La Bamba

Vi skapar en mötesplats där äldre personer med funktionsnedsättning erbjuds möjlighet att delta i olika skapande verksamheter och social samvaro över funktions- och generationsgränser.

En stor ny satsning drar igång på Frölunda Kulturhus. Med stöd från Allmänna Arvsfonden bygger vi under tre år upp en mötesplats där målgruppen är med och formar innehållet i verksamheterna. Vi arbetar praktiskt med skapande verksamhet i olika former och den sociala samvaron är en viktig faktor. Att få utmana sig själv och träffa andra än den egna gruppen ser vi som en viktig del i projektet. I verksamheten deltar alla på sina egna villkor.

I La Bamba (tidigare skolmatsal, därav namnet) kommer vi att starta olika kurser, öppen verksamhet som måleri, musik, foto, drama och handledning i IT samt olika projekt, t ex konstsimföreställning i badet. Allt under ledning av erfarna handledare/konstnärer och utan kostnad för deltagarna.

Efter det positiva beskedet att vi beviljats 100% av sökt projektbidrag jobbar vi nu vidare med fortsatt planering av innehållet i verksamheten tillsammans med tilltänkta målgrupper och samarbetsparter under våren och öppnar La Bamba under hösten 2020! Tillsammans med våra nuvarande och tillkommande samarbetsparter kommer vi att arbeta för att projektet utvecklas såpass starkt att överlevnaden efter Arvsfondens treåriga projektstöd möjliggörs.

Några av våra samarbetsparter är:

BoendeKvartetten – fyra gruppboenden i Frölunda, PRO Göteborg, FUB Göteborg, Hälsoteket i väster, Frölundabadet, Scenkonstkollektivet Bataljonen, AGE CAP-centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs Universitet och ParaCraft.

Vi kommer att starta aktiviteter till hösten och följa folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Öppet hus

Drop in. Tis och tors, kl 10–12.

Workshops i måleri och bild

För nybörjare. Anmälan krävs, annica.engstrom@kultur.goteborg.se
Mån, kl 10–12.

Hitta våra workshops på Facebook – @labamba.kultur, eller i lokalen på kulturhuset.

Workshops i broderi

Prova på att brodera på ylle med Emma Ihl.
Välj en av fyra torsdagar:
29 okt, 5 nov, 12 nov
eller 19 nov. Kl 15–16 alla gångerna.
Anmälan krävs, annica.engstrom@kultur.goteborg.se

Spela teater med Bataljonen

Vi sätter upp en turboföreställning baserad på filmen Hajen. Välkommen att vara med och repetera och spela i Stora salen. Vi repar två dagar och spelar den tredje. ALLA är välkomna att vara med! Inga förkunskaper krävs, men du måste anmäla dig i förväg, annica.engstrom@kultur.goteborg.se

REPETITIONER:

Mån 2 nov, kl 10–16: Alla kan vara med! Repetition 1 av Hajen med Bataljonen.

Tis 3 nov, kl 13–17: Alla kan vara med! Repetition 2 av Hajen med Bataljonen.

FÖRESTÄLLNING:

Fre 20 nov, kl 19. Föreställning Hajen i Stora salen.

Entré för publik, 20 kr. Begränsat antal platser.

Sång för ALLA

Även om du tror att du inte kan sjung garanterar vi att du sjunger trestämmigt efter en timme! Sång för alla är precis som det låter – för ALLA! Kom och prova på! Ledare: Linda Olsbjörk.
Tors 26 nov och tors 2 dec, kl 13–15. Max 15 deltagare, anmälan krävs.

För mer info kontakta projektledare Annica Engström

E-post: annica.engstrom@kultur.goteborg.se

Tel: 031-368 78 65

Facebook: La Bamba @labamba.kultur

Instagram: @projekt_labamba

La Bamba är ett projekt som stöds av Allmänna arvsfonden.