Utställningar

2020

UTSTÄLLNINGSHALLEN


Barnkonventionen

Den 1 januari blev FN:s konvention om barnets rättigheter svensk lag. Detta uppmärksammar vi i en utställning där bildlärarstudenter från HDK under intensiva veckor har arbetat med dokumentärfotografi med Barnkonventionen som utgångspunkt. I den kurs de följer ingår gestaltande arbete och att utforska den dokumentära bildens gränser. Studenterna har fritt fått välja utförande inom ramen för kursens mål.

OBS! Nytt datum för när utställningen öppnar kommer inom kort!

Utställningshallen.
Pågår t o m 3 maj.GÅGATANSven-Eric Fredricsson – målningar

Sven-Eric Fredricsson började teckna och måla när han slutade jobba för 15 år sedan. Här visar han några av sina målningar.
9 mars–5 april. Gågatan.Fotoutställning, DV Paletten

Fordon, form, fåglar. Fotograferna i DV Palettens Fotogrupp har alla sina egna teman. Gemensamt är att de sällan låter sig begränsas av andras idéer om vad som är en bra bild. DV Paletten är en daglig verksamhet i kommunal regi som arbetar med kreativt skapande. Invigning tors 12 mars, kl 17–19. Visas t o m 5 april. Gågatan.


OBS! Inställt! Denna utställning kommer att visas vid ett senare tillfälle!

Att skildra det föränderliga

Yrsa Grund arbetar experimentellt med kreativt och skulpturalt fotografi och är fascinerad av att undersöka vad som händer när ytan på fotot förändras. –Jag viker, skär, flätar, skrynklar och river mina bilder. Men jag kan också måla, skriva, sy eller rita på dem, samt bearbeta dem digitalt. Fotografierna har oftast en koppling till mig själv. Resultatet blir suggestivt. Och ofta hemskt, vackert, roligt, konstigt och skrämmande på en och samma gång.