Musik

Vi ser framemot att se dig på våra aktiviteter och program! Har frågor kring program ring 031-366 27 25.Tedans med Frölunda Storband

Lördag 1 oktober, kl. 15 (Dörrarna öppnar 14.30)
Entré 110 kr | Servering | Stora salen
Biljetter på ticketmaster.se |  031-366 27 25

Frölunda Storband är Frölunda kulturhus alldeles egna storband med 17 entusiastiska musiker och två sångare. Bandet blåser liv i klassiska jazzarrangemang från storbandseran med Basie, Ellington och andra storheter. Bandet älskar att spela och vi tror att det smittar av sig på publiken.


En Dröm, En längtan, En sång

Nynningen med Matilda Magnusson
En hyllning till Sven Wollter

Söndag 2 oktober kl. 15 
Entré 180 kr | Stora salen
Biljetter på ticketmaster.se |  031-366 27 25

På scenen möts artister från olika generationer där valet av text och musik är en stark gemensam drivkraft. Matilda Magnusson och Nynningen går samman i en scenföreställning som blandar dikter och sånger av Kent Andersson, Björn Afzelius, Vladimir Majakovskij, Joe Hill, Vysotskij m fl.

Nynningen bildades 1971 och medverkande i det här projektet är Tomas Forsell: gitarrer, sång, Nikke Ström, elbas, Bengt Blomgren: elgitarr, Thomas Jäderlund: saxofoner och Pontus Torstensson: Trummor. Nynningen gjorde flera klassiska album på 70–talet bl a ”För Full Hals” med tonsättningar av den ryske poeten Vladimir Majakovskij och har under senare år släppt två album ”Allting Börjar Klarna” (2020) och ”ANAKONDA” (2021).

Matilda Magnusson är en ung singer/songwriter som  bland annat tolkar Björn Afzelius stora sångskatt. Sven Wollter ingick i föreställningen under turnen hösten 2020. Titeln En dröm, En längtan, En sång är en strof lånad ur   Kent Anderssons dikt ”Vingen”.


Jesper Odelberg med Bandet Går

Lördag 8 oktober, kl 15
Entré 125 kr | Stora salen
Biljetter på ticketmaster.se |  031-366 27 25

Jesper sitter o Bandet Går ! En Comeback med Musik, Allvar & Humor För Jesper var livet för några år sedan totalt upp och ner, med en kropp som var utmattad, full med smärta, en mängd olika åkommor och ytterligare problem som begränsade hans liv. Jesper bestämde sig där o då för att kämpa och ta sig igenom för att sedan fira det med en fartfylld musik–föreställning tillsammans med sitt band.  Jesper delar med sig av sina erfarenheter och insikter och vill på så vis inspirera publiken till en tro på att allt är möjligt, – han vill göra skillnad och åstadkomma förändring. Den här föreställningen är ett försök att bidra till en bättre värld genom att stå i framkant och höja sin röst, – Jesper berättar om det utanförskap han känner och som många i likhet med honom upplever. Följ med på en personlig resa till verkligheten på kullersten i rullstol!

Bengan Blomgren – gitarr
Gunnar Frick – klaviatur, dragspel, pedal steel o gitarr
Julia Schabbauer – trummor
Nikke Ström – bas
Jesper Odelberg – sång o prat


GAS-Festivalen

MORF 1

Måndag 17 oktober, kl. 19
Fri entré | Lilla salen

MORF 1 är ett musikstycke som ständigt förändras från gång till gång. Slump och improvisation styr stycket framåt och det klingande resultatet är alltid unikt. Deltagarna använder inga noter. I stället spelar de utifrån hemliga instruktioner skrivna på kort! Dessa kort blandas och delas sedan ut mellan deltagarna, ungefär som en vanlig kortlek. På korten kan det stå instruktioner som t ex. ”starkt”, ”långsamt” eller ”följ”. Deltagarna tolkar korten på valfritt sätt och kan gå vidare till nästa kort när de vill.

Stycket är skrivet av musikern och kreativitetsaktivisten Herman Müntzing, och kan framföras av i princip vem som helst som är intresserad av att experimentera och improvisera. Sedan år 2005, då stycket skrevs har det framförts av både amatörer och proffs på en rad olika platser i och utanför Sverige.

Till Gas festivalen har en unik ensemble satts samman i ett samarbete mellan upphovsmannen, kulturskolan Göteborg sydväst och GAS-festivalens konstnärliga ledare. Ensemblen bestående av 15 musiker från regionen, både unga och gamla, kommer spela stycket tillsammans för första gången, direkt på scenen inför publik.

Kulturskolans ensemble bestående av från kulturskolan, högskolestudenter och professionella musiker under ledning av Herman Müntzing, att framföra MORF 1 som en del av festvalen Göteborg Art Sounds konserter under perioden 15–22 oktober.

För ytterligare info. se: https://gas-festival.com/


Lunchdisco

Torsdag 15 sep, kl. 12–13
Fri entré | Kulturhusets tak

Denna torsdag blir det på vårt nyöppnade tak
om vädret tillåter.

Torsdag 6 oktober, kl. 12–13.
Fri entré | Lilla salen

Dansa loss på lunchtimmen tillsammans med oss!