Frölundabion och film

Vi ser framemot att se dig på våra aktiviteter och program! Har frågor kring program ring 031-366 27 25.


Frölundabion entré 90 kr, ungdom 75 kr, knattefilm 40 kr | Stora salen


Calendar Girls

Tisdag 4 oktober kl 19. Onsdag 5 oktober kl 15 och kl 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Barntillåten

DOKUMENTÄR. Med glittrande enhörningshorn och paljettshorts dansar de på lastbilsflak, showar i kyrkor och uppträder på ålderdomshem. De är Calendar Girls, Floridas mest hängivna dansgrupp för kvinnor över 60, som med stolthet och glädje tar klivet ut i rampljuset. En feelgood-dokumentär med tårar och humor om kvinnlig gemenskap, åldrande, vänskap och dans.

Sverige 2022, 1 tim 24 min
Regi: Maria Loohufvud, Love Martinsen

Välkommen till min värld

Söndag 9 oktober kl 15
Entré 40 kr | Stora salen

ANIMERAT. Fyra korta filmer för de minsta, från fyra olika länder. Möt Batteripappan, träffa farmor Matilde och lyssna till norrskenets sång!

Sydkorea - Norge - Frankrike - Mexiko 2022, 36 min


Downton Abbey: En ny era

Tisdag 11 oktober kl 19. Onsdag 12 oktober kl 15 och kl 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Barntillåten

DRAMA, ROMANTIK. Familjen Crawley åker på en storslagen resa till södra Frankrike för att avslöja mysteriet med änkegrevinnans nyligen ärvda villa. Under tiden passar man på att hyra ut Downton till ett filmteam som ska spela in en stumfilm, vilket visar sig vara ett mindre lyckat projekt eftersom ljudfilmen är på väg att slå igenom.

Storbritannien/USA 2022, 2 tim 5 min
Regi: Simon Curtis
Medverkande: Maggie Smith, Michelle Dockery, Tuppence Middleton, Laura Haddock


The Unbearable Weight of Massive Talent

Tisdag 18 oktober kl 19
Onsdag 19 oktober kl 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Från 11 år

ACTION, KOMEDI. Nick Cages karriär är inte på topp, men så får han ett välbetalt och till synes enkelt uppdrag att uppträda på en födelsedagsfest i Spanien. CIA har dock andra planer för hans utlandsresa, och han tvingas använda hela sin skådespelartalang och ta hjälp av sina legendariska rollfigurer för att rädda sig själv och sin familj.

USA 2022, 1 tim 47 min
Regi: Tom Gormican
Medverkande: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Tiffany Haddish, Demi Moore


Lille Allan – den mänsklige antennen

Söndag 23 oktober kl. 15
Entré 75 kr | Stora salen

ANIMERAD FAMILJEFILM. Lille Allans nya kompis Helge är besatt av ufon. Han övertygar Allan att linda in sig i folie och agera antenn för att locka till sig farkoster från rymden. Och så en dag nödlandar Majken. På hennes planet kan man läsa varandras tankar, och mellan Majken och den tystlåtne Allan uppstår en oväntad vänskap.

Danmark 2022, 1 tim 25 min
Regi: Amalie Næsby Fick
Medverkande: Jesper Christensen, Nicolaj Kopernikus, Bodil Jørgensen


Utvandrarna

Onsdag 26 oktober kl. 15
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen

Från 11 år

HISTORISKT DRAMA. Hemma på gården i Småland blir livet allt svårare för Kristina och Karl Oskar. Från andra sidan det stora havet kommer berättelser om en ny värld. Om en chans att börja om. Om möjligheten till ett bättre liv. Till slut bestämmer de sig för att lämna Sverige och ge sig av på en resa utan återvändo.

Sverige/Nya Zeeland/Danmark/Norge 2021, 2 tim 28 min
Regi: Erik Poppe
Medverkande: Lisa Carlehed, Gustaf Skarsgård, Tove Lo, Sofia Helin 


Playground

Tisdag 25 oktober kl. 19
Onsdag 26 oktober kl. 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Från 15 år

DRAMA. Sjuåriga Nora slits motvilligt ur sin pappas famn vid grindarna till skolan där hon nu ska börja. Vilsen, tårögd och rädd söker hon sig till sin äldre bror Abel, men det visar sig snart att hans situation på skolgården inte är tryggare än hennes.

Belgien 2021, 1 tim 12 min
Regi: Laura Wandel
Medverkande: Maya Vanderbeque, Günter Duret, Lena Girard Voss


Var är Anne Frank

Tisdag 1 november kl 15
Entré 75 kr | Stora salen
Från 11 år

ANIMERAT DRAMA. Kitty är en påhittad vän som Anne skriver till i sin dagbok. Boken kommer till liv i det museum som en gång var familjen Franks gömställe, och genom dagboken återuppväcks Kittys minnen. Om Kitty lever måste det betyda att Anne också lever, så Kitty ger sig ut på ett sökande som tar henne från dagens Amsterdam tillbaka till det krigshärjade Europa för att hitta sin vän.

