Poesi och musik

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Tisdag 20 juni
Tid
16:30–18:00
Kostnad
Gratis

Poesi:

Estrella Rydman - Baskiska
Jag heter Estrella Rydman och är född i Baskien och uppväxt i Frankrike, Spanska Baskien och från 1984 bor jag i Sverige som Svensk medborgare. Jag är utbildad kock, konstnär (måleri och skulptur) foto och video, skräddare och webbdesigner. Aktiv som chef, konstnär, performansartist, konceptkonst, visuellkonst och poet.

Axîn Welat - Kurdiska
Verksam som poet och skriver på kurdiska, arabiska och svenska. Hon bor och verkar som författare i Sverige och är medlem i Sveriges författarförbund. Av henne har det utgivits åtta böcker på tre språk. 

Frida Shanti Bohlin - Svenska
Mest aktiv inom teater och sagoberättande. Skriver främst folksagor men även samhällskritisk poesi och lyrik. 

Micke Brittah - Svenska
Poet och ingenjör, bosatt i Göteborg. För närvarande studerar hen litterär gestaltning på Valand och arbetar med en sak poetisk diktsamling om hästarna i Falu koppargruva. Micke är publicerad flera antologier, i sitt skrivande arbetar hen inom flera genrer och skriver såväl individuellt som kollektivt och ibland även via interaktiva processer.

Alexandra Kubresli - Engelska
Debuterar med en omskakande diktsamling som skildrar en övergiven mamma och hennes barns liv under krig, terrorstyre och sanktioner. Fokus på samexistens, kärlek, lidande och kampen mot segregation. Baserad på verkliga händelser.

Musik:

Amir Malek Masoudi  - Iran
Iransk folkmusiker som spelar både Tar och Setar, vilket han har gjort ända sedan ungdomsåren.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Frölunda Kulturhus
Plats
Valthornsgatan 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-366 27 20
Kontaktperson
Information
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.909517751545977,57.65389524884264] }, "properties":{ "title": "Poesi och musik", "content": "Arrangör: Frölunda Kulturhus" } }]
Kategorier
Litteratur/Poesi
Nyckelord
poesi
litteratur
musik