Kalendarium

Planeta Festival - Invigningturné med Planetabussen

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Lördag 29 oktober
Tid
18:00–22:30
Kostnad
Gratis

Årets invigning av Planeta Festival blir något utöver det vanliga. Kulturnatta pågår denna fredag och vi vill självklart vara med i den myllrande folkfesten. För att så mycket som möjligt kunna ta del av all kultur kommer invigningen därför äga rum på två platser i Göteborg – Frölunda Kulturhus och Kulturhuset Bergsjön.

Invigningsturnén börjar på Frölunda Kulturhus med multiinstrumentalisten, kompositören och den musikaliska berättaren Pedram Shahlai som började sin musikaliska karriär i Saqez, i de kurdiska delarna av i Iran. Resan fortsätter sedan med tvättäkta världsmusik när göteborgsbaserade storbandet Göteborgs Alternativa Orkester (GAO) i ledning av planetapristagaren 2018, Jorge Alcaide, äntrar Frölunda-scenen. Ungefärliga hålltider för invigningsturnén med Planetabussen

Välkommen – hoppa på Planetabussen, följ med på resan!

För den som bokat biljetten fortsätter sedan färden med underhållning i Planetabussen. Resan tar oss till Kulturhuset Bergsjön där invigningen av Planeta Festival fortsätter med tuareg-rock-bandet Tisdass.

Efter prisutdelning och konsert på Kulturhuset Bergsjön är den formella delen av invigningsturnén avslutad. Planetabussen kör oss in till stadens centrum och den alltjämt pågående folkfesten Kulturnatta.

Invigningsturnén är gratis! Boka resan med Planetabussen på planeta.se senast 24 oktober, för att vara säker på din plats.

Boka din bussbiljett här

Göteborgs Alternativa Orkester  med sin egenkomponerade musik är ett koncept med kulturell mångfald som bas. Med improvisation och flera solister skapar GAO ett nytt symfoniskt ”sound”, som är både befriande och stimulerande.

Pedram Shahlai är violinist, kompositör och en gränslös musiker som hämtar inspiration från världens alla hörn inte minst från sin kurdiska barkund. Han har spelat på de flesta stora scener runt om i världen och ofta med stora etablerade artister. Som kompositör har han bland annat skrivit musik till flera svenska teaterföreställningar.

Tisdass (Kulturhuset Bergsjön) spelar originella rytmer från Niger, blandas med fanfarer och prisutdelning. Årets vinnare av Planetapriset tar då emot sitt pris.

 Frölunda Kulturhus

18.00 Dörrarna öppnas

18.30 Pedram Shahlai

19.00 GAO

20.00 Planetabussen avgår, med kulturell underhållning, till Kulturhuset Bergsjön.

Kulturhuset Bergsjön

20.50 Prisutdelning – Planetapriset

21.00 Tisdass (andra akten)

22.00 Planetabussen avgår mot centrum.

22.30 Kulturnatta fortsätter

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Frölunda Kulturhus
Plats
Valthornsgatan 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-366 27 25
Kontaktperson
Reception och biljettkassa
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.909517751545977,57.65389524884264] }, "properties":{ "title": "Planeta Festival - Invigningturné med Planetabussen ", "content": "Arrangör: Frölunda Kulturhus" } }]
Kategorier
Musik
Nyckelord
Planeta Festival