Funktionsvariation

På Frölunda bibliotek finns gott om hjälp att få för dig som har behov av stöd.

Äppelhyllan

Äpple från Äppelhyllan

Det finns olika sätt att läsa. I bibliotekets Äppelrum finns medier för barn och unga som kan läsas med ögon, öron och fingertoppar. Här hittar du också fakta för barn om funktionsvariationer och berättelser att känna igen sig i. Slå dig ner i de ljuddämpande sofforna eller den avslappnande bollfåtöljen för lite lugn och ro. Välkommen in!

Babblarna

För ditt barns språkutveckling

I Äppelrummet finns material för ditt barns språkutveckling. Här hittar du Babblarna, Språkpuffen och språkväskor att låna hem.

Legimus

Du som har en läsnedsättning har rätt att få ett eget nedladdningskonto i Legimus. Där kan du enkelt söka, ladda ner och läsa talböcker i din mobil eller surfplatta. Kom in till biblioteket eller boka en tid för att få ett eget konto.
Kontaktperson John Engström, Frölunda bibliotek.Tel: 031-366 28 67

Boken kommer

Har du svårt att komma till biblioteket på grund av funktionsvariation eller sjukdom, kan du kostnadsfritt anlita vår BOKEN KOMMER-service. Då kommer böckerna hem till dig i stället! Välkommen att ringa eller besöka oss på biblioteket i Västra Frölunda så får du veta mer. Tel. 031-366 28 69. Vi har telefonsvarare. Lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp.

Talboksservice

Vill du ha talböcker hemskickade per post eller har du andra frågor om talböcker? Då kan du ringa vår telefonservice tel 031- 366 28 69 måndag, onsdag och fredag, kl. 10:00-12:00 Du kan även tala in ett meddelande på vår telefonsvarare så ringer vi upp.

Tillgänglighet

Här finns information om tillgängligheten på biblioteket.