FRÖLUNDABION

 

Amatörer

Tis 16 okt, kl 19. Ons 17 okt kl 19

Komedi. Gabriela Pichler med Zahraa Aldoujaili, Yara Aliadotter, Fredrik Dahl. Den som gillade ”Äta sova dö” kommer sannolikt falla även för ”Amatörer”. Pichler har tillsammans med Jonas Hassen Khemiri gjort en film som odlar ens kärlek till det oansenliga, från en trist rondellälg till åldrat kontorsmaterial. Det är en rörande varm berättelse med snitsigt invävda budskap om samhällets orättvisor och betydelsen av att bli sedd. ”Amatörer” är en äkta feelgood helt utan syntetiska tillsatser. Filmen vann Dragon award best nordic film på Göteborgs filmfestival.
Sverige 2017. 7 år. 1 tim 42 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

 

På Chesil Beach

Tisdag 23 okt kl 19. Onsdag 24 okt, kl 19.

Drama. Dominic Cooke med Saoirse Ronan, Emily Watson, Anne-Marie Duff. Från första ögonkastet vet de att de älskar varandra. Men Florence och Edwards olika bakgrunder blir aldrig så tydlig som på bröllopsnatten, på ett ödsligt badhotell vid den engelska sydkusten. Det är en natt som ska definiera deras liv, och som utgör ramen för en berättelse om ungdom och kärlek i det tidiga 60-talet. Det är med stor ömhet och fingertoppskänsla som regissören Dominic Cooke tar Ian McEwans älskade roman till bioduken.
England. 2018. 7 år. 1 tim 45 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

 

Vad ska folk säga

Tis 30 okt kl 19. Ons 31 okt, kl 19.

 Drama. Iram Haq med Adil Hussain, Ekavali Khanna, Maria Mozhdah.

Sextonåriga Nisha bor i Oslo och lever ett dubbelliv. Hemma följer hon strikt familjens pakistanska traditioner, men med sina vänner lever hon ett vanligt modernt tonårsliv. Ett blytungt ämne – hederskultur – berättat på ett väldigt lättillgängligt sätt. Vad ska folk säga? Norge 2017. Från 15 år. 1 tim 47 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

And Breathe Normally

Tis 6 nov och ons 7 nov, kl 19

Drama. Isold Uggadottir med Babetida Sadjo, Kristín Þóra Haraldsdóttir, Patrik Nökkvi Pétursson m fl. Lara som har det tufft ekonomiskt blir överlycklig över sitt nya jobb i passkontrollen på Reykjaviks flygplats. Hon visar sig på styva linan och stoppar en kvinna från Guinea Bissau med falskt pass. Slumpen gör att de båda kvinnorna träffas igen och fram växer en vänskap och ett beroende av varandra. Finstämd, koncentrerad och konsekvent genomförd långfilmsdebut av Uggadóttir och fantastisk fint skådespeleri. Island 2018. Från 15 år. 1 tim 35 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

 

Mamma Mia! Here We Go Again

Tis 13 nov, kl 19.
Ons 14 Nov Kl 15 Och Kl19

Musikal. Ol Parker med Meryl Streep, Julie Walters, Christine Baranski, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Colin Firth, Cher m fl. Gör dig redo att sjunga och dansa, skratta och förföras sommaren 2018! Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till den grekiska pärlan Kalokairi, till det förflutna, för att berätta historien om hur allt blev som det blev med helt ny originalmusik baserad på ABBA:s låtskatt. Storbritannien, USA. 2018. Barntillåten. 1 tim 54 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

 

Beast

Tis 20 nov, kl  19.
Ons 21nov, kl 15 och kl 19

Drama. Michael Pearce med Geraldine James, Jessie Buckley, Johnny Flynn. Den problemtyngda, unga Moll lever i ett isolerat samhälle på ön Jersey. En dag finner hon sig hamna mitt emellan sin förtryckande familj och den förförande, hemlighetsfulla främling som är misstänkt för en serie brutala mord. “Beast” är både en obehaglig, tvetydig thriller och ett drama om komplicerade personer med tungt bagage, om skvallriga småstäder och frigörelse. Den förtjänar att bli sedd, inte minst för Jessie Buckleys hänförande prestation. Storbritannien 2018. Från 15 år. 1 tim 47 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

 

Guernsey’s Litteratur och Potatisskals-pajssällskap

Tis 27 nov och ons 28 nov, kl  19.

