Simskola och simträning

Det är roligt att bada och viktigt att kunna simma. På Frölundabadet finns möjlighet att gå på simskola för barn och vuxna samt babysim för de allra minsta.

Barn med simdynor på armarna sitter vid bassängkant med ryggen mot kameran. Foto: Lo Birgersson

Foto: Lo Birgersson

För skolor

Från 1 januari 2020 bedriver Göteborgs Stads inte längre simskola. Det finns flera aktörer i Göteborg som erbjuder simundervisning.

Skolklasser som vill komma till simhallen för skolbad ska boka in det i god tid innan besöket. Här kan du läsa mer om skolbad.

För privatpersoner

Simskoleundervisning för privatpersoner bedrivs inte av simhallen utan av andra aktörer. Kontakta dem för mer information och anmälan.

Vuxensimskola

Under hösten 2020 bedrivs simundervisning för vuxna på Frölundabadet. Kurserna hålls klockan 17:00-18:00 samt 18:15-19:15 på torsdagar och riktar sig till nybörjare i första hand. För mer information samt anmälan använd vårt kontaktformulär.

Nästa kursstart: 22 oktober
Anmälan startar: 15 september
Pris för 8 gånger: 1200 kronor

Flera aktörer erbjuder gratis simkurser för vuxna som inte kan simma (från 16 år). Tillsammans erbjuder de cirka 600 platser i simhallar och bassänger runtom i Göteborg. Här kan du läsa mer om gratis simskola för vuxna.

Övrig simskoleundervisning

Simskoleundervisning bedrivs även av privata aktörer. Kontakta dem för mer information och anmälan.

Babysim

Genom vattenlek blir barnet vattenvant samtidigt som barnets motorik stimuleras. Kurserna hålls i undervisningsbassängen tillsammans med utbildad instruktör. Vi erbjuder kurser för barn från fyra månader upp till tre år. Här kan du läsa mer om babysim på Frölundabadet.