2–5 december

Fr. o. m. 1 december tar Folkhälsomyndigheten fram nya föreskrifter om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som till exempel sportevenemang, bio- och teaterföreställningar och konserter.Frölunda Kulturhus följer de nya riktlinjerna och kommer minska antal platser vid publika arrangemang med några undantag och då måste du visa ditt vaccinationsbevis. Maxantal platser anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster. Vi har även anpassat verksamheten så att vi kan välkomna dig på ett tryggt sätt.

Badcirkus, morgontrötthet, magiska luvor och afro beats på Frölunda Kulturhus Helgen 2–5 december bjuder kulturhuset in till en kalashelg med program i hela huset för alla och för alla åldrar. Frölunda Kulturhus fyllde 40 år 2020, men firandet fick sättas på paus. Nu bjuder vi in till en hel helg med konserter, barnföreställningar, workshops, körsång, sjöjungfru-sim, m.m.

Det är fri entré till allt.
Har du frågor ring: 031-366 27 25

Torsdag 2 december

My Dear Companion

Kl. 19 | Servering | Lilla salen

På grund av restriktionerna så får vi max ta in 70 personer.
Var vänlig respektera det.

My Dear Companion

Den här trion inspireras av den trestämmiga sångtradition som tillhör Old Time Country och amerikansk Bluegrass, och inspireras av artister som Dolly Parton, Carter Family och Emmylou Harris. Sången har fullt fokus, den får lov att vara ömsom en mjuk, varm smekning, ömsom ett knytnävslag rakt i hjärtat. Musiken är djupt innerlig och stundtals skör, men trions lekfulla, avslappnade och busiga tolkningar av klassiker ger lyssnaren en bild av en kaxig änglakör som hänger i rökrutan för att skvallra och snacka skit.

Famnen

Bandet Famnen, med Gustav Löfstrand i spetsen, släppte debut-Ep:n Prototypen i vintras och Ep:n Dimman i Biscayabukten i början av sommaren. I höst kommer ytterligare en Ep av dimpop-pionjärerna, som blandar lofi, drömpop och folkrock i en okristlig blandning.

Fredag 3 december

Allsångskören ”Sjung loss med oss”

Kl. 13.30 | Bamba

En kör för alla.

Quiz, Love & Rock `n´ Roll – Trubadurquiz

Kl. 17.30–18.45 | Kafé Kultan

Karolina Jörn ställer kluriga frågor och Simon Andersson kompar på gitarr.

Janis Joplin och Jimi Hendrix - Banden Pearls och Hendrix Hardcore

Kl. 19 | Servering | Stora salen

På grund av restriktionerna så får vi max ta in 100 personer.
Var vänlig respektera det

Sångerskan Thilini Guldbrands band Pearls och Hendrix Hardcore tar dig med på en resa tillbaka i tiden till det sena 60-talet, då Janis Joplin och Jimi Hendrix var de starkast lysande stjärnorna på musikhimlen. I år är det 51 år sedan dom båda lämnade oss och därför hyllar vi dessa historiska hjältar med en exklusiv konsert!

Lördag 4 december

Handavtryck och tipspromenad

Händer i Frölunda Under hela dagen kan du lämna ditt avtryck hos oss…

Tipspromenad genom huset för stora och små.

 

Workshop med vintertema

Kl. 12–14 | Ateljén | För alla åldrar

Pop-up workshop med Onyx kulturproduktion.I denna workshop firar vi allt det vackra och mysiga som vintern har att erbjuda. Kom och skapa snöflingor, reflexer och sagolika vinterfigurer.

Den trötte mannen – Jo Strømgren Kompani

Kl. 13 | Lilla salen | Familjeföreställning från 5 år | Ca 45 min

På grund av restriktionerna så får vi max ta in 70 personer.
Var vänlig respektera det.

