UTSTÄLLNINGSHALLEN

Metamorphoseon

 – en utställning om omklädningsrummet

I utställningen utforskar konstnären Kristin Ylikiiskilä Broberg just omklädningsrummet. Det där mellanrummet som vi alla har en mer eller mindre frivillig relation till. I skolan, på arbetet eller kanske fritidens träningsställe. Rummet rymmer, förutom svettdoft, undvikande blickar och många personliga berättelser, en rad aktuella frågor kopplade till livet och samhället. Det handlar bland annat om kön, kroppar, politik, religion, renhet, sexualitet, livsstil, ritualer och uppfostran. Vissa av frågorna är känsliga och ständigt debatterade, medan andra är aspekter som i tysthet tas för givet. 

Utställningen genomförs med stöd av Göteborgs Stad.
Vernissage lör 16 feb, kl 13–16. Utställningshallen.
Utställningen pågår t o m 31 mars.

 

Walk of faith

- Ett fotoreportage av nutida processioner 

I utställningen visas ett antal processioner som Shai Apeloig har fotograferat i Japan, Sri Lanka, Vietnam, Italien och Portugal. I många länder är processioner en levande företeelse som är både vanligt förekommande och folklig. Oavsett tradition ger en procession ett uttryck för mänsklig gemenskap, samarbete, glädje eller samhörighet. I samband med invigningen kommer Shai Apeloig att hålla en guidad visning kl 15.

Vernissage lör 6 april, kl 13–16. Utställningshallen. Pågår t o m 5 maj.

 

GÅGATAN

Konstgrupp på Högsbotorpshemmet

Konstgruppen, som etablerades för två år sedan, anordnar verkstäder varje vecka på äldreboendet. Avsikten är att ge de boende möjligheter till kreativt utlopp och välbefinnande. Boende har deltagit i verkstäder med akryl- och akvarellmåleri, porslinsmålning, keramik, pappersblommor, målning av tygkassar, skapande av kort och gåvor till jul och påsk, osv. I utställningen visas konstverken från verkstäderna, som skapades med kärlek och lycka.

Vernissage tis 5 feb, kl 17–19. Utställningen pågår t o m 3 mars.

 

 

Stämplad

Stämplad är en liten interaktiv utställning som handlar om kategorisering av människor. Den tar avstamp i Förintelsen under andra världskriget men knyter också an till vår samtid och de kategoriseringar vi gör mer eller mindre medvetet varje dag. Att kategorisera är nödvändigt för oss, men kan också leda till intolerans och utanförskap. Frågan är hur vi kan motverka negativ kategorisering och förhindra att historien upprepar sig…

Projektet är ett samarbete mellan Forum för levande historia, Studieförbundet Sensus, Västarvet och folkhögskolor i Västra Götalandsregionen. 
Visas 19 feb–10 mars. Gågatan.

Målningar – Kamyar Amin

Kamyar Amin, musiklärare på Härryda Kulturskola, visar sina målningar. Han kom till Sverige 1986 från Iran. -Att måla och teckna har så länge jag minns varit min passion. Tavlorna på den här utställningen är gjorda med oljepastell på velourpapper. Jag hämtar inspiration från vardagliga föremål och miljöer. 9 mars–7 april. Gågatan.

Kartor genom tre sekler

I Västra Frölunda Hembygdsförenings årsbok 2018 kan man med foton och kartors hjälp se utvecklingen i Västra Frölunda från landsbygd till stad genom tre sekler. Utställningen visar exempel från ett par av de områden som behandlas i boken. 27 mars–28 april. Gågatan.