UTSTÄLLNINGSHALLEN

 

Å ena sidan å andra sidan

Textilkonstnärerna Karin Gustavsson och Emma Linde visar textila verk som växt fram i ett samarbetsprojekt. -Våra konstnärliga praktiker bygger på en synergi där två faktorer förstärker varandra så att slutresultatet får ett ökat värde än det ursprungliga. Faktorerna är vi och textila material. Materian väcker vår taktila och visuella nyfikenhet och vi gör i den konstnärliga processen en analys av potentialen att transformera form, färg och textur.
Utställningen pågår t o m 30 april. Utställningshallen.

Utställning KV Konstskola

Examensutställning av elever från KOF - Konstnärlig Fördjupning, KV Konstskola.

Eleverna har arbetat med Frölunda som utgångspunkt.
Vernissage tis 8 maj, kl 16–18. Utställningen pågår t o m 21 maj.

 

Utställning Art College

Art College-elever från heltidsutbildningarna inom Modedesign, Förberedande fotograf och Inredning och design sammanfattar året och ställer ut sina projekt.
Vernissage tors 31 maj, kl 17–20. Modevisning kl 18 i Stora salen.
Utställningen pågår t o m 10 juni
.

 

Under vattenytan

Denna fotoutställning visar på den fascinerande biologiska mångfald som finns under vattenytan och som det inte är var och en förunnat att själv få se. Här kan du förundras över livet i såväl kalla arktiska vatten som i varma tropiska hav. Följ med under vattenytan i nordiska vatten, i Röda Havet, i Smaragdhavet utanför British Columbia i Kanada och i Indonesien.

Sällskapet för Undervattensfotografi är ett ideellt sällskap för undervattensfotografering. Sällskapets medlemmar kommer från två dykarklubbar som idag är medlemmar i DK Sjökorna och anslutna till Svenska Sportdykarförbundet som ingår i Sveriges Riksidrottsförbund. Utställningen pågår 16 juni–19 aug.

Vi är romer

”Fram tills väldigt nyligen hade inte romer egna representanter som kunde föra deras talan. Det har alltid varit någon annan som har talat för romernas del. Vi har aldrig fått den möjligheten själva” Thereza Eriksson.

 I utställningen Vi är romer möter du personer som berättar om hur det är att vara rom i Sverige idag. Alla talar utifrån sina egna erfarenheter. Det finns inte ett sätt att vara rom på, det finns flera. Trots motgångar ger de aldrig upp.

Vi är romer utsågs 2013 till Årets utställning av Forum för utställare med motiveringen: "Göteborgs Stadsmuseum har skapat en vacker, värdig och tankeväckande utställning av och med romer med syftet att se människan bakom myten, öka kunskapen om samt motverka negativa attityder." Nu har utställningen fått nytt liv i denna mindre version, som är en vandringsutställning.

Vernissage lör 25 aug, kl 13–16. Pågår t o m 14 okt.

 

GÅGATAN

Serieateljéns vårutställning

Serieateljén vid Chapmans torg i Majorna har samlat illustratörer och animatörer med en stor variation av stil och inriktning sedan 2011. Under åren har de gett ut ett antal antologier med olika teman. Årets antologi kretsar kring valet och vad demokrati kan vara i Sverige år 2018. Utställningen visas i gågatan och på biblioteket och pågår t o m 29 april.

Medlemmar i serieateljén håller även workshops i serieteckning under utställningens gång. Läs mer under Barn och Unga.

Natur och människor

Valentina Jankevica-Jonina är uppvuxen i Lettland och utbildad på Rigas Polytekniska Institut i ämnena landskap och interiör design. I Sverige har hon gått kurser på Art College och ägnar sig nu åt måleri. Helst målar hon porträtt.

Utställningen pågår 5–27 maj.

 

Detta är inte ok!

-en inkluderande mångfaldsutställning

Utställningen uppmärksammar vilka rättigheter och skyldigheter vi har att förhålla oss till för att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering, TCO, Vårdförbundet, Vision och Lärarförbundet står bakom utställningen. 14–20 maj.