Musik

2019

KONSERT OCH UTSTÄLLNING

The Bitter and Sick and Die Alones + Nebulosa + Förfallet Records

The Bitter and Sick and Die Alones – Att höra The Bitter and Sick and Die Alones är en speciell upplevelse där man kastas mellan hopp och förtvivlan, glädje och sorg. Musiken har sin grund i blues och vistradition, med inslag av grunge, frijazz och det sakrala. Nebulosa bjuder på atmosfäriska improvisationer och kaotiska oljud från Joel Fabianssons ensamma elgitarr. Förfallet Records ställer ut – Det oberoende skivbolaget arbetar med ljud och bild i en gör det själv-anda. Utställningen består av ett urval bilder som bl a vill belysa sprickorna i systemet och syna det skeva i tillväxthetsen.
Tors 5 sep, kl 18. Stora salen. Servering med rättigheter. Entré 100 kr.

TEDANS: Partille Big Band

Storbandet med många decenniers erfarenhet av musik- och dansunderhållning. Repertoar, främst jazz i 30- till 50-talstappning, men även modernare låtar i andra genrer som pop, rock, tango och latin.
Lör 7 sep, kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

Sôr Ossbon’s

Göteborgsband som spelar allt från svängig mainstreamjazz till dixie och lite latino! Spontan improvisation, hög stämning och tät publikkontakt är orkesterns kännetecken.
Lör 19 okt, kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

LUNCHDISCO

Släpp allt, släpp loss på dansgolvet med oss! Tors, 26 sep och 31 okt, kl 12–13. Lilla salen. Fri entré.

Musik! Musik! Musik! – Kultur och folkbildning för alla!

Samtliga studieförbund presenterar ett gemensamt program med workshops och panelsamtal för branschfolk. Band och artister som uppträder under dagen är: Annso, Ennui, Dembo and The Roots, Darcy & Babe, Stor som Lola, Katthem, Sara Yasmine, Don’t Get Your Hopes Up, Byrd, GKN5 och Josefin Berger. Mer information kommer inom kort!
Lör 28 sep, kl 13–22. Stora och Lilla salen. Fri entré.

JAZZCAFÉ MED TEMA

Art Blakey (100-årsjubileum) Jazz Preachers

Art Blakey, en av de största jazztrummisarna, hade näsa för begåvningar som fick möjlighet att växa som musiker i olika konstellationer med honom under namnet Jazz Messengers. Gruppen bildade skola för en hel genre och för generationer av musiker än i dag. Jazz Preachers väljer några godbitar ur Jazz Messengers digra repertoar.
Lör 12 okt, kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

American Roots Festival #9

American Roots festival är tillbaka efter ett års uppehåll. Programmet för årets festival är inte klart när detta skrivs, men säkert är att The Factory Smokers Street Revue spelar – bandet som föddes ur en cigarrlåda med samma namn. Sångaren/gitarristen Mårten Tiljander byggde både en gitarr och ett band av en 17 tum lång cigarrlåda! Nästa sten i bygget blev basisten Per Lefvert, en gammal vapendragare från punkeran, som nu spelar ståbas. Den tredje medlemmen ​​blev Robert Sundberg på trummor. Bandets musikaliska influenser rör sig från Mississippis norra bergstrakter ned till deltat, vidare till New Orleans via Memphis upp till södra Chicagos skitigaste bakgator. Men det finns en minst lika stark påverkan på soundet från den tidiga amerikanska och brittiska punkscenen. Bandet levererar högoktaniga spelningar, oavsett om det är fem eller femhundra i publiken. Se separat musikprogram för mer info! Lör 26 okt, kl 18.30. Stora salen. Servering med rättigheter. Entré 250 kr.

Sjung i kör

Frölunda Kulturhus kör SingOalla är en blandad kör i åldrarna ca 25–80 år som sjunger en varierad repertoar. För tillfället är det fullt i damstämmorna men vi tar gärna emot fler herrar.

Är du intresserad av att vara med? Anmäl ditt intresse i förväg till kulturskolans expedition, 031-366 28 03 eller kulturskolan@afh.goteborg.se Du kontaktas av körledare Marie Welander när du kan börja. I samarbete med Kulturskolan.
Avgift: 400 kr per termin.

Kören träffas mån, kl 18–19.30.