La Bamba

Publicerad 13 juni 2020

Vi skapar en mötesplats där äldre personer med funktionsnedsättning erbjuds möjlighet att delta i olika skapande verksamheter och social samvaro över funktions- och generationsgränser.

En stor ny satsning drar igång på Frölunda Kulturhus. Med stöd från Allmänna Arvsfonden bygger vi under tre år upp en mötesplats där målgruppen är med och formar innehållet i verksamheterna. Vi arbetar praktiskt med skapande verksamhet i olika former och den sociala samvaron är en viktig faktor. Att få utmana sig själv och träffa andra än den egna gruppen ser vi som en viktig del i projektet. I verksamheten deltar alla på sina egna villkor.

I La Bamba (tidigare skolmatsal, därav namnet) kommer vi att starta olika kurser, öppen verksamhet som måleri, musik, foto, drama och handledning i IT samt olika projekt, t ex konstsimföreställning i badet. Allt under ledning av erfarna handledare/konstnärer och utan kostnad för deltagarna.

Efter det positiva beskedet att vi beviljats 100% av sökt projektbidrag jobbar vi nu vidare med fortsatt planering av innehållet i verksamheten tillsammans med tilltänkta målgrupper och samarbetsparter under våren och öppnar La Bamba under hösten 2020! Tillsammans med våra nuvarande och tillkommande samarbetsparter kommer vi att arbeta för att projektet utvecklas såpass starkt att överlevnaden efter Arvsfondens treåriga projektstöd möjliggörs.

 

Några av våra samarbetsparter är:

BoendeKvartetten – fyra gruppboenden i Frölunda, PRO Göteborg, FUB Göteborg, Hälsoteket i väster, Frölundabadet, Scenkonstkollektivet Bataljonen, AGE CAP-centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs Universitet och ParaCraft.

Vi kommer att starta aktiviteter till hösten och följa folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Håll utkik efter tider och kurser i höst på här på hemsidan och på
Facebook: La Bamba
Instagram: @projekt_labamba

För mer info kontakta projektledare Annica Engström

annica.engstrom@kultur.goteborg.se