Bibliotek för barn

2020

Babyn och Du

Bebis

Har du barn 0-1 år? Välkommen till vardagstips och inspiration för dig och din baby. Boka gratisbiljett i receptionen på Frölunda Kulturhus, 031-366 27 25 eller på ticketmaster.se. Obs! begränsat antal platser, max 15 biljetter.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående Covid-19. I samarbete mellan Frölunda bibliotek och Hälsoteket i Väster. Frölunda Kulturhus, Lilla Salen. Fika ingår.

Läs ♥ högt

Hus och sol

Att läsa högt tillsammans ökar barns ordförråd och främjar deras framtida läsförståelse. Nu kan du låna bokpåsar med utvalda böcker som vi vet är fantastiska att läsa högt. Bokpåsarna finns på alla folkbibliotek i Göteborg och lånetiden är 3 veckor.

Läxhjälpen Obs! Inställd

Pluggande barn

Inställd under höstterminen på grund av Covid-19.

Pluggakuten är ett forum där du kan få hjälp med allt som rör skolarbetet.

Mattecentrum Obs! Inställd

Flicka som skriver

Inställd under höstterminen på grund av Covid-19.

Få läxhjälp digitalt på mattecentrum.se, matteboken.se
Pluggakuten är ett forum där du kan få hjälp med allt som rör skolarbetet.

Äppelhyllan

Det finns olika sätt att läsa. I bibliotekets Äppelrum finns medier för barn och unga som kan läsas med ögon, öron och fingertoppar. Här hittar du också fakta för barn om funktionsvariationer och berättelser att känna igen sig i. Slå dig ner i de ljuddämpande sofforna eller den avslappnande bollfåtöljen för lite lugn och ro. Välkommen in!

Låna hem en Äppelpåse

Läs, känn, lek och upplev! I påsarna hittar du roliga böcker och leksaker. Påsarna finns på Äppelhyllan. Lånetiden är tre veckor.