Vi rekommenderar

2019

Musik och teater i Positivparken - augusti 2019

Tors 1 aug: En världsomsegling under havet

Teaterföreställning: Ett okänt monster har dykt upp i de sju haven. En modig besättning får i uppdrag att hitta odjuret och döda det. Men när de väl hittar det, inser de att monstret inte är något djur alls… Vi får även möta den gåtfulle Kapten Nemo som tar med besättningen på en fantastisk och farlig undervattensresa.
Denna nya bearbetning av Jules Vernes klassiska science fiction-verk från 1870-talet är skriven och framförd av skådespelare från Göteborg Stads Kultursommarjobb. För dig som är 8-12 år. Fungerar också för yngre, men kan vara lite otäck.
Kl. 10.30 och 14.00

Lör 10 aug och sön 11 aug:
Vill ha hund!

- Dockteatern Tittut

En dansande dockföreställning om att toklängta efter en egen hund. Plötsligt slår den till, längtan efter en hund - som alltid viftar på svansen när den ser dig. Vilken lycka! Längtan växer sig så stark att du ser positivt på alla eventuella besvär. Saker och ting brukar ju ordna sig till det bästa ... eller? Ca 40 min. Familjeföreställning från 2-6 år.
Kl. 14.00

Ons 14 och tor 15 aug: Nycirkus workshop med Cirkus Unik

Barn utvecklas när de utmanar sig själva i en glädjefylld upplevelse och det är extra värdefullt när de kan pröva på. Cirkus Unik erbjuder en kul sysselsättning utan konkurrens som stärker gruppsamarbete och ökar självkänslan. De lär ut akrobatik, pyramider, att gå på lina, jonglering och kanske luftakrobatik! Om barnen bär med sig en känsla av att ha lyckats
med något de inte trodde sig klara av så är Cirkus Unik nöjda. Från 6 år.
Kl. 10.30-12.00.

Tors 15 aug: West of Eden

Från finstämt, akustiskt historieberättande till catchy folkrock och irländskt låtspel,

spelar de material med avstamp i den keltiska folkmusiken.
West of Eden är det svenska folkmusikbandet som byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands genom ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken.
Bandet har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine och har genom åren samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station.
West of Eden har genom åren turnerat flitigt både i Sverige och utomlands, och har hittills hunnit ge ut nio skivor vilka mötts av strålande kritik i internationell musikpress.
Nya skivan ”Flat Earth Society” spelades in under en road trip i Skottland och England.
Många av den Brittiska folkmusikscenens allra förnämsta musiker och sångare ställde upp när West of Eden kallade.
West of Eden har även spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker och gjort ett flertal live-konserter i riksradio. Bandet har också hunnit spela på den välrenommerade festivalen Celtic Connections i Glasgow, turnera med showen Irish Heartbeat, samt i flera år arrangerat julkonserten ”Celtic Christmas” där man uppträtt tillsammans med musiker från Anúna, Riverdance & The Chieftains. Live-inspelningen från Celtic Christmas som släpptes på skiva 2010 beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.

Medlemmar:
Jenny Schaub - sång, dragspel, whistle,
Martin Schaub - sång, gitarrer, mandolin, keyboard,
Lars Broman - fiol, Martin Holmlund - bas,
Henning Sernhede - gitarrer och

Ola Karlevo - trummor & percussion.

Kl 18. Positivparkens Scen.

Lör 17 aug: The Sons

Här samsas bluesens svärta och galghumor med gospelns hopp och den jazziga lekfullheten.

Tre spelkamrater med stora öron, öppna sinnen och känsla för feeling.

The Sons har spelat med band som Ginhouse Blues Group, Tottas Bluesband, Mr Bo Bluesband, Gugge Hedrenius Big Blues Band, Mount Everest, The Groove, Mr Bo & The Voodooers och med många många fler ...

Medlemmar:
Mr Bo Carlsson - sång och gitarrer
Kjell Jansson - bas
och Gunnar Petersson - trummor.

Kl 14. Positivparkens Scen.

Tor 22 aug: Andra Generationen

”Skandinaviens bästa balkanband” ”Som ett svensktextat soundtrack till en Kusturica-film”

Svettigt, skönt och FULLT ÖS! Under 30 år har andra Generationen spelat musik influerad av Balkanområdet, där också de flesta av medlemmarna har sitt ursprung. Gruppen har kallats ”skandinaviens bästa balkanband” och ”AG är som ett svensktextat soundtrack till en Kusturicafilm”. Förutom ett oräkneligt antal spelningar runt om i Sverige och övriga Europa, har svänget tagit bandet till Melodifestivalen inte mindre än två gånger, en av gångerna tillsamman med Dogge Doggelito. Gruppen har också producerat fyra skivor, ett antal videos och ett eget vin som finns att finna i både röd, vit och rosévariant på systembolagets beställningssortiment. För den som inte önskar Slivovica till sin Kebabpizza… Kompromisslöst sväng och oemotståndligt balkangroove och fantastiska tolkningar av välkända, svenska låtar tar de med sig sin publik på en timmes FEST!!

Medlemmar:
Vlatko Ancevski - dragspel, synt, sång,
Vlatko Gicarevski - bas, sång,
Mats Nilsson - saxofon, sång,
Teddy Paunkoski - gitarr, sång och
Stevan Tomulevski - trummor.

kl 18. Positivparkens Scen.

Lör24 aug: Smoke Rings Sisters & The Dixie Dan Band

Smoke Rings Sisters med band ombeder sin publik att spänna fast säkerhetsbältena i sin tidsmaskin! Ni kommer nämligen att i en virvlande fart dras med genom 1920-talets vilda charleston-era, för att därefter köras vidare genom 1930, 1940 och 1950-talet.
Systrarna reser både genom Sverige och möter storheter som Alice Babs, Monica
Zetterlund, Lill-Babs, Povel Ramel, Zarah Leander, och många fler. Men deras tidsmaskin mellanlandar också i Amerika där The Andrews Sisters, Ella, Frank, Duke och alla de andra väntar!

Medverkande:
Sara Ljunggren, Theresa Skjolden och Stina Klintbom - sång,
Arne Murby - piano,
Adam Lindblom - kontrabas,
Anders Josefsson - trummor
Martin Svanström - blås/woodwind.

Kl 14. Positivparkens Scen.

Lör 30 aug Harringey Music Service + Mos och Kungens Sandaler

Rejält svängig musik med blås och komp av ungdomar från England och Göteborg.
Kl. 18:00

Hela stadens Galleri i Positivparken

I närheten av parkstugan Positivet längs gångvägen finns fem utställningsskärmar som ingår i bildutställningen "Hela stadens galleri”. “Hela stadens galleri är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och är utspridd på 10 ställen i staden. Från och med den 29 maj och hela sommaren kommer det här att ställas ut bilder från Frölunda Kulturhus och Positivparken. Mer info. http://www.goteborg2021.com/jubileumsprojekt/hela-stadens-galleri/

Läs mer om hela Positivparkens program