Positivparken

Med tanke på rådande situation med covid-19 kan det bli programändringar!

Familjelördag i parken - Drakar och dinosaurier! Lördag 22 augusti

Lördagen 22 augusti flyttar biblioteket ut i Positivparken. Vi bjuder på rim och ramsor, fiskedamm, workshops och en sprakande dinosaurieshow. Ta med eget fika och filt, grillarna är tända. Glass finns att köpa.

För de allra yngsta:
Kl 13 Premiär för musikföreställningen - De små barnens bok!

Kom och sjung med gung för de yngsta! Musikprogram med sånger på olika språk. Framförs av musikerna Lise-Lotte Sundberg och Marianne Holmboe. Efter programmet delas De små barnens bok ut till alla bebisar. Cirka 30 min.

Dino- & drakmingel

Kl 13.30-15 Drakflygning

Ta med dig en egen drake och flyg loss i parken.

Kl 14-15 Käpposaurie

Skapa din egen käpp-dinosaurie av uppdukat material.
Rid ut på gräsmattan i vild dinosauriegalopp!

Kl 14.30 Fiska en Pixie!

Kom och fånga en Pixiebok i vår fiskedamm för små barn.
Begränsat antal.


kl 15 Pappa Kapsyl – Live

Pappa Kapsyl bjuder på en kavalkad av sina bästa dinosaurielåtar i en fartfylld föreställning för hela familjen. Här ryms både riviga rocklåtar om köttätare och stillsamma långhalsballader. Alternativa fakta tyder på att dinosaurierna gillade allsång. Hur kunde det låta? Cirka 45 min. Rekommenderad från ca 4 år.Om Pappa Kapsyl
Pappa Kapsyl gör musik, videor och föreställningar om dinosaurier för barn. Med hundratals konserter årligen har Pappa Kapsyl etablerat sig som en av Sveriges mest efterfrågade familjeunderhållare. Pappa Kapsyl driver en populär Youtube-kanal med musikvideor och egenproducerade barnprogram. Pappa Kapsyl ligger på skivbolaget Universal Music och bakom Pappa Kapsyl står artisten Carl-Otto Johansson från Kalmar.

Vid dåligt väder flyttas familjelördagen in till Frölunda Kulturhus. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Vid behov kommer publiken att begränsas framför scenen.

Slöjdarsöndag

Den sista söndagen i maj och augusti flyttar slöjdarsöndag ut i parken. Det finns allehanda material och skrot att tillverka något av, ett smycke, en maskot eller en amulett. Vi har material och verktyg – du har skaparlust och fantasi. Vi skapar och umgås och kanske lär oss något nytt. Ta med fika om du vill. Positivparkens scen. Sön 30 aug, kl 12–15.Vilda veckan

Kapten Kryp & Skattkistan

OBS! ÄNDRING NYTT DATUM

När de gigantiska insekterna kommer fram ur kistan och träffar publiken på nära håll uppstår magi och väldigt härliga möten.
Kapten Kryp blandar lek, sång och roliga instrument med spännande fakta om djur och natur - en interaktiv föreställning där publiken får chans att förvandlas till planetskötare.
Ca 35 min. Familjeföreställning för 1-6 år.
Lör 5 sept, kl 13 & kl 15.

OBS! Med tanke på rådande situation med covid-19 kan det bli programändringar!