Berättelser om Frölunda Kulturhus

Frölunda Kulturhus – en källa till oändlig inspiration! Det är människorna som har lämnat avtryck på Frölunda Kulturhus som fortfarande finns kvar och fortsätter att inspirera oss. Det är de på scenen, de som sitter i publiken och de som arbetar bakom kulisserna och alla andra som håller huset igång. Frölunda Kulturhus har skapat en plats där människor är välkomna att utforska, växa och inspirera andra på samma gång. Det är en plats där drömmar tar form och där inspirationen flödar fritt.

Minnen från igår, berättelser för imorgon

Mattias Andersson, dramatiker, regissör och skådespelare

Mattias Andersson, som bodde i Frölunda när han var ung, tillbringade mycket tid på Frölunda Kulturhus och biblioteket. Dessa platser inspirerade honom och har haft stor betydelse för hans arbete. Mattias är en känd svensk dramatiker, regissör och skådespelare, i dag är han  konstnärlig ledare och teaterchef vid Dramaten, där han fortsätter att skapa och leda föreställningar som berör och engagerar. Hans tidiga influenser från Frölunda Kulturhus och biblioteket har varit en del av hans liv, hans konstnärliga resa.

Elin Engberg, musiker och scenkonstnär

Låt dig inspireras av Elin Engbergs berättelse om Frölunda Kulturhus och dess inverkan på hennes yrkeskarriär som musiker och scenkonstnär.