Drama Feelgood. Don Roos. med Lily James, Michiel Huisman, Glen Powell, Jessica Brown Findley. London, 1946. Den karismatiske författaren Juliet får ett brev från en medlem av en mystisk litteraturklubb startad på den nazi-ockuperade ön Guernsey. Nyfiken på vilka som ligger bakom brevet bestämmer hon sig för att besöka ön. Där möter hon de härligt excentriska medlemmarna i Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap, inklusive Dawsey, den lite mystiska men fascinerande mannen som skrivit brevet. Allteftersom krigstidens hemligheter uppenbaras blir Juliet alltmer fäst vid ön, bokklubben och Dawsey vilket kommer att förändra hennes liv för alltid. Här ryms både sorg och skratt i en historia från kriget, som kan våra årets feelgood-snyftare.USA. 2018. 11 år. 2 tim 03 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

 

Domaren

Tis 4 dec 19 och ons 5 dec, kl  15 och kl 19.

 Drama. Richard Eyre med Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead, Ben Chaplin, Eileen Walsh, Rupert Vansittart. Adam är svårt sjuk i leukemi men vägrar ta emot en blodtransfusion. Hans fall hamnar hos den brittiska familjerätten och domare Fiona Maye som ställs inför ett svårt beslut. I ett försök att få klarhet i situationen besöker hon Adam på sjuhuset. Mötet får en djup inverkan på dem båda, nya känslor väcks hos pojken och bortglömda känslor kommer upp till ytan för Fiona. Filmen är gjord efter en roman med samma namn av författaren Ian McEwan och han har skrivit filmmanus. Emma Thompson gör sin främsta insats sedan Återstoden av dagen. Hon spelar inte domaren Fiona Maye, hon är henne ut i minsta lilla molekyl av den grovfibriga domarperuken.

Storbritannien 2018. Från 7 år. 1 tim 45 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

 

The Shape Of Water

Tis 11dec, kl 19.
Ons 12 Dec 15 Och 19

Drama, Romantik, Fantasy. Guillermo Del Toro med Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins. Kärlek kan ju uppstå på de mest oanade ställen, till och med i en fisktank. En stum städerska förälskar sig i en fjällig fiskman, så att tiden flyter iväg i en ström av skimrande romantik. Hjärtat spränger och själen håller andan, när Guillermo del Toro berättar sin vackraste saga sen ”Pans labyrint”. ”The shape of water” är på alla sätt en film att förlora sig i. Färgerna skiftar i tusen nyanser av grönt, från mossig tång till glittrande smaragd, pärlar i en vattendroppe, dämpar i ett regn. Tretton Oscars-nomineringar fick den, och det är inte konstigt, med tanke på att det är just sådana här världar som bara film kan skapa. Ena stunden är Guillermo del Toros dröm som en svävande musikal, i den andra överrumplar han oss med en lemlästad katt. Men starkast är känslan av de utstöttas seger över ondskan, och att kärleken alltid vinner. USA 2018. Från 15 år. 1 tim 59 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

 

 

Roma Festivalen Göteborg 2018

Roma-festivalen har arrangerats i Stockholm under sju år. Festivalen lyfter fram den romska kulturen genom ett program av musik, film och samtal. Nu arrangeras den för första gången i Göteborg. Bakom festivalen står Romano Center i Väst - Göteborgs Stad, Re:Orient och SIRF.

I samarbete med Roma Festivalen visar vi utställningen Non Grata och filmen Jimmy Rivière.

Tors 8 nov, kl 18. Stora salen. Fri entré.

 

BARNFILM PÅ FRÖLUNDABION

Vatten över huvudet

Sön 7 okt,  kl 15.

Animerat. Paket med tre alldeles nya knattefilmer: Fisketur av Uzi Geffenblad, Badväder av Charlotta Lennartsdotter och Odd är ett ägg av Kristin Ulseth. ”Ypperlig barnfilmstrio som håller toppkvalitet”.
Sverige, Norge 2018. Barntillåten. 30 min. (Entré 50 kr)

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Paddington 2

Sön 21 ok,t kl 15.

Familjefilm. Paul King. Den gullige animerade björnen är tillbaka i en av årets finaste familjefilmer och med massor av skratt och spänning. En stillsam och intelligent familjefilm, en film som bjuder på toppunderhållning för både stora och små.
Storbritannien, Frankrike. 2017. Barntillåten. 1 tim 43 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

Entré på barnfilmer 50 kr.

