Utställningar

2020

Årsrika

Vi blir äldre och äldre i vårt land. Många äldre lever ett bra liv och har samlat på sig erfarenheter och visdom som sällan tas till vara i vårt samhälle. I utställningen Årsrika möter vi 78– till 95-åringar med olika bakgrund och erfarenheter och från skilda delar av Sverige som berättar om livslust, sorg, kärlek, njutning och död. 5 sep–4 okt. Utställningshallen.

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Hästar och hästfolk

Fotografen Meta Sjödin från Hudiksvall har fotograferat hästar och människor i samspel. I utställningen visar och berättar hon om hästens och människans gemensamma historia. Hon skildrar bl a brukshästar i skogs- och jordbruk och hur hästlivet ser ut idag när ridning är den näst största ungdomssporten i Sverige. 10 okt–8 nov. Utställningshallen.

SERIEFEST I VÄST 2020

Göteborg seriefestival blir Seriefest i Väst! Festivalen äger rum 19–25 oktober och kommer att ske både på fysiska platser och online. På Frölunda Kulturhus visas utställningen Hemåt. För fler programpunkter, se webbplatsen eller separat program.

Hemåt!? – skaraborgska serieskapare

Du känner förmodligen till Bamse, Katten Nils, Mumin, Buster och 91:an. Men hur är det med Kapten Stofil, Siri, Adrian, Singel i Stan och Ångestmannen? Eller Death Piglet, Signe, 1000 ögon, Harmannen och Mallan? Dessa och många andra serier skrivs och tecknas av skapare med anknytning till Skaraborg – och ibland Göteborg. Alla som medverkar i utställningen har, eller har haft, Skaraborg som hem. Vissa är födda där, andra har flyttat dit. Flera har dragit vidare, några har återvänt. 19 okt–1 nov. Gågatan.