I en liten lägenhet finns en säng. En väckarklocka ringer. En arm sträcker sig efter den och kastar väckarklockan i en soptunna. Ytterligare en väckarklocka ringer, nu från en låda. Så börjar denna berättelse om en man som inte klarar av att komma upp på morgonen. Vi får följa hans olika ritualer för att vakna, den ena mer extrem än den andra. Medverkande: Anders Sanzén och Bo Platzack.

Övergivna kapell

Vernissage kl. 12-15 | Utställningshallen

Utställningen Kapellen är en resa genom fallfärdiga kapell, frikyrkan, kärleken, solidariteten och religionen. En resa genom Sverige, det som en gång var och det som är kvar idag. Under tre år har Kari Hahne Lundström och Sam Vesterberg dokumenterat de övergivna kapellen runtom i landet. I utställningen berättar de om frikyrkorörelsen som en gång genomsyrade Sverige. Sams berättelse om uppväxten i en frikyrkofamilj där pappan var pastor och blint följde sin tro. Karis berättelse om sin förundran över det idealiserade kristna bildspråket, hur det omedvetet påverkar oss och vad som händer om man förändrar bilderna.

De små barnens bok

Kl. 13.30 | Biblioteket/Sagorummet | Ca 30 min

Välkommen! Soo dhowow! Welcome!  Bienvenido! En föreställning med sång och musik för de minsta på flera språk med Lise-Lotte Sundberg och Marianne Holmboe.


80-tals gympa

Kl 11.30-12:  Spinning ala 80 tal

Kl 15.15-12.45: Vattenträning ala 80 tal
Entré: ordinarie badavgift

Sjöjungfrusim i Badet 

Kl 12 -14:  Prova på ”simma som en sjöjungfru”

Entré: ordinarie badavgift

Keep it Safe – en crowd control action med ReAct!

Kl. 14.30 | Gågatan

Vilka är reglerna? Är det säkert? Det som kunde vara ett totalt kaos ter sig som en välorganiserad koreografi. Mitt bland publiken finns trygga öar av ordning och reda: personal med reflexvästar. Det är de som vet var allting ligger och när allting händer. De finns där för att hjälpa till även om de står på varandras axlar eller dansar som galningar. En gång reflexvästare, alltid en auktoritetens ledstjärna. Och kom ihåg: vad du än gör, rör INTE repet! Genom dans, rörelse och manipulering av olika objekt skapar vi ny logik och nya rum. Vi flyttar oss från A till B och bjuder folk att följa med.

Ramy Essam

Kl. 15 | Kafé Kultan

Egyptiske rockmusikern och människorättskämpen Ramy Essams motståndskraftiga resa - från den egyptiska revolutionen till de internationella scenerna – har inneburit såväl virala hits och utmärkelser som stunder av kamp. Med sin bakgrund i att vara rösten på gatorna i sitt land, står Ramy idag för social rättvisa och mänskliga rättigheter över hela världen. I oktober 2014 erbjöds han som första musiker två års fristad i Malmö. Han har kallats mannen som "provided the soundtrack to the Egyptian revolution".

Quiz, Love & Rock `n´ Roll – Trubadurquiz

Kl. 16.30 | Kafé Kultan

Karolina Jörn ställer kluriga frågor och Simon Andersson kompar på gitarr.

Aurelia Dey & The Neighbours

Kl. 19 | Stora salen | Servering

På grund av restriktionerna så får vi max ta in 100 personer.
Var vänlig respektera det.

Mölndalsfödda Aurelia Dey, hennes dansare och live bandet “The Neighbours”, framför sitt pro-black och jämställdhetsbudskap i en salig blandning av tung bas, pondusfylld rap, energisk dans, poesi och själslig sång. Dancehall och afro beats, med inslag av pop-refränger och neosoul.

Söndag 5 december

Handavtryck och tipspromenad

Händer i Frölunda Under hela dagen kan du lämna ditt avtryck hos oss…

Tipspromenad genom huset för stora och små.

Visste du att man kan sjunga med händerna?

