Barnprogram

Fr. o. m. 12 januari tar Folkhälsomyndigheten fram nya föreskrifter om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som till exempel sportevenemang, bio- och teaterföreställningar och konserter. Frölunda Kulturhus följer de nya riktlinjerna och kommer minska antal platser vid publika arrangemang.Maxantal platser anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster. Vi har även anpassat verksamheten så att vi kan välkomna dig på ett tryggt sätt. Har du fler frågor ring 031-366 27 25

Måndag 24  januari är biljettsläpp för barnprogram januari— februari 2022Slöjdarsöndag

Söndag 30 januari kl. 12.00–15.00.  OBS! Inställt!
Söndag 27 februari, kl. 12.00–15.00
Ingen avgift | Verkstan

Sista söndagen i varje månad öppnar vi figurteaterverkstaden för pyssel och slöjd. Du kan tälja, sy, brodera, pyssla och bygga med skrot. Vi har material och verktyg – du har skaparlust och fantasi.Öppen ateljé – skaparglädje för alla

OBS! Inställt 26 januari, 2 februari och 9 februari.

För alla åldrar
Onsdagar kl. 15–17.30
Ingen avgift | Ateljén
  

26 januari Pyssla med pärlor. Gör ett armband eller annat. OBS! Inställt!

  2 februari Skapa i lufttorkande lera. OBS! Inställt!

  9  februari Måla, måla, måla. OBS! Inställt!

16  februari Skapa en dinosaurie av toarullar m.m.

23  februari Dekorera din egen mask


Vind blås mig – Big Wind

- Kärlek, magi och naturkrafter

För 7–18 år
Premiär! Fredag 4 februari, kl. 10. Lördag 5 februari, kl. 14
Entré 70 kr | Lilla salen

Biljettsläpp måndag 24 januari.

Med dans, musik och poesi bjuds publiken på en föreställning inspirerad av Shakespeares ”Stormen”. Här finns starka karaktärer med stora känslouttryck, magiska händelser sker och naturens krafter leker med oss. Barnen och de medföljande vuxna bjuds in att fysiskt delta i berättandet. Tillsammans smyger vi genom skogen, blir kära och får gömma oss. Mellan öar av händelser finns lugnare partier.
En föreställning för barn och unga med särskilda behov, som bygger pä upprepningar av ord, sånger, rörelser och händelser. Dörrarna till spelrummet är öppna under föreställningen så att den som behöver kan gå ifrån för en paus. Ca 45 min.


Mamma Mu bygger en koja – Teater Pero

Från 4 år
Söndag 6 februari, kl. 14. Måndag 7 februari, kl. 10. Tisdag 8 februari, kl. 9.30 och kl. 10.45
Entré 70 kr | Lilla salen

Biljettsläpp måndag 24 januari.

Mamma Mu vill mycket mer än vad kor brukar vilja och hon låter sig inte begränsas av någon, inte ens en kraxande kråka. Så, med humor och uppfinningsrikedom visar Mamma Mu var skåpet ska stå! Mamma Mu är en sann förebild! Ett mimiskt och musikaliskt fyrverkeri för alla från 4 år om bakåtsträvaren som tror att kor inte kan bygga kojor och den nyfikna och kreativa livsnjutaren som visar på motsatsen. Ca 40 min.


SNÖ – Dockteatern Tittut

Från 4 år
Söndag 27/2, kl 13. Måndag 28/2 och tisdag 1 mars, kl. 9:30 och 10.45
Entré 70 kr | Lilla salen

Biljettsläpp måndag 24 januari.

Genom dans och dockor gestaltas livet i den samiska fjällvärlden. Snön knarrar gnisslar. Isen spricker. Djuren rör sig djuren över landskapet och naturen är självklar, evig och okonstlad. En källa till energi och eftertanke. Ur ett storslaget fjällandskap med rikt djurliv och samiskans mer än 200 ord för snö; olika sorts snöande, snö som ligger på marken, flygig snö, klibbig snö, hård snö, blöt snö, isig snö, hämtar Tittut denna gång inspiration. En dans och dockföreställning med inspiration från Sapmi. I samarbete med Dans i Nord.

Historien om Bodri – Teater Barbara

Från 8 år
Lördag 26 februari, kl. 14
Entré 70 kr | Lilla salen
Biljettsläpp måndag 24 januari.

En berättelse om vänskapen som överlevde förintelsen. Hédi och hennes familj blir under 2:a världskriget deporterade till Auschwitz och kvar hemma på gården blir hunden Bodri. Hédi och hennes syster Livia förlorar sina föräldrar i lägret men systrarna överlever. De tänker ofta på den lyckliga tiden då de var tillsammans med sin vän och medan årstiderna skiftar till vinter, vår, sommar och höst väntar den trofasta Bodri i trädgården under trädet där de brukade klättra och leka. Vid befrielsen 1945 återvänder systrarna till sitt hus och återförenas med sin kära Bodri som väntat på dem. Historien om Bodri är en poetisk dockteaterföreställning och ett vittnesmål om Förintelsen ur barnets perspektiv. Pjäsen är baserad på Hédi Frieds och Stina Wirséns barnbok.  Ca 35 min.

