FRÖLUNDABION

 

Unga Astrid

Biografi, drama. 7 år.
Tis 15 jan, kl 19.
Ons 16 jan, kl 15 och kl 19. 

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Cold War

Drama, romantik. 11 år.
Tis 22 jan, kl 19.
Ons 23 jan, kl 19.

När pianisten Wiktor och sångbegåvningen Zula möts i Polen drabbas de av en omedelbar, passionerad förälskelse. Den återhållsamme Wiktor har finkulturell bakgrund medan temperamentsfulla Zula är van att slåss ur underläge. De förenas av kärleken till musik och en attraktion som varken geografiska avstånd eller tidens tand rår på, men deras relation blir lika destruktiv som oundviklig. I Polen tvingas Wiktor och Zula bli en del av Sovjets propagandamaskin, när de ser chansen att fly till Paris fattar de beslut som kommer att forma bådas liv. Pawel Pawlikowski, som regisserade Oscarvinnaren Ida, ligger bakom denna makalöst vackra kärlekshistoria med efterkrigstidens Europa som fond. Pawlikowski inspirerades av sina föräldrars kärlekshistoria när han skapade Cold War, som genomsyras av cool jazz, stormiga känslor och magiskt svartvitt foto.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Repris: Mamma Mia

Musikal. Barntillåten.
Ons 23 jan, kl 15.

Mamma Mia! är en brittisk-amerikansk-svensk musikalfilm från 2008, med manus av Catherine Johnson. Filmen är baserad på musikalen Mamma Mia!, som i sig delvis är byggd på låtar av popgruppen Abba. Filmtiteln är hämtad från gruppens hitlåt Mamma Mia från 1975

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

Göteborg Film Festival 2019

25 jan–3 feb

Nothing like a Dame

Dokumentär. Barntillåten.
Tis 5 feb, kl 19.
Ons 6 feb, kl 15 och kl 19
.

Fyra nobla damer, tillika skådisgiganter: Maggie Smith, Judi Dench, Eileen Atkins och Joan Plowright. I Notting Hill-regissören Roger Michells gemytliga Nothing Like a Dame bjuds vi in till ett hjärtligt samtal mellan fyra av de största stjärnorna, om karriärer fyllda av anekdoter och insikter, och en vänskap som sträckt sig över ett halvt sekel.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Juliet, Naked

Romantisk komedi. Barntillåten.
Tis 12 feb, kl 19.
Ons 13 feb, kl 19.

Annie bor i en tråkig småstad på Englands östkust tillsammans med Duncan som är minst lika tråkig. Tucker, en briljant låtskrivare och artist har isolerat sig på den amerikanska landsbyggden, det är åtminstone vad hans fans tror. Duncan är besatt av Tuckers låtar och när Annie till slut erkänner hur mycket hon avskyr allt som har med Tucker att göra får det oanade konsekvenser för dem alla tre. Baserad på en roman av Nick Hornby (2009) med samma titel.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Ramen Shop

Drama. 7 år.
Tis 19 feb, kl 19.
Ons 20 feb, kl 19.

Masato är kock på en ramen-restaurang i Japan. När fadern dör reser Masato till Singapore för att med hjälp av en efterlämnad anteckningsbok försöka pussla ihop sina föräldrars historia. Till slut lyckas han hitta både morbror och mormor men han får kämpa hårt både för att vinna deras förtroende och för att hitta det perfekta ramen-receptet…

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

A Star is Born

Drama, musik. 7 år.
Tis 26 feb, kl 19.
Ons 27 feb, kl 19.

A Star Is Born är en amerikansk musikalisk dramafilm från 2018, producerad och regisserad av Bradley Cooper. Cooper skrev manuset tillsammans med Eric Roth och Will Fetters. Huvudrollerna spelas av Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle och Sam Elliott.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Frölundabion. Entré 70 kr, ungdom 50 kr.

BARNFILM PÅ FRÖLUNDABION

Sportlovsfilm:
Bamse och dunderklockan

Barn, familj. Ålder ej granskad.
Tis 12 feb, kl 15.

I jakten på dunderklockorna, den ingrediens som gör Bamse stark, måste Bamse lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som även Reinard Räv skulle må bra av att förstå.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Sportlovsfilm:
Röjar-Ralf kraschar internet

Animerat, äventyr, komedi. Ålder ej fastställd.
Ons 13 feb, kl 15.

Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelsvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på ”world-wide-webben” för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. De visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Pettson och Findus - Findus flyttar hemifrån

Barn, familj. Barntillåten.
Sön 17 feb, kl 15.

Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum och friheten det ger så mycket att han bestämmer sig för att flytta dit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldig ensamt liv utan sin trogne vän.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Entré på barnfilmer 50 kr.

 

Läs om våra Bokningsregler, biljettköpsregler och efterinsläpp mm.