Bibliotek

Välkommen till Frölunda Bibliotek

Information om biblioteken med anledning av coronaviruset

Biblioteken har öppet som vanligt, om inte annan information finns på ditt biblioteks hemsida. Alla program är inställda fram till vecka 33. Besök inte biblioteken om du är sjuk, utan använd hellre våra digitala tjänster.
Läs mer här

Öppettider

Öppettider i sommar, 22 juni – 16 augusti 2020

Måndag-fredag 10-19
Lördag 12-16
Söndag stängt


Frölunda bibliotek ligger i Frölunda Kulturhus. Här kan du läsa tidningar, låna böcker, film, tv-spel och musik. Här finns program och föreläsningar för alla åldrar. Det finns datorer, skrivare, kopiator och skanner och fritt wifi.

För dig som studerar finns det studieplatser och studiehjälp för både barn och vuxna. Vill du träna på svenska besök då språkcaféet i regi av Individuell människohjälp, IM.

På barnavdelningen finns böcker som lockar till läsning och aktiviteter för dig och ditt barn. Välkommen!

Har du inget att läsa?

Har du inget att läsa och vill inte besöka biblioteket just nu? Ring eller mejla så plockar vi ihop en kasse med böcker efter dina önskemål. Du eller ett bud kan sedan komma och hämta den.

Ring: 031-366 28 40 eller maila frolunda.bibliotek@kultur.goteborg.se

Reserverade böcker sorteras på nytt sätt


När du hämtar dina reservationer på biblioteket kommer de att, från och med 13 januari 2020, vara sorterade på ett nytt sätt i hyllan. Istället för att stå sorterade på ditt namn, kommer de att vara sorterade efter en kod.

När du kan hämta din reservation på biblioteket, kommer du att få en reservationskod via e-post eller brev. Koden börjar med den första bokstaven i ditt efternamn och förnamn. Det du ska hämta, till exempel en bok, kommer att vara sorterat efter reservationskoden i bokhyllan. Ändringen gäller från och med måndag den 13 januari 2020.

Vill du få e-post istället för brev med information om dina reservationer? Det kan du ställa in i appen Biblioteket och på gotlib.goteborg.se. Kom till biblioteket så hjälper vi dig gärna!

Bokinkast

OBS! Vill du inte gå in i biblioteket just nu, då kan du lämna tillbaka i de röda boxarna utanför bibliotekets entré under Kulturhusets öppettider.