Simskola och simträning

Det är roligt att bada och viktigt att kunna simma. Här i simhallen finns möjlighet att gå på simskola för barn och vuxna, babysim och simträning.

För skolor

Från 1 januari 2020 bedriver Göteborgs Stads inte längre simskola. Det finns flera aktörer i Göteborg som erbjuder simundervisning.

Skolklasser som vill komma till simhallen för skolbad ska boka in det i god tid innan besöket. Här kan du läsa mer om skolbad.

För privatpersoner

Simskoleundervisning för privatpersoner bedrivs inte av simhallen utan av andra aktörer. Kontakta dem för mer information och anmälan.

Gratis simundervisning för vuxna

Här kan du läsa mer om gratis simskola för vuxna.

Vuxensimskola

På Frölundabadet bedrivs simundervisning för vuxna. Kurserna hålls klockan 17:00-18:00 samt 18:15-19:15 på torsdagar och riktar sig i första hand till nybörjare. På grund av den pågående pandemin vet vi inte när vi kan starta upp nästa kurs och tar därför inte emot några anmälningar för tillfället.

För mer information använd vårt kontaktformulär.

Tyvärr tar vi inte emot anmälningar tillsvidare.

Nästa kursstart: våren 2021 (fullsatt)
Anmälan startar:
Pris för 8 gånger: 1200 kronor


Flera aktörer erbjuder gratis simkurser för vuxna som inte kan simma (från 16 år). Tillsammans erbjuder de cirka 600 platser i simhallar och bassänger runtom i Göteborg. Här kan du läsa mer om gratis simskola för vuxna.

Övrig simskoleundervisning

Simskoleundervisning bedrivs även av privata aktörer. Kontakta dem för mer information och anmälan.

Babysim

Genom vattenlek blir barnet vattenvant samtidigt som barnets motorik stimuleras. Kurserna hålls i undervisningsbassängen tillsammans med utbildad instruktör. Vi erbjuder kurser för barn från fyra månader upp till tre år. Här kan du läsa mer om babysim på Frölundabadet.