Frölundabion och film

Kommande filmer hösten 2021

Frölundabion oktober - november 2021.


En runda till

Tisdag 19 oktober kl. 19.

Onsdag 20 oktober kl. 15 och 19.

Entré vuxen 80 kr, ungdom 50 kr.

DRAMA. Regi Thomas Vinterberg med Mads Mikkelsen, Maria Bonnevie, Thomas Bo Larsen.

Det finns en teori om att människan är född med en halv promille för lite. Vi känner alla till att alkohol i blodet öppnar sinnet för omvärlden, problemen verkar mindre och kreativiteten ökar. Efter det första glaset flyter samtalen lättare och nya möjligheter öppnar sig. Martin är gymnasielärare. Han känner sig gammal och trött och hans äktenskap har gått i stå. Uppmuntrad av teorin inleder Martin och hans tre vänner ett experiment att ständigt vara alkoholpåverkade. Om Churchill vann andra världskriget i en tät dimma av sprit, vad kunde de starka dropparna inte göra för dem och deras studenter?

Danmark 2020. Fr. 11 år. 1 tim 57 min.

The Father

Tisdag 26 oktober kl. 19.

Onsdag 27 oktober kl. 15 och 19.

Entré vuxen 80 kr, ungdom 50 kr.

DRAMA. Regi Florian Zeller med Anthony Hopkins, Olivia Colman, Olivia Williams, Imogen Poots.

Anthony närmar sig de 80 men i hans ögon finns ingen anledning till oro, han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner in i sin egen värld av minnen och föreställningar.

Storbr. 2020. Fr. 11 år. 1 tim 37 min.

Absolut barntillåtet

Söndag 31 oktober kl. 15.

Entré 40 kr.

ANIMERAT. Regi Johan Hagelbäck

På Tullmuseum är en värdefull diamant stulen. På Moderna Museet dyker ett försvunnet föremål upp. Och varför svimmar alla plötsligt på Naturhistoriska? Följ med Ture och hans pappa på museum där vad som helst kan hända i tre filmer för de minsta av Johan Hagelbäck.

Sverige 2008. Barntillåten. 30 min.

Shoooms otroliga resa

Tisdag 2 november kl. 15.

Entré 40 kr.

ANIMERAT. Regi Julien Bisaro

Ugglan Shooom kommer till världen precis som en storm välter trädet hon bor i med sina uggleföräldrar och sitt ofödda syskon som fortfarande är ett ägg. I stormen kommer den lilla ugglefamiljen ifrån varandra och Shooom står plötsligt ensam med sitt okläckta syskon. Hon måste hitta sina föräldrar! Nu börjar en spännande resa genom den vildvuxna tropiska skogen där både snälla och farliga djur bor. Som förfilm visas en av filmerna om hunden Aston. Av Uzi och Lotta Geffenblad, Sverige 2012, 9 min.

Frankrike 2019, Barntillåten. 34 min.

Himmel över Libanon

Tisdag 2 november kl. 19.

Onsdag 3 november kl. 19.

Entré vuxen 80 kr, ungdom 50 kr.

DRAMA. Regi Chloé Mazlo med Alba Rohrwacher, Wajdi Mouawad, Isabelle Zighondi, Mariah Tannoury.

Alice lämnar den lilla alpbyn i Schweiz för att bli aupair i Beirut. Joseph drömmer om att bli den förste libanesen i rymden. Alice och Joseph blir djupt förälskade och Alice känner att hon hittat ett hem i Josephs varma , välkomnande familj. Lyckan lyser i deras liv. Sedan kommer kriget.

Libanon 2020. Fr. 15 år. 1 tim 32 min.

Cruella

Onsdag 3 november kl. 15.

Entré 50 kr.

KOMEDI. Regi Craig Gillespie med Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, John McRea.

Möt Cruella de Vil som du aldrig sett henne förut! Äntligen kommer här hela historien om hur hon blev den rebelliska, eleganta och hämndlystna Cruella. Följ med till 1970-talets London, fyllt med punkrock, normbrytande attityd och ikoniskt mode, och med en överraskande vändning som kommer förändra allt du trodde du visste om Cruella de Vil.

USA 2021. Fr. 11 år. 2 tim 13 min.

Apstjärnan

Söndag 7 november kl. 15.

Entré 50 kr.

