Positivparken

Med tanke på rådande situation med covid-19 kan det bli programändringar!


Slöjdarsöndag OBS! Sön, 31 maj, inställt!

Den sista söndagen i maj och augusti flyttar slöjdarsöndag ut i parken. Det finns allehanda material och skrot att tillverka något av, ett smycke, en maskot eller en amulett. Vi har material och verktyg – du har skaparlust och fantasi. Vi skapar och umgås och kanske lär oss något nytt. Ta med fika om du vill. Positivparkens scen. Sön, 31 maj och 30 aug, kl 12–15.

Trio Smack – Dotterbolaget

Resväskor som fastnar i luften, röda bollar som försvinner och återuppstår och en arg en som ramlar omkull. En clowntrio jobbar på fullaste allvar med att roa publiken. Föreställningen gjordes ursprungligen för att spelas för "Clowner utan gränser" på barnhem i Burma, den är därför inte beroende av språk, så artisterna pratar bara låtsasspråk. Ca 40 min. Familjeföreställning från 4–10 år. Sön 14 juni, kl 14. Mån 15 juni, kl 10.30. Fri entré.


Nycirkus workshop – Cirkus Unik

Vi leker med akrobatik och pyramider, tränar balans, jonglering och att gå på ”slack-line”. Nycirkus utvecklar barns självförtroende, mod, stimulerar till samarbete och är roligt! Workshopen leds av mycket erfarna instruktörer och artister från Cirkus Unik. Kom och var med! Från 5 år. Tis 16 juni, ons 17 juni, ons 12 aug och tors 13 aug, kl 10.30–12. Fri entré.

Novellix-Picknick

Boktips & högläsning under bar himmel. Ta med dig fika och filt!
Tors 2 juli, kl 16–17.

Vilda veckan:


Kapten Kryp & Skattkistan

När de gigantiska insekterna kommer fram ur kistan och träffar publiken på nära håll uppstår magi och väldigt härliga möten. Kapten Kryp blandar lek, sång och roliga instrument med spännande fakta om djur och natur - en interaktiv föreställning där publiken får chans att förvandlas till planetskötare.
Ca 35 min. Familjeföreställning för 1–6 år. Mån 6 juli, kl 16.


Småkrypsjakten

Gå på jakt i parken och spana in allt som hoppar, flyger, krälar och kryper. Med en kasse fylld av förstoringsglas, bingo-bricka samt småkrypsbok deltar du i småkrypsbingo. Alla får en överraskningspresent! Från 5 år. Drop-in. Tors 9 juli, kl 15-17

Håll utkik efter fler krypiga, kräliga och kluriga aktiviteter denna vecka i Positivparkens program!

Luffarslöjd

Kom och skapa spännande figurer enbart av ståltråd. Här böjs, bockas, tvinnas och surras metalltrådar samman till nästan vad som helst. Slöjdarten har fått sitt namn från den tid då många så kallade luffare vandrade runt och sålde föremål som de själva tillverkat med hjälp av några enkla tänger och järntråd. Anna Elisa Nilsson leder workshopen. Tors 6 aug, kl 16–18.Familjelördag Lör 22 aug, kl 13–16:

Familjelördag i parken - Drakar och dinosaurier

Dinosaurie-show för hela familjen. Drakflygning! Pyssla en Käpp-Dinosaurie och rid!
Pixi-fiskedamm. Se separat program för mer information.

Kl 13–15: Dino-och drakmingel

-Ansiktsmålning. Drakflygning med egen drake. Grilla, fika och mingla.

-Pyssla en käpp-dinosaurie & rid!
-Skapa din egen käpp-dinosaurie av uppdukat material. Rid ut på gräsmattan i vild dinosauriegalopp!


Fiska en Pixie!

Kom och fånga en Pixiebok i vår fiskedamm för små barn.
Begränsat antal.


Kl 15: Pappa Kapsyl – Live

Pappa Kapsyl bjuder på en kavalkad av sina bästa dinosaurielåtar i en fartfylld föreställning för hela familjen. Här ryms både riviga rocklåtar om köttätare och stillsamma långhalsballader. Alternativa fakta tyder på att dinosaurierna gillade allsång. Hur kunde det låta? Föreställningen riktar sig till barnfamiljer med bra musiksmak och humor. Rekommenderad från ca 4 år.

OBS! Med tanke på rådande situation med covid-19 kan det bli programändringar!