Utställningar

2020

UTSTÄLLNINGSHALLEN

Jag blir aldrig som du

Fem kreatörer gjorde under våren 2018 ett projekt tillsammans för att belysa fördelarna med att samarbeta, olika kreatörer emellan. Utgångspunkten är att ifrågasätta rådande könsnormer på ett kreativt sätt. Modeller kläddes i kläder och hattar och fotograferades i Ullareds djupaste skogar. Ett konstnärligt och surrealistiskt, normbrytande och starkt projekt där det inte finns något som är rätt eller fel. –I en tid där alla strävar efter perfektion vill vi belysa det viktiga i att våga vara olika och bryta normer: ”Jag blir aldrig som du och du blir aldrig som jag”. Fanny Schwarz, textildesigner, har designat och sytt en klädkollektion, Sara Wahlmark, modist, har designat och skapat en hatt-kollektion, Amanda Falkman, fotograf, har fotograferat, Madeleine Martinsson, även hon fotograf, har filmat och Tuva-Lill Elwerdotter, musiker, har skapat ett soundtrack.
Vernissage lör 22 feb, kl 14–16. Utställningshallen
.
Utställningen visas t o m 29 mars.


GÅGATAN


Kontrast - Fotoutställning Patrik Gustavsson

Ljus och svärta, betong och texturer. Under flera år har jag fotograferat och hämtat inspiration ifrån vår urbana miljö runt omkring oss som vi så ofta tar för givet. Genom att försöka se vår vardag med nya ögon har det för mig blivit en stor drivkraft att försöka göra det ordinära extraordinärt och i slutändan något helt nytt.

Utställningen är en samling olika projekt som framför allt präglas av svart och vitt i kontrast till varandra. Fotografierna är tagna både digitalt och analogt och utställningen kommer också innehålla viss grafisk design.

Utställningen visas 4–29 februari. Gågatan.


Fotoutställning, DV Paletten

Fordon, form, fåglar. Fotograferna i DV Palettens Fotogrupp har alla sina egna teman. Gemensamt är att de sällan låter sig begränsas av andras idéer om vad som är en bra bild. DV Paletten är en daglig verksamhet i kommunal regi som arbetar med kreativt skapande. Invigning tors 12 mars, kl 17–19. Visas t o m 5 april. Gågatan.

Att skildra det föränderliga

Yrsa Grund arbetar experimentellt med kreativt och skulpturalt fotografi och är fascinerad av att undersöka vad som händer när ytan på fotot förändras. –Jag viker, skär, flätar, skrynklar och river mina bilder. Men jag kan också måla, skriva, sy eller rita på dem, samt bearbeta dem digitalt. Fotografierna har oftast en koppling till mig själv. Resultatet blir suggestivt. Och ofta hemskt, vackert, roligt, konstigt och skrämmande på en och samma gång.

6 april–10 maj. Gågatan.


Sven-Eric Fredricsson – målningar

Sven-Eric Fredricsson började teckna och måla när han slutade jobba för 15 år sedan. Här visar han några av sina målningar.
9 mars–5 april. Gågatan.


Barnkonventionen

Den 1 januari blev FN:s konvention om barnets rättigheter svensk lag. Detta uppmärksammar vi i en utställning där bildlärarstudenter från HDK under intensiva veckor har arbetat med dokumentärfotografi med Barnkonventionen som utgångspunkt. I den kurs de följer ingår gestaltande arbete och att utforska den dokumentära bildens gränser. Studenterna har fritt fått välja utförande inom ramen för kursens mål.

Vernissage fre 3 april, kl 16–18. Utställningshallen.

Utställningen visas t o m 3 maj.