Teater och dans

2019

SOPPTEATER:

Drick ur ditt glas… – Ole Moe och Dan Nerenius

Ett lättsamt, lustfyllt och musikaliskt kammarspel, om ett möte mellan Bellman och Gustaf III, där Bellman visar att han är en gycklare av rang. Utöver att framföra sina innehållsrika visor, i ett för kungen speciellt syfte, bevisar Bellman att han också är en mästerlig estradör som med sina ofta smått galna improvisationer för både kungen och folket att skratta, lyssna och tänka.

Carl Michael Bellman: Ole Moe
Gustaf III: Dan Nerenius
Mimmi: Ingrid Marie Sjöstrand
Manus och regi: Dan Nerenius

Soppteater: tors 7 nov, kl 13-14. Entré 120 kr.
Köp biljett senast tis 5 nov för att soppa skall ingå.
Soppan serveras i caféet från kl 11.30.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

Svarta Moln

En Auschwitz-överlevares berättelse
Teatermonolog av Matias Walan i regi av Eva-Mitapper
Baserad på Walter Kielbas anteckningar

Mån 9 dec, kl 13. Entré 120 kr.

Soppteater: fre 6 dec kl 13-14. Entré 120 kr.
Köp biljett senast tis 5 nov för att soppa skall ingå.
Soppan serveras i caféet från kl 11.30.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

Grinden Stand Up Special

FREDAG 8 NOV KL 19.

Entré 100 kr. Stora salen. Servering med tillstånd.

Thomas Eriksson

Thomas är komikern som är uppvuxen i dalarna men bosatt i Stockholm. God skäggväxt och innehar avancerade öronviftarkvalitéer. Han är en flitigt anlitad komiker som även arbetat som skådespelare på scen och i radio, han rollspelar i podden Rollspelsklubben och en av de roligaste människorna vi sett på scen.

Ina Lundström

Journalist som bland annat skriver krönikor i GP, programleder Ring P1 och arbetar för magasinet Filter. 2018 startade hon och Emma Knyckare podden Klubb Hybris med undertiteln: Hur kul kan man bli på ett halvår. Och det är precis vad Ina gjorde och på 6 månader gick hon från att aldrig ens ha sett stand-up till att själv stå mitt i strålkastarljuset och vidare till att bli en av våra nya stjärnor!

Ellinor Johansson

Sörmländskan som flyttade till Göteborg för teatern, men kom att göra succé på standupscenen. Charmigt berättande med stor publikkontakt. En skvätt bondförnuft och en närhet som gör att Ellinors humor träffar dig rätt i hjärtat. Ellinor känner man igen på sin stora repertoar på miner och utspel. Hon har en närvaro som man aldrig tar miste på. Hon bjuder på många tankar och erfarenheter ur sitt liv och även om hon står i centrum i alla historier, känner vi alla igenom oss i hennes komik.

Gunnar Söderberg

En vardagsnära humorist med stor scennärvaro som skapar en värme i publikens hjärtan. Han har sysslat med humor i olika former i dryga tjugofem år och har innan han började med stand-up skolats i både ett av Sveriges bästa studentspex och flera olika sketchgrupper.

Nicole Bevenhall

Göteborgskomiker som helst snackar dejting och kärlek men har även spännande ämnen så som vägglöss och finlandssvenskhet agendan. Hon har en förkärlek för ordvitsar och att driva med både sig själv och publiken och med glimten i ögat lockar hon till skratt med både skämt och gester.

Linda Smedberg

Skådespelerskan som blev ståuppare. Steget från skådespelare till ståuppare kan tyckas kort. Att göra stand up är dock mer av ett självskadebeteende än ett yrke. Men det är den bästa källan till glädje både för mig och publiken. Linda har uppträtt på klubbar över hela södra Sverige, från Norrköping ner till Malmö.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se