Kl. 12 | Ljusgården, Biblioteket | Ca 40 min

För alla sinnen – för hela kroppen – för alla åldrar – för alla sångglada! Kerstin Axelsson och Margaretha Evmark inbjuder till sång med tecken som stöd! Det blir ett axplock av låtar från Kom igång med teckensång 1, 2, 3 varvat med nya och välkända sånger i olika genrer.

Lermagi med Erik och Robin

Kl. 13–15 | Ateljén

Vad kan man göra av lera? En fotboll, en hund, en trollkarl eller kanske en häxa. Leran formas med ståltråd och torkar av luft.

Unicef:s frivilliggrupp

Kl. 13-16 | Gågatan

Unicef:s frivilliggrupp besöker oss med workshops för barn.


Lill-Nisses Magiska Luva – Celia Linde

Kl. 13 | Lilla salen | För 3–6 år | Ca 30 min

På grund av restriktionerna så får vi max ta in 70 personer.
Var vänlig respektera det.

Följ Lill-Nisses äventyr i den mörka vinternatten på jakt efter sin försvunna magiska luva. Utan den blir det ingen jul! Utan jul – blir det inga julklappar!! Är luvan hos herr Älg eller hos Snöpina? Eller har rent av den hemska Nordanvinden tagit den? Sagan bjuder på omväxlande ”glittrig” gitarrmusik, och spännande ljud. Ett medryckande program på spaning efter julen med handdockor och nykomponerad gitarrmusik av Celia Linde.

”Höst i Töreboda eller läsarsånger för det nya århundradet”

Kl. 13.30–14.15 | Kafé Kultan

Betraktelser från ett tågfönster blandas med drömsånger och ett svar på vilka ”dom” egentligen är. John Engström – poesi, Jesper Fransson - sång, gitarr och piano och Andreas Hartman – bas.

CIRKUS UNIK - för första gången i badet

Kl. 14, 14.30 och 15 | Badet | Entré: Ordinarie badavgift

En ovanlig baddag med Cirkus Unik. Olika nycirkustekniker kommer att för första gången visas i badet. Luftakrobatik med tyg, i ring och balansgång på lina över vattnet. Akrobatik på hopptornet.


Library Stories – en aktion i ett bibliotek med ReAct!

Kl. 14.15 | Biblioteket

Måste man sitta i en stol för att läsa en bok? Kan man delta i en livlig diskussion, men ändå vara helt tyst? Vad händer om man omvandlar teoretisk kunskap från böcker till praktik på plats? Genom Library Stories kommer ReAct! att tillföra överraskningsmoment till den ofta så förutsägbara biblioteksmiljön. Vi använder oss av det som redan finns där, för att skapa nya och oväntade situationer. Vi följer alla regler och tänjer vissa. Vi gör det vanliga ovanligt genom att tillåta fantasi och dramatik att existera utanför böckernas sidor. Vi gör inte mer väsen av oss än en vanlig biblioteksbesökare, men vi kommer att skapa reaktioner…

Charlie Parker 101 år - Jazz Preachers

Kl. 15 | Stora salen | Servering

På grund av restriktionerna så får vi max ta in 100 personer.
Var vänlig respektera det.

För 101 år sedan föddes Charlie Parker. Han blev inte ens 35 år, men utan honom hade musiken idag låtit annorlunda. Han lyssnade från unga år på sina musikaliska hjältar, Lester Young m. fl. Genom lyssnande och idogt tränande blev han en mästare på altsax. Tillsammans med musiker som Dizzy Gillespie, Miles Davis och Thelonious Monk skapade han en helt ny inriktning på jazzmusiken, bebop. Jazz Preachers återskapar den atmosfär som fanns då genom att spela kompositioner av Charlie Parker. Musiker: Jonathan Kronevik - trumpet, Rune Leander – sax, Lars Strömberg – piano, Yasuhito Mori - bas och Anders Söderling - trummor.