HÖSTLOVSSPECIAL 30 OCH 31 OKTOBER

Höstlovsspecial 30–31 okt: I år har höstlovsfilmerna och vattendiscot fri entré.
De ingår i Lovsatsningen 2018, som bekostas av statliga medel via Göteborgs stad
.  

I år kommer höstlovsfilmerna för barn 30-31 oktober att ha fri entré. Lovsatsningen bekostas av statliga pengar via Göteborgs Stad. Max 4 biljetter per person och biljetterna kan endast hämtas ut på Frölunda Kulturhus.
 

Isle of dogs

Tis 30 okt, kl 15.

Animerat. Wes Anderson. I ett futuristiskt Japan vill den hundhatande despoten Kobayashi förvisa alla hundar till en ö av sopor i rädsla för den annalkande ”hundsnuvan”. Wes Anderson fick blodad tand av succén med Den fantastiska räven, och har nu laddat om stop-motion-kameran för en dystopi, med steam punk-kvalitéer, som klappar hundälskarna medhårs. (...och vem älskar inte hundar)
USA 2018. 7 år. 1 tim 41 min.

Fri entré.
 

Biet Maya - på nya honungs äventyr

Ons 31 okt, kl 15.

Animerat. Noel Cleary, Sergio Delfino. Mayas bikupa surrar av spänning och glädje. Bina har precis avslutat sommarskörden och fått fint besök från Buzztropolis med nyheter om det stora honungsspelet. Maya beger sig till tävlingen med sin bästa vän Willi och de förvirrade myrorna Arnie och Barney.
USA 2018. Barntillåten. 1 tim 23 min.

Fri entré.

Superhjältarna 2

Sön 4 nov, kl 15

Animerat. Brad Bird. Allas vår favoritsuperhjälte-familj är tillbaka. Nu är det mammas tur att bli superhjälte-idol och pappa ska ta hand om hushåll och barn. Tonårsuppror, matteläxor och störd nattsömn kräver sin man. Mitt i all denna röra upptäcker pappan att också babyn har superkrafter och inte lite heller… Bäddat för Action!

USA 2018. Från 7 år 1 tim 58 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller
ticketmaster.se

 

Mästerdetektiven Sherlock Gnomes

Sön 18 nov, kl 15

Animerat. Ben Zazove. När trädgårdstomtarna i Gnomeo och Julias trädgård plötsligt börjar försvinna kallar de in Sherlock Gnomes, den kände detektiven och beskyddaren av Londons trädgårdstomtar för att avslöja kidnapparen och rädda vännerna. Mysteriet tar våra tomtar med på ett spännande äventyr där de träffar nya vänner och upptäcker en outforskad del av staden. Storbritannien, USA 2018. Barntillåten. 1 tim 26 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27
25 eller ticketmaster.se

 

Mary Och Häxans Blomma

Sön 2 dec, kl 15

Animerat. Hiromasa Yonebayashi. Japansk film efter brittisk barnbok av Mary Stewart från 1971. Rödhåriga Mary är uttråkad hos släkting på landet och följer efter en svart katt i skogen. Det leder till att hon hittar en fantastisk blomma och en kvast, får magiska krafter och flyger iväg till ett märkligt land uppe bland molnen. ”Mary och häxans blomma” är fint berättad och skickligt tecknad. Regissören Hirosama Yonebayashi arbetade som animatör på flera av mästaren Miyazakis filmer, och det påminner om Ghibli-studions verk, men har annan ton. Ett spännande äventyr med en färgstark hjältinna. 

Japan 2017. Barntillåten. 1 tim 43 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 2
5 eller ticketmaster.se

 

Halvdan viking

Sön 16 dec, kl 15

Familjefilm. Gustaf Åkerblom med Peter Haber, Torkel Petersson, Nina Zanjani. Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn efter att hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen "riktig” viking. Han haltar, har dåligt själv-förtroende och saknar en vän. I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas och det är förbjudet att befinna sig på fel sida av älven som delar de två byarna.

Sverige 2018. Barntillåten. 1 tim 30 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 elle
r ticketmaster.se

Läs om våra Bokningsregler, biljettköpsregler och efterinsläpp mm.