Benelux/Frankrike/Israel 2021, 1 tim 39 min
Regi: Ari Folman
Medverkande: Emily Carey, Sebastian Croft, Michael Maloney 

Där kräftorna sjunger

Tisdag 1 november kl 19. Onsdag 2 november kl 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Från 11 år

DRAMA, THRILLER. Kya blev övergiven som barn och har vuxit upp på egen hand i träskmarkerna i North Carolina. I flera år går rykten om ”träskflickan”, vilket gör att den intelligenta och rådiga Kya isoleras från resten av samhället. På väg in i vuxenlivet dras hon till två unga män från stan och upptäcker en ny och spännande värld. Men när en av männen hittas död blir hon utpekad som huvudmisstänkt. Ju mer man får reda på om fallet, desto oklarare blir det vad som egentligen har hänt.

USA 2022, 2 tim 5 min
Regi: Olivia Newman
Medverkande: Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson

Mamma Mu hittar hem

Onsdag 2 november kl 15
Entré 75 kr | Stora salen
Barntillåten

ANIMERAT. Mamma Mu vill se världen, och Kråkan har såklart redan sett allt. Men när Storken dyker upp och börjar bygga bo på gården, utmanas Kråkan av någon som faktiskt är världsvan på riktigt. Mamma Mu får en känsla av att det finns så mycket mer därute bortom hennes betesmarker, men Kråkan försöker på alla vis övertyga henne att stanna där hon hör hemma och bete sig som en vanlig ko. Det blir dock inte riktigt som han tänkt sig.

Sverige 2021, 1 tim 5 min
Regi: Christian Ryltenius, Tomas Tivemark
Medverkande: Johan Ulveson, Rachel Mohlin, Tiffany Kronlöf

Lilla spöket Laban – Spökdags

Söndag 6 november kl 15
Entré 40 kr | Stora salen
Barntillåten

ANIMERAD KORTFILM. I slottet Godmorgonsol bor lilla spöket Laban och hans familj. Laban är inte riktigt som andra spöken. Han är nämligen mörkrädd. Samtidigt är han världens snällaste spöke, vilket är lite knepigt när man ska skrämmas och vara läskig. Laban vill ju så gärna, och han gör sitt bästa för att kunna spöka lika bra som pappa, mamma och lillasyster Labolina. Sex små filmer för barn i förskoleåldern, baserade på Inger och Lasse Sandbergs klassiska barnböcker.

Sverige 2007, 43 min
Regi: Alicja Jaworski, Karin Nilsson, Lasse Persson
Medverkande: Maria Lundqvist (berättare)

Nitram

Tisdag 8 november kl 19. Onsdag 9 november kl 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Från 15 år

DRAMA, THRILLER. Vi följer Nitram (Martin Bryant) som sedan barnsben varit på kant med tillvaron. Filmen är en dramatisering av det förfelade liv och de händelser som ledde fram till ett av Australiens största trauman i modern tid, massakern i Port Arthur på Tasmanien 1996 då 35 människor sköts ihjäl. Bryant dömdes till livstids fängelse och avtjänar än idag sitt straff.

Australien 2021, 1 tim 52 min
Regi: Justin Kurzel
Medverkande: Caleb Landry Jones, Judy Davis, Anthony LaPaglia

Ali & Ava

Tisdag 15 november kl 19. Onsdag 16 november kl 15 och kl 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Barntillåten

DRAMA, ROMANTIK. De kommer från olika delar av stan och har helt olika bakgrund. Hyresvärden Ali är streetsmart, rolig och oberäknelig och extraknäcker som DJ. Ava är lågmäld, godhjärtad och snäll och arbetar som elevassistent. Deras vägar korsas när Ali kör sina hyresgästers dotter till skolan där Ava jobbar.

Storbritannien 2021, 1 tim 35 min
Regi: Clio Barnard
Medverkande: Adeel Akhtar, Claire Rushbrook, Ellora Torchia

Belle

Söndag 20 november kl 15
Entré 75 kr | Stora salen
Från 7 år

ANIMERAT ÄVENTYR. Suzu är en blyg skolflicka som inte varit särskilt lycklig sedan hennes mamma dog. Vad hennes klasskompisar inte vet är att hon har en hemlig identitet, Belle, i den virtuella appen "U" där hon är ett musikaliskt stjärnskott. Men när en okänd varelse börjar förstöra för Belle så uppstår kaos i appen. Tillsammans med sin bästa vän Kiro måste Belle ta reda på vem odjuret egentligen är.