 Februarilovet 


Familjen Knyckertz på biblioteket 

Från 6 år 
Tisdagen 15 februari kl 15-16 | Biblioteket

Författarna till böckerna och julkalendern Familjen Knyckertz, Anders Sparring och Per Gustavsson, kommer till biblioteket! Kom och lyssna när de ritar och berättar om familjen Knyckertz och deras spännande äventyr.
Anmälan till frolunda.bibliotek@kultur.goteborg.se.

Alla hjärtans dag i Sagorummet och ateljén

 Måndag 14 februari

För dig 6–9 år, kl. 10-11.30
För dig 9–12 år, kl. 13.30-15


OBS! Begränsat antal platser
Anmälan från 1 februari till lisa.davis@kultur.goteborg.se
Vi läser dikter i Sagorummet och går sedan vidare till ateljén och målar.Nycirkus - tre dagars nycirkusworkshop med Cirkus Unik

För 7–12 år
Mån. 14/2, tis. 15/2 och ons. 16/2
Välj vilken tid du vill gå
Grupp 1: kl. 9.30–11
Grupp 2: kl. 11.30–13  
Avgift 70 kr per dag eller 140 kr för tre dagar
Biljettsläpp måndag 24 januari.

Vi leker med akrobatik, pyramider, trapets, ringar, tränar balansen och jonglering. Nycirkus utvecklar barns självförtroende, mod och stimulerar till samarbete. Workshopen leds av två mycket erfarna instruktörer och artister från Cirkus Unik. Begränsat antal platser. Lilla Sporthallen.
     

Öppen ateljé

Skapa en dinosaurie av toarullar m.m.

Onsdag 16 februari, kl. 15-17.30


Animakerspace – Animera mera 2 dagars workshop

För dig som är 9–15 år
Måndag 14 februari och tisdag 15 februari, kl. 13–16
Fri entré | Verkstan
Föranmälan krävs: torbjorn.alstrom@kultur.goteborg.se

Kom och upptäck hur du kan ge liv åt olika objekt genom animerad film. Första dagen bygger vi dockor och skapar en spännande miljö. Andra dagen filmar vi och lägger på ljud. Vi avslutar med att se på filmerna tillsammans.


Februarilov på Frölundabion


Mera monster, Alfons 

Tisdag 15 februari, kl. 15 | Entré 40 kr
Knattefilm
 

Tre nya historier om Alfons Åberg som bor med sin pappa och katten Pussel. Ibland är Alfons barnslig, som när han vägrar äta middag, men ibland är han stor som när han är barnvakt åt Småtting.


Hej stora värld

Onsdag 16 februari, kl. 15  | Entré 50 kr

Filmen bjuder in oss att utforska en fantastisk biotop. Med fängslande animationer berättar filmen en både fantasi- och ögonöppnande historia, förmedlad utifrån tio nyfödda djurungars perspektiv.Knattefilm: Isblommans hemlighet

Söndag 20 februari kl 15 | Entre 40 kr | Stora salen

Stämningsfullt animerat äventyr med ärtor, magi och om en gammal brödratvist. I många år har morfar roat ärtorna genom att uppenbara den mystiska isblomman för dem på sin cirkus. Hans barnbarns största önskan är att själv bli en lika stor trollkarl, men självförtroendet vacklar


Aja baja Alfons Åberg

Söndag 27  februari kl. 15 | Entré 40 kr | Stora salen
Barntillåten

Animeratfilm.
Får jag ha verktygslådan?” ber Alfons. ”Mmm” säger pappa, ”men akta dig för sågen”.Foto: José Figueroa

Astons stenar – Teater Pero

För 4—7 år | Ca 30 min.
Söndag 27 mars, kl. 14. Måndag 28 mars, kl. 10. Tisdag 29 mars, kl. 9.30 och 10.30
Entré 70 kr | Lilla salen


Aston hittar sin första sten och ser sig omkring. En del är stora, andra små, men alla är det synd om och alla får följa med hem till Aston. Där får stenarna det varmt och mysigt i en egen säng. Historien om den lilla hunden som svämmar över av kärlek för alla frusna stenar har nu spelats för barn i nästan alla världsdelar. Vart vi än kommer i världen är igenkänningen lika stor. Barn samlar. Barn pysslar om. Kärleken till tingen flödar. Överallt.
Ta tillfället i akt att se en föreställning i världsklass som bokstavligt talat har älskats över hela världen!


 

Foto: Thomas Hultgren

GUL - Claire Parsons Co

En familjeföreställning från 3 år | Ca 20 min.
Söndag 3 april, kl 14.
Måndag 4 april, tisdag 5 april och onsdag 6 april, kl 9.30 och 10.45.
Utomhus eller  | Lilla salen Entré 70 kr.

Tre figurer dyker upp på en plats nära dig. En gul boll rullar förbi. En kon dyker upp. Röda käglor flyger genom luften och en gul kompanjon börjar växa fram. En föreställning fylld av fantasi och glädje.

Intresserad av att ha en utställning

Har du en samling eller något annat som du vill ställa ut? Kontakta Anna Carin Svedstam, barnbibliotekarie, anna.carin.svedstam@kultur.goteborg.se