Musik

Huset är öppet igen. Välkomna!

Lunchdisco

Tors, 11/11 och 16/12, kl. 12–13.
Lilla salen. Fri entré.

Kom och ta en svängom på dansgolvet under lunchtimmen!


Frölunda kulturhus medverkar på Planeta festivalen.

Celso Paco & Dynamo De Luxe

Lyssna, njut och dansa!
Torsdag 4 nov kl 19.00. Entré 150 kr.

Köp biljetter här

Detta är Celso´s "eget" band, som varit kontinuerligt aktivt sedan 2002. Gruppen framför mestadels Celso´s egna låtar, med rötterna i Moçambiques Marrabenta-tradition och andra pan-afrikanska genrer.

Gruppen jobbar som ett kollektiv och skapar tillsammans sitt unika sound. Medlemmarna är väl medvetna om musikens rötter, men tvekar inte heller att ta in element från sina egna musikaliska erfarenheter. Alla är väl etablerade musiker inom genrer som folk/jazz/funk/pop/rock/reggae – och, förstås, varierande stilar från den afrikanska kontinenten.


KLUBB FABRIKEN PRESENTERAR:

Det Blev Handgemäng och Nebulosa

Tors 11 nov, kl. 19
Entré 100 kr. Stora salen. Servering

Köp biljetter här


Joel Fabiansson är en etablerad musiker på jazz/impro- och noise/rock-scenen med sin unika musikaliska röst. Nebulosa är hans soloprojekt, här spelar han gitarr och synth.


Det Blev Handgemäng med sin tunga americana rootsmusik är inget band som konserverar musik och låser in den på museum. Istället spelar de amerikansk folkmusik på ett sätt som gör att den känns angelägen.


My Dear Companion och Famnen

Tors 2 dec, kl. 19
Fri entré. Lilla salen. ServeringTrion My Dear Companion inspireras av den trestämmiga sångtradition som hör till old-time country och amerikansk bluegrass. Musiken är djupt innerlig och stundtals skör, med samtidigt lekfulla, avslappnade, nästan busiga tolkningar av klassiker.


Famnen, med Gustav Löfstrand i spetsen, släppte debut-EP-n Prototypen i vintras och EP-n Dimman i Biscayabukten i början av sommaren. Dimm pop-pionjärerna Famnen blandar lofi, drömpop och folkrock i en okristlig blandning.

 

Ìxtahuele och Alexander Ringbäck

Tors 16 dec, kl. 19
Entré 100 kr. Lilla salen. Servering

Köp biljetter härÌxtahuele är ett band i exotica-genren som spelar den ursprungliga akustiska stilen från det sena 1950-talet. Bandet är aktuellt med albumet Dharmaland, där de arrangerar och tolkar tidigare outgivna låtar av Eden Ahbez, som bl a skrev världshiten Nature Boy (Nat King Cole). Jazz, pop, surf, latin och världsmusik som tar dig till fjärran och bortglömda exotiska öar.


Alexander Ringbäck är arbetslös. Det är virusets fel. Att stämpla på kassan behöver inte ta jättelång tid. Så det blev några låtar också. Berättande sånger om människor – i vardag som fest – med eller utan arbete.

 

Julkonsert med Frölunda Storband

Lör 18 dec, kl. 15
Entré 100 kr. Stora salen. Servering

Köp biljetter hä
r

Ur Frölunda Storbands glittriga, glammiga och svängiga julsäck strömmar det klassisk storbandsjazz där den ordinarie repertoaren pyntas med en stor mängd jullåtar. Kulturhusets husband är äntligen tillbaka!