Teater och dans

Vi ser framemot att se dig på våra aktiviteter och program! Har frågor kring program ring 031-366 27 25.


Silence and Stillness - presentation för Frölunda Kulturhus 

Fredag 12 augusti, kl. 16 | Entré 50 kr | Stora salen  

En work in progress presentation efter en veckas residens på Frölunda Kulturhus 

I föreställningen ”silence and stillness” utforskar den franska kammarensemblen Kepler tillsammans med dansarna Ingeborg Zackariassen och Toby Kassell motsatserna gemenskap och ensamhet. Om närhet som skapas av vår gemensamma ensamhet. En skör balansgång ackompanjerad av ljuv och trösterik musik. 


Soppteater— Skandalen Ida Bäckmann
- Anna-Lena Hemström och Mulle Holmqvist

Tisdag 18 okt, kl. 13
Entré 120 kr | Stora salen
Köp biljett senast 14 oktober, för att soppa ska ingå
Soppan serveras i Kaféet från kl. 11:30. Föreställningen börjar kl. 13

 Krigsreportern! Bråkstaken! Stalkern?

Ida Bäckmann, 1867 - 1950, var Sveriges första kvinnliga utrikesreporter. Hon hade en ovanlig specialitet - revolutioner. Orädd åkte hon ensam runt i världen. Hennes reportage blev mycket populära och hon umgicks med dåtidens kulturelit. Ida var påläst, humoristisk, modig, driftig och generös. Samtidigt som hon var mycket stridslysten, egoistisk, svartsjuk, snål och sägs ha stalkat Selma Lagerlöf och Gustaf Fröding. 


Fringe Three Men from the North – The Nordic Council

Fredag 9 september kl. 20
Lördag 10 september kl. 16
För entrépriser och bokning se https://www.gothenburgfringefestival.com/ | Stora salen

Three Men from the North är en en föreställning genomsyrad av tradition och nostalgi byggd på samtidscirkus. Vi arbetar med ämnen och teman hämtade från norr och arbetar med kombinationer av jonglering och livemusik samt spoken word och luftrep. Föreställningen är lika rak och rak på ett sätt som bara finsk humor kan vara, svenskt självmedveten och med en antydan till isländsk egenhet.

Om Fringe:
Gothenburg Fringe ger utrymme åt artister med olika bakgrunder för att göra sina röster hörda och skapa en unik festivalupplevelse. Upplev ocensurerad och innovativ scenkonst på både traditionella och oväntade platser som stimulerar, utbildar och underhåller.


A Circle of Exchange – Erin Skye Circus

Fredag 9 september, kl. 16:30 och 18
Lördag 10 september, kl. 12 och 13:30
För entrépriser och bokning se https://www.gothenburgfringefestival.com/ | Stora salen

A Circle of Exchange är en 40 minuters experimentell cirkusföreställning där publiken bjuds in till ett intimt samtal med varandra på scenen. Genom att utforska relationen mellan publik och artist, initierar A Circle of Exchange en mötesplats för främlingar.