Frölunda Kulturhus 40-årskalas sätts på paus!

Publicerad 29 september 2020

Pga pandemin Frölunda Kulturhus 40-årskalas skjuts upp till 2022.

Pressmeddelande 29 september 2020

28 mars 1980 öppnades Frölunda Kulturhus. Efter två försök att fira under 2020 har Frölunda Kulturhus med bad och bibliotek fattat ett beslut att flytta fram 40-årskalaset till 2022, eller som Göteborgs stads 400-årsjubileum, till 2023. Så det blir ett 42- eller 43-årskalas istället.

– Vi vill kunna fira vårt fantastiska hus tillsammans med alla besökare utan att riskera smittspridning, och därför väntar vi hellre tills det är möjligt igen, säger Annika Perfjell enhetschef, Frölunda Kulturhus.

Frölunda Kulturhus ritades av arkitekt John Snis som hade en vision av en” lanterna på berget”, ett kulturhus som skulle lysa upp området rent fysiskt men även tillvaron för alla åldrar. Vilket det nu gjort i 40 år. Kulturhuset har genomgått en föryngring med en ny taktillbyggnad och grönt tak. Detta blir en ny spännande yta för arrangemang! Solceller på taket och i de nya fönsterfasaderna kommer att bidra till en viss del av husets elförsörjning.

– Vi hade hoppats kunna genomföra det stora 40-årskalaset kommande helg, men några aktiviteter ur kalasprogrammet har vi ändå glädjen att kunna presentera, säger Anne Svanholm, producent.

Till helgen erbjuder kulturhuset några av kalasets tilltänkta programpunkter, där besöksantalet kunnat begränsas till 50 personer: Musikshowen 80-talsbarn med My Quiet Companion, författarfrukost med Lars-Gunnar Andersson, konsert med Kristian Anttila, konserten Hur låter din favoritbok? med Gothenburg Combo samt familjekonserten Vi älskar rock! med Lisa och Mattias Lidehäll. Där får lekfulla barn, 3–7 år, och vuxna lära sig headbanga, moshpita och sjunga så högt de kan.

Under hösten anpassar kulturhuset alla arrangemang och aktiviteter efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Filmer, konserter, skapande verkstäder och föreställningar visas för en begränsad publik och utställningar öppnas utan vernissager. Detta till trots hoppas vi att höstens program på kulturhuset lockar och vi hoppas också att våra gamla trogna och även nya besökare kommer känna sig trygga när de besöker oss.

För mer information på tfn: 031-366 27 31