Japan 2021, 2 tim 1 min
Regi: Mamoru Hosoda
Medverkande: Kaho Nakamura, Ryô Narita, Shôta Sometani

Dreaming Walls – De sista gästerna på Chelsea Hotel

Tisdag 22 november kl 19. Onsdag 23 november kl 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Barntillåten

DOKUMENTÄR. Det legendariska Chelsea Hotel i New York har varit en fristad för konstnärer och artister i mer än ett sekel. Patti Smith, Bob Dylan, Janis Joplin, Jimi Hendrix – alla har de bott där genom åren. Men nu ska det göras om till lyxhotell. Mitt i byggkaoset, som pågått i många år, försöker några få kvarvarande gäster hålla hotellets bohemiska själ vid liv.

Belgien/Frankrike/Nederländerna/Sverige/USA 2022, 1 tim 20 min
Regi: Maya Duverdier, Amélie van Elmbt

På nära håll

Tisdag 29 november kl 19. Onsdag 30 november kl 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Från 15 år

BIOGRAFI, DRAMA. Östberlin, tidigt 1980-tal. Med hjälp av ett frestande erbjudande om en prestigefylld professur låter sig den ambitiöse vetenskapsmannen Franz Walter övertalas att arbeta för östtyska säkerhetspolisen Stasi. I takt med att hans vardag alltmer handlar om utpressning och övervakning, kommer han till insikt om att det måste få ett slut. Men i DDR hoppar man inte av ostraffat.

Tyskland 2021, 1 tim 56 min
Regi: Franziska Stünkel
Medverkande: Lars Eidinger, Devid Striesow, Luise Heyer

Elvis

Onsdag 30 november kl 15
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Från 11 år

BIOGRAFI, DRAMA, MUSIK. Elvis Presleys före detta manager, den gåtfulle "överste" Tom Parker, ligger på sin dödsbädd 1997 och ser tillbaka på sin tid med artisten. Berättelsen fördjupar sig i den komplexa dynamiken mellan Presley och Parker under mer än 20 års tid, då Elvis gick från relativt okänd rocksångare till världsstjärna.

Australien/USA 2022, 2 tim 39 min
Regi: Baz Luhrmann
Medverkande: Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge, Richard Roxburgh

Vad hände, Alfons Åberg?

Söndag 4 december kl 15
Entré 40 kr | Stora salen
Barntillåten

ANIMERAD KORTFILM. Tre nostalgiska och sedelärande avsnitt från TV-serier om Alfons Åberg sända på 1980- och 1990-talen.

  • Vem räddar Alfons Åberg?
  • Där går Tjuv-Alfons
  • Odjuret och Alfons Åberg

Sverige 2018
Regi: Per Åhlin / Lasse Persson
Medverkande: Björn Gustafson (berättare)

 Vackra själar

Tisdag 6 december kl 19. Onsdag 7 december kl 15 och kl 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Barntillåten

KOMEDI, DRAMA. Två medelålders män, med vitt skilda livshistorier och personligheter, sätter sig i en likbil och ger sig ut på en resa söderut genom Frankrike. Under färden visar det sig, mot all förmodan, att de faktiskt inte är så olika trots allt.

Frankrike/Schweiz 2021, 1 tim 32 min
Regi: Bernard Campan, Alexandre Jollien
Medverkande: Bernard Campan, Alexandre Jollien, Tiphaine Daviot

Schack

Tisdag 13 december kl 19. Onsdag 14 december kl 19
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen

DRAMA, THRILLER, KRIG. För att uthärda Gestapos psykiska tortyr tar den av nazisterna fängslade advokaten Josef Bartok sin tillflykt till schackspelets värld. En tidlös och extraordinär berättelse om osjälviskt motstånd mot en förtryckande regim, här i en anmärkningsvärt filmisk och gripande bearbetning.

Tyskland/Österrike 2021, 1 tim 50 min
Regi: Philipp Stölzl
Medverkande: Oliver Masucci, Dieter Bernhardt, Rolf Lassgård 

Moonage Daydream

Onsdag 14 december kl 15
Entré 90 kr, ungdom 75 kr | Stora salen
Från 7 år

MUSIKDOKUMENTÄR. Med hjälp av fängslande, aldrig tidigare visat material från David Bowies 54-åriga karriär skapas en uppslukande filmupplevelse; en audiovisuell rymdodyssé som inte bara belyser Bowies gåtfulla bidrag till eftervärlden utan också vill vara en livsguide för 2000-talets människor.

Tyskland/USA 2022, 2 tim 20 min
Regi: Brett Morgen
Medverkande: David Bowie

Titina

Söndag 18 december kl 15
Entré 75 kr | Stora salen
Barntillåten

ANIMERAT. Ett polaräventyr för hela familjen. Världens mest kända upptäcktsresande, den norska superstjärnan Roald Amundsen, ger sig iväg i ett luftskepp för att erövra Nordpolen. Med sig har han skeppets konstruktör Umberto Nobile, som i sin tur inte åker någonstans utan sin älskade lilla hund Titina.

Norge 2022
Regi: Kajsa Næss