Utställningar

Stängt t o m 18 augusti p g a renovering.

UTSTÄLLNINGSHALLEN

Pinocchio(s)

Alice Laloy är verksam som regissör, scenograf, kostymör och fotograf. I fotoprojektet Pinocchio(s) visar hon bilder av barn som gestaltas som marionetter. I bilderna undersöker hon legenden Pinocchio och ställer frågan: Hur skulle hans kropp kunna se ut då den förvandlas från dockans form till en människokropp? Vernissage, lör 16 nov kl 13–16. Utställningshallen.

Pågår t o m 12 jan, 2020.

GÅGATAN

Även vi finns!

-barnkonst från Slovakien

I den lilla jordbruksbyn Jarovnice i Slovakien finns landets största romska community. Runt 1 000 elever från denna marginaliserade och utsatta grupp går i grundskola nr 192 i byn och under läraren Jan Sajkos konstlektioner har eleverna skapat färgstarka konstverk som blivit mångfalt prisbelönade världen över.

Nu har vi glädjen att visa ett urval av dessa konstverk! Det är Domino Kai, romsk aktivist och debattör, som tagit initiativet till utställningen.

Utställningen invigs lördag den 9 november, kl 14-16.
Slovakiens Sverigeambassadör Martina Balunová och Domino Kai medverkar under vernissagen.

Alla verk i utställningen är till salu och hämtas efter utställningstiden. Pengarna går oavkortat till skolan för att köpa mer material så eleverna kan fortsätta med att skapa mer.

Pågår t o m 15 december.

Utställningen genomförs i samarbete med Sveriges Internationella Roma Filmfestival och Slovakiens Ambassad i Stockholm.