Om Frölunda Kulturhus

Kom in och kom ut lite större.


Kulturarrangemang & utställningar avlöser varandra och bildar ett digert program. Musikarrangemang för olika smaker, tedanser, teater- dans- och bioföreställningar för både stora och små, föredrag och samtal, öppna verkstäder med olika teman, slöjdarsöndagar, måleri m m. Här visas ett tiotal stora utställningar per år och ett flertal mindre på varierande teman. På sommaren har vi även verksamhet utomhus i Positivparken. 

Frölundabadet har en 25-metersbassäng, rutschkana, hopptorn, svikt, undervisningsbassäng samt plaskpool. Här finns simskola för äldre barn och vuxna och babysim för de minsta. Du kan leka, öva simsätt, motionssimma, testa våtväst m m. Du kan även hyra simhallen för barnkalas. Som komplement till badet har vi Actic gym som med sin unika träningsmetod passar de flesta. I anslutning till badet ligger Fröja, ett rum för hälsobefrämjande behandlingar.

Frölunda bibliotek är det näst största kommunala biblioteket i Göteborg. Här finns rika möjligheter för dig som söker kunskap och förströelse. Du kan låna böcker, datorer, ljudböcker, filmer och TV-spel. Du kan läsa tidningar och tidskrifter. Här finns läxhjälp samt specialmedier för dig med funktionsvariation. Biblioteket anordnar sagostunder, bokträffar och mycket mer. Fritt Wifi finns i kulturhuset.

I kulturhuset finns dessutom sporthallar, konferensrum och salar till uthyrning. Kulturskolan i Västra Göteborg har sitt nav i huset, och här finns Hälsoteket i väster där du kan ställa frågor om livsstil och hälsa och få kostnadsfri rådgivning.

Läs mer om Tillgänglighet på Frölunda Kulturhus