The Rocking Barber of Hisingen

En dokumentärfilm av Tomas Haglund.

"I 45 år har Hasse Klippare styrt upp Hisingens arbetarmän. Från sin barbershop sprider han rockmusikens evangelium. Några gånger om året drar han ut med sin enmansshow med gitarren i ena handen och saxen i den andra.The Rocking Barber of Hisingen är en dokumentär av om att aldrig ge upp sina drömmar."Tomas Haglund har bland annat tidigare producerat den uppmärksammade dokumentären Bad Mongo.

Tid: 28 minuter. Engelsk textning. Livemusik av: Hasse Klippare och The Yeahvilles.

Facebook: https://www.facebook.com/events/165749644150122/

Fredag 16 feb kl 19.00. Stora salen. Servering med rättigheter. Entré 50 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

TEDANS

Majornas Storband

Bandet spelar traditionell storbandsjazz med förebilder som Count Basie, Stan Kenton, Woody Herman, Thad Jones m fl. Även musik av modernare snitt, som Bob Mintzer och Jeff Jarvis finns på repertoaren.
Lör 17 feb, kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

Gothenburg City Six

Bandet består av rutinerade jazzmusiker från några av Göteborgs ledande band och som har spelat tillsammans i många år.

Bandet spelar till dans eller för sittande publik, typ jazzcafé/jazzklubb och musiken blir omväxlande såsom New Orleans Jazz, Dixieland, Swing, Bebop, Cool, och Bossa Nova. Det kan också bli ett och annat rock-and-roll inslag á la 50-talet.

Bandet bjuder på både välkända och mera sällan hörda jazzklassiker, svängigt och stiltroget framförd musik av bland andra Buddy Bolden, Jelly Roll Morton, Bix Beiderbecke, Duke Ellington, Count Basie, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Gerry Mulligan och Antonio Carlos Jobim.

En viktig inspirationskälla är Kansas City Seven som utgjorde kärnan i Count Basies legendariska orkester från 30-talet med bland andra Buck Clayton, Lester Young och Jimmy Rushing. Deras tidsperspektiv var riktat både mot den äldre jazzen men också framåtblickande mot den gryende moderna jazzen.

Sön 18 feb, kl 15 Stora salen. Entré 100 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

Lunchdisco

Fly vardagen och ta en kreativ paus på Frölunda Kulturhus. Förvandla jobbstress till extas och få ny energi i en euforisk dans!

Tors 22 feb, kl 12–13. Stora salen. Fri entré.

 

Musikprogram under utställningen
- MÖRKRET OMSLÖT OSS

Shtoltse Lider/Proud Poems

Shtoltse lider/Proud poems är en konsertföreställning med tonsatt jiddisch lyrik, av och med duon Ida&Louise. Poesi vävs samman med nykomponerad musik, videoprojektioner och ljusdesign i en berikande och berörande scenisk upplevelse. Litteraturen som musiken bygger på är hämtad från verk av Celia Dropkin, Anna Margolin, Malka Heifetz Tussman, Kadya Molodowsky och Rachel Korn; samtliga födda i Östeuropa. Ett flertal av poeterna emigrerade och var verksamma i USA före andra världskriget. Sångerna i Shtoltse lider/Proud poems, med teman som frigörelse, längtan och förbjudna begär, framförs på jiddisch och engelska. Lör 24 feb, kl 15. Lilla salen. Entré 40 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

Zimmes - Neo-Klezmer

GÖTEBORGSKVARTETTEN ZIMMES spelar klezmer på ett eget och unikt sätt; traditionell klezmer med inslag av rock, punk och pop och dessutom starkt influerad av musik från Balkan och orientalisk musik. Passion, drama, melankoli, sorg, kärlek och extas garanteras!

Bandmedlemmar: Max Wulfson - violin och sång, Martin Holmlund - bas, Theodor Hedström - gitarr och

Klas Richardsson – trummor

Fre 2 mars, kl 19. Stora salen. Entré 40 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Projektet genomförs med stöd av Interkulturella projekt, Göteborgs Stad, Levande Historia, Göteborgs Stad, Katz Judiska Kulturfond, Föreningen Jiddischkultur i Göteborg och Sensus. Se separat program eller webbplatsen för fler programpunkter!

 

8:E MARS INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

 

Så här uppmärksammar vi kvinnodagen:

Kaffeflickorna och syndafloden

Personlig information;

Feministisk könsrocksinspirerad progg om rika bortskämda män, kärleken till snus, snaskiga kungaskandaler, lesbiska romanser, dragningen till frikyrkliga män, att vara ”ingens mamma” samt den frigörande känslan av att gå med bar överkropp och visa pattarna. Roligt på gränsen till smaklöst

Kaffeflickorna och Syndafloden har bland annat tidigare spelat på invigningen av feministiskt forum, i P4 Göteborg, på Hagabions 40 årsjubileum, Musikens hus och Teater UNO. Bandet består av Evelina Persson och Hanna Elvin(sång), Anna Dalentoft(bas/kör), Peter Damgaard(gitarr) och Håkan Åkerblom(trummor)

Gang She Bang

Det senaste året har namnet GangShebang spridit sig som en löpeld. Tjejkollektivet drivs av artisten Peshi som själv har varit aktiv i den Svenska hiphop scenen sedan slutet av 90-talet. Med 20 år på nacken samt ett eget

skivbolag sedan 22 års ålder bestämde hon sig för att skapa en plattform för nya generationens hiphop tjejer.

