Foto:

Vuxna i lärande

För dig som är vuxen och studerar har biblioteket mycket att erbjuda. Här finns gott om studieplatser, datorer, böcker och nätresurser, samt gratis wi-fi. Västra Frölunda bibliotek är dessutom med i ett samarbete med vuxenutbildningen i Göteborg – ViL, eller Vuxna i Lärande.

ViL – Vuxna i lärande på bibliotek

Finns till för dig som är vuxen och intresserad av att börja studera, är vuxenstuderande eller vill ägna dig åt självstudier.

Lärmiljö och studiehjälp

En del av datorerna är nu avstängda och användningen är begränsad till 30 min/dag. Detta enligt ett beslut som gäller alla bibliotek i Göteborg för att minska smittorisken av covid-19. Gäller tills vidare.

Våra sex studiedatorer som finns i lärmiljön VIDARE har längre bokningstid, två timmar, och extra programvara som underlättar när du studerar. I lärmiljön ingår också läsplatser.

Du får ett gratis medlemskap i lärmiljön VIDARE så att du kan använda datorerna.

Språkcafé Obs! inställt

IM (internationell människohjälp) ställer in språkcaféet på Frölunda bibliotek på grund av Coronaviruset. Språkcaféet är inställt tills vidare. Återkommer med information till hösten.

Om du vill träna på svenska, fika och träffa trevliga människor från hela världen ska du komma till vårt språkcafé som leds av IM, Individuell Människohjälp. Ingen anmälan behövs – det är bara att komma!
Torsdagar kl. 17-18.30 i bibliotekets läsesal.

Hjälp med studier på SFI och SAS Obs! inställd

Inställd tillsvidare på grund av Coronaviruset.

Varje onsdag kl. 17–18.30 kan du få hjälp med dina studier av duktiga frivilliga volontärer. Drop in i lärmiljön VIDARE.

Handledning i datoranvändning Obs! inställd

Äldre lär äldre

Boka i bibliotekets informationsdisk: 031-3362840
Onsdagar kl. 10-12, föreningen Seniornet handleder. VIDARE-lärmiljö, biblioteket.

Mattecentrum - hjälp med matematik Obs! inställd

Mattecentrum stänger läxhjälp under mars månad med anledning av Coronaviruset och hänvisar istället till Pluggakuten.se. Håll dig uppdaterad på kalendarium.goteborg.se/ eller på vår facebook-sida.

Vuxna, ungdomar och barn hjälp med matte. Ingen anmälan behövs – det är bara att komma till Grupprummet biblioteket!
Torsdagar kl. 16–18.

Hjälpa till?

Det finns många möjligheter för frivilliga att vara med och göra biblioteket ännu bättre -till exempel genom att volontära som läxhjälpare.

Kontakta studiebibliotekarien, tel 031-366 28 74 eller 0702655321, bo.fabiansson@kultur.goteborg.se

Innehållet kan inte hittas

Innehållet du söker gick inte att hitta. Det kan ha flyttats eller tagits bort. Det innebär att direktlänkar och webbläsarens bokmärken/favoriter inte fungerar längre. För att hitta informationen rekommenderar vi att du använder webbplatsens menyer eller sökfunktion.