Progressiv rock på Frölunda Kulturhus
- Khadavra OBS! Vulkan har ställt in

 

”Khadavra, ett band med ursprung i den värmländska skogen, som tillitar sig på sentimentalitet och intuition för vägledning för sitt skapande. Ljud som resonerar med det inre för att koppla till det yttre. Musiken har soundmässigt rötter i 70-talets Black Sabbath, Pink Floyd och King Crimson, men blandar fritt in annat såsom Wagner, Slowdive, Opeth och Tool.

Arrangemang och teman är oftare hämtade från film av bl.a. Kubrick och Zulawski än andra musikutövare. Vemod är nyckelordet när en ska sätta fingret på hur musiken får en att känna, då denna skapas med inspiration från och med respektfull vördnad till upplevelser som är positiva och negativa, verkliga såsom övernaturliga.”

Fredag 5 okt kl 19. Stora Salen. Servering med Rättigheter.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

TEDANS: Jazz Preachers

Dansa till swingmusik från jazzhistoriska Golden Years! Musik ur den stora amerikanska sångboken. Ett bra tillfälle för den danslystne att inleda hösten.

Lör 6 okt, kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

 

Stödkonsert, Rosengrenskas dag:

Musiker mot rasism,  kl 19-24:
Nynningen, Cats and Dinasaurs, Siri Karlsson, Mathias Landaeus, Daniel Boyacioglu,Mushtaq Khorsand, Stina Velocette, Sophia Tako, Brian Palmer och Sanna Vestin.

Konferencier Stina Wollter

2016 gjorde Nynningen comeback på ett utsålt Pustervik i Göteborg. Efter återkomsten har gruppen turnerat över hela landet på festivaler och klubbar och spelar nu på stödkonserten för Rosengrenska stiftelsen. Flera band uppträder under kvällen!
Lör 13 okt, kl 19. Stora salen. Entré 100 kr. 
Läs mer om Rosengrenskas dag under Föredrag och se separat program!

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Sjung i kör

Frölunda Kulturhus kör SingOalla är en blandad kör i åldrarna ca 25–80 år som sjunger en varierad repertoar. För tillfället är det fullt i damstämmorna men vi tar gärna emot fler herrar.

Är du intresserad av att vara med? Anmäl ditt intresse i förväg till kulturskolans expedition, 031-366 28 03 eller kulturskolan@afh.goteborg.se Du kontaktas av körledare Marie Welander när du kan börja. I samarbete med Kulturskolan.
Avgift: 400 kr per termin. 

Kören träffas mån, kl 18–19.30 med start 4 sep.