Utställningar

Stängt t o m 18 augusti p g a renovering.

UTSTÄLLNINGSHALLEN

Ensamhetsmaskinen

Marie Obbel Bondeson

Vi lever i en värld som medicinerar mänskliga erfarenheter – vare sig det handlar om känslor, tankar, övertygelser eller beteenden. Kroppen drogas när själen har ont. Om nu medicinerna bara blir bättre, varför blir då fler bara sjukare? Det här är en konstutställning om det trasiga och det skamliga och om hur samhället tar emot oss när vi inte passar in. Kom in, sitt ned och lyssna på personliga berättelser från vården där människor delar med sig av sina tankar om hur vi skulle kunna ha det istället. Låt dig inspireras.
Vernissage lör 5 okt, kl 13–16. Pågår t o m 10 nov.

Pinocchio(s)

Alice Laloy är verksam som regissör, scenograf, kostymör och fotograf. I fotoprojektet Pinocchio(s) visar hon bilder av barn som gestaltas som marionetter. I bilderna undersöker hon legenden Pinocchio och ställer frågan: Hur skulle hans kropp kunna se ut då den förvandlas från dockans form till en människokropp? Vernissage, lör 16 nov kl 13–16. Utställningshallen.

Pågår t o m 12 jan, 2020.

GÅGATAN

Appropriering GIBCA - Part of the Labyrinth

Utställningen är det avslutande steget i en kurs för blivande bildlärare på HDK, Högskolan för design och konsthantverk. Kursens tema är appropriering, vars innebörd i konstsammanhang är ungefär att stjäla, kopiera, låna, citera, sampla, mixa, remixa, göra till sitt. GIBCA, Göteborgs internationella konstbiennal, är utgångspunkt för studenternas val av verk att appropriera. Utställningen ingår i GIBCAs extended-program, där olika lokala och regionala aktörer medverkar med ett eget samtidskonstprojekt under biennalperioden och som tar spjärn mot biennalens tema Part of the Labyrinth.
Pågår 29 okt–3 nov.

#projektprata

– fotoutställning och aktiviteter i samband med internationella stamningsdagen, 22 oktober

Stamning är en störning i talets flyt som kännetecknas av svårigheter att komma framåt i talet, trots att personen vet precis vad hen vill säga. #projektprata undersöker konstnärligt och möter stamningsögonblicket – stunden då talet inte lyder och som ibland beskrivs som då tiden står stilla – men vill också sprida information om stamning som fenomen och funktionsnedsättning. #projektprata är ett samarbete mellan konstutövare med personlig erfarenhet av att vara en person som stammar, legitimerad logoped med inriktning på utredning och behandling av personer som stammar samt Stamningsföreningen, en nationell patientorganisation för personer som stammar och deras anhöriga.
Pågår 22 okt–10 nov.