Hiphop har ansetts vara ett manligt territorium. Studios och musikhus används till största del av unga killar och de som jobbar/utbildar är även de killar/män. GangShebang skapar utrymme för tjejers utveckling inom hiphop samt musikproduktion. En fristad där övriga samhällets normer och förväntningar inte begränsar det kreativa.

Idag är GangShebang armén 70 tjejer stark, redo att ta över Hiphop Sverige.

Nobodys fault but mine

En improvisationsteaterduo som  består av bundsförvanterna Anna Carlsson och Elin Engberg. Arrangörer av Klubb: Det Smutsiga Valet och skapare av föreställningen Sound and Vision.

Improvisationsteater har som konstform möjligheten att vara gränslös och underhållande. Nobody´s fault but mine vet att det behövs föreställningar med kvinnor som får vara gränslösa och underhållande på sina egna villkor. På internationella kvinnodagen spelar de feministimpro. Vad annars? Nobody´s fault but mine kommer sätta fördomarna under lupp och vänta ut och in på dem. Kanske. Det är svårt att veta när det är improviserat.

Zukie Fioxu

Med rötterna i jazz och neosoul skapar artisten och mångkonstnären Zukie Fioxu svängig och själfull musik. Med sin påtagliga närvaro ger hon publiken en varm och kärleksfull upplevelse. Zukie är aktiv inom Göteborgs olika musikscener med stilar som hiphop, soul, RnB, country och visa.

 

Groteskt?

En föreställning om det så kallade kvinnliga. Nej, vänta. Din föreställning om det så kallade kvinnliga. Vilken ideal härskar över dina synvillor och av vilka abnormer kan du tillåta dem erövras? Hur bekväma kan vi känna oss på tröskeln till Grotesk? Sara Rousta och Laura Voutilainen med sin bakgrund i urbana dansstilar vill genom rörelser bjuda in publiken på en motbjudande diskussion.

 

Torsdag 8 mars kl 18.30. Stora salen. Servering med rättigheter. Entré 50 kr.

 

 

Grinden Stand up Special

2017 gästades Frölunda Kulturhus två gånger av Grinden stand up. Båda kvällarna fylldes stora teatern av publik och skratt. Nu återvänder dem ännu en gång, med nya komiker.

Det blir både kända proffs och lokala talanger som utmärkt sig extremt roliga på klubbens sommarscen. En underbar, rolig och mysig kväll utlovas. Medverkande: Yvonne Skattberg, Martin Krantz, Tina Bergerus, Johannes Hedengård, Eva-Lotta Olofsson, Gunnar Söderberg och kvällen hålls samman av Ellinor Johansson.
Varmt Välkomna till en kväll i humorns tecken.

Fredag 9 mars kl 19. Stora salen. Servering med rättigheter. Entré 80 kr.

 

Vintage Jazz Big band

Ett unikt band som väcker den gamla ”heta” storbandsjazzen till liv.

Vintage betyder god årgång. Det passar bra på den musik bandet spelar: storbandsjazz av de klassiska årgångarna på 1920-, 30- och 40-talen. Musik som förknippas med namn som Armstrong, Basie, Beiderbecke, Ellington, Henderson, Morton och Oliver. Utpräglat ”hot” jazz som på sin tid framfördes av företrädesvis svarta orkestrar.

Lördag 17 mars kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

 

Marigold - Tedans

Marigold jazz spelar glimrande jazzpärlor de letat fram ur gömmorna. Såväl klassiker som mer okända pärlor.  Marigold spelar jazz från1930-1960 med tyngdpunkt på vokaljazz, inspirerade av artister som t ex Ella Fitzgerald, Chet Baker, Billie Holiday m fl. Marigold vill skapa en härlig jazzmagi.

Bandet består av: Maria Sjöstedt - sång, Mats Eklund - trumpet och flygelhorn, Ulrika Naezer - keybord och körsång, Roman Trampbush - kontrabas, Erik Selander  - gitarr och Peter Iggfält - batterist.

Lördag 7 april kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

 

Sir Burbon Dixieland Band - Tedans

Bandets musikstil kallas ”Happy Jazz” med mycket swing i sig, glad jazz som passar bra att dansa till. Bandet startade i början av 80-talet och har spelat på bland annat Hannover Jazzclub, Cotton Club i Hamburg, Jazz in Duketown i Holland, jazzfestivalen i Dresden och naturligtvis runt om i Sverige.

Lördag 28 april kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

 

Sjung i kör

Frölunda Kulturhus kör SingOalla är en blandad kör i åldrarna ca 25–80 år som sjunger en varierad repertoar. Är du intresserad av att vara med? Anmäl ditt intresse i förväg till kulturskolans expedition, 031-366 28 03 eller kulturskolan@afh.goteborg.se Du kontaktas av körledare Marie Welander när du kan börja. Avgift: 400 kr per termin. I samarbete med Kulturskolan. Kören träffas mån, kl 18–19.30 med start 4 sep.