Om La Bamba

Fr. o. m. 12 januari tar Folkhälsomyndigheten fram nya föreskrifter om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som till exempel sportevenemang, bio- och teaterföreställningar och konserter. Frölunda Kulturhus följer de nya riktlinjerna och kommer minska antal platser vid publika arrangemang.Maxantal platser anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster. Vi har även anpassat verksamheten så att vi kan välkomna dig på ett tryggt sätt. Har du fler frågor ring 031-366 27 25

Om La Bamba

Vi skapar en mötesplats där äldre personer med och utan funktionsnedsättning erbjuds möjlighet att delta i olika skapande verksamheter och social samvaro över funktions- och generationsgränser.
En stor ny satsning drar igång på Frölunda Kulturhus. Med stöd från Allmänna Arvsfonden bygger vi under tre år upp en mötesplats där målgruppen är med och formar innehållet i verksamheterna. Från Göteborgs stad är nu också Hälsofrämjande och förebyggande och Anhörigcenter Väst, som är fasta verksamheter, under samma tak och samarbetar med projektet.

Vi arbetar praktiskt med skapande verksamhet i olika former och den sociala samvaron är en viktig faktor. Att få utmana sig själv och träffa andra än den egna gruppen ser vi som en viktig del i projektet. I verksamheten deltar alla på sina egna villkor.

I La Bamba (tidigare skolmatsal, därav namnet) har vi startat olika kurser, öppen verksamhet som måleri, musik, foto, drama, samtalsträffar och handledning i IT samt olika projekt, t ex konstsimföreställning i badet. Allt under ledning av erfarna handledare/konstnärer och utan kostnad för deltagarna.


Några av våra samarbetsparter är:

BoendeKvartetten – fyra gruppboenden i Frölunda, PRO Göteborg, FUB Göteborg, Hälsoteket i väster, Frölundabadet, Scenkonstkollektivet Bataljonen, AGE CAP-centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs Universitet och ParaCraft.


La Bamba är ett projekt som stöds av Allmänna arvsfonden.