ANIMERAT. Regi Linda Hambäck med Rebecca Gerstmann, Pernilla August, Melinda Kinnaman, Stellan Skarsgård, Jack Bergenholz, Gunnar Bolin.

Jonna har bott på barnhemmet Renfanan i hela sitt liv. Hon har alltid drömt om en mamma. En dag svänger en gorilla in med sin bil och adopterar henne. Det tar lite tid för Jonna att vänja sig, men precis när allt blivit bra, hotar kommunens starke man deras existens.

Sverige 2021. Barntillåten. 1 tim 17 min.

Gagarine

Tisdag 9 november kl. 19

Onsdag 10 november kl. 15 och kl. 19.

Entré vuxen 80 kr, ungdom 50 kr.

DRAMA. Regi Fanny Liatard, Jérémy Trouilh med Alseni Bathily, Lyna Khoudri, Jamil McCraven, Finnegan Oldfield.

I höghuset i miljonprogramsområdet Cité Gagarine utanför Paris, drömmer 16-årige Yuri om att bli austronaut. Övergiven av sina föräldrar har bostadsområdet och människorna som befolkar det blivit hans familj.

När det uppdagas att hela området ska rivas väcker det starkt motstånd. En efter en tvingas de ut ur sina lägenheter men Yuri kommer inte ut. Besatt av sin kärlek till rymden har han ett alldeles särskilt sätt att göra motstånd och när invånarna samlas för att protestera slås de av häpnad.

Frankrike 2020. Fr. 11 år. 1 tim 35 min.

Wolfwalkers

Söndag 14 november kl. 15.

Entré 50 kr.

ANIMERAT. Regi Tomm Moore, Ross Stewart med Honor Kneavsey, Eva Whittaker, Sean Bean, Simon McBurney.

Vi befinner oss i det av engelsmännen brutalt ockuperade Irland. Robyn kommer dit med sin pappa Bill som där han är på uppdrag att utrota vargarna som härjar i skogen och hotar staden. Mebh lever i skogen, uppfostrad av vargarna. Robyn trotsar pappas stränga order att hålla sig hemma och tillbringar mer och mer tid i skogen. En helt ny värld öppnar sig och får henne att förstå att det är inte vargarna som är de hotfulla. Långsamt förvandlas Robyn till just det som hennes egen pappa är satt att utrota. En saga om den magiska och fantastiska vänskapen mellan två flickor som möts i 1600-talets Irland.

Irland 2020. Fr. 7 år. 1 tim 43 min.

Promising Young Woman

Tisdag 16 november kl. 19.

Onsdag 17 november kl. 19.

Entré vuxen 80 kr, ungdom 50 kr.

DRAMA. Regi Emerald Fennell med Adam Brody, Ray Nicholson, Sam Richardson, Carey Mulligan.

Cassie Thomas är en trettioårig kvinna som hoppat av en läkarutbildning, bor med sina föräldrar och arbetar i ett kafé. Flera år tidigare våldtog hennes kurskamrat Al Monroe en annan kursare, hennes bästa vän Nina Fisher, vilket ledde till Ninas självmord. Skolan och myndigheterna gjorde ingenting. Cassie lever ett dubbelliv på nätterna och går ut och låtsas bli väldigt berusad, bara för att senare avslöja att hon är helt nykter för de män som försöker utnyttja hennes utsatta läge.

Storbritannien 2020. Fr. 15 år. 1 tim 54 min.

Minari

Tisdag 23 november kl. 19.

Onsdag 24 november kl. 15 och kl. 19.

Entré vuxen 80 kr, ungdom 50 kr.

DRAMA. Regi Lee Isaac Chung med Steven Yeun, Han Ye-ri, Noel Cho, Alan Kim, Will Patton, Darryl Cox.

Jacob och Monica lämnade Korea för möjligheternas land USA, och har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit. Nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd. Monica gillar inte sin nya tillvaro i en sliten gammal villavagn, och ser fram emot att hennes mamma Soonja ska komma från Korea för att bo hos dem och hjälpa till med barnen. Det visar sig att rappkäftade Soonja med sina egenheter ibland är till mer besvär än hjälp. Sexfaldigt Oscarsnominerad!

USA 2020. Fr. 11 år. 1 tim 55 min.

Entré vuxen 80 kr, ungdom 50 kr, knatte 40 kr.