Foto: Magnus Sjöberg

Lokaler och utrustning

Datorer, trådlöst internet, fax, kopiering hos oss får du tillgång till det som du behöver.

Datorer

En del av datorerna är nu avstängda och användningen är begränsad till 30 min/dag. Detta enligt ett beslut som gäller alla bibliotek i Göteborg för att minska smittorisken av covid-19.

Vi har 19 datorer med Internetuppkoppling och ordbehandling, varav 6 datorer är reserverade för vuxenstuderande i projektet VIDARE. Du kan boka: 1 timme + 15 minuter Internet, och 1-4 timmar ordbehandling på en och samma dag. Du behöver ett bibliotekskort för att använda datorerna, ta med legitimation om du inte har något kort så får du ett.
Att skriva ut 3 sidor är kostnadsfritt därefter kostar 2 kronor per sida för svartvit och 5 kronor för färg. Du måste sätta in pengar på ditt bibliotekskort för att kunna skriva ut, det gör du i informationsdisken. OBS! datorerna stängs av 5 min innan bibliotekets stängning. Biblioteket har en scanner, du kan kostnadsfritt scanna dina dokument.

Trådlöst internet

För att ha tillgång till nätet behöver du ett lånekort och en pinkod. Om du inte har det får du det på biblioteket, ha legitimation med dig!

Kopiera

Kopiera A4 svart/vit 2 kr, A3 svart/vit 5 kr, A4 färg 5 kr, A3 färg 10 kr.
Fax Kostnad: 10 kr inom Sverige och 15 kr utomlands för första sidan därefter 2 kr per sida.
Du måste sätta in pengar på ditt bibliotekskort för att kunna kopiera, det gör du i informationsdisken.

Grupprum

I grupprummet kan ni (minst två personer) boka in er 3 timmar.

Tyst Läsesal Obs! stängd

Det finns en tyst läsesal där du kan studera. Mån-ons 16:30-18:30 är läsesalen reserverad för Läxhjälpen. Torsdagar är den reserverad för språkcafé i regi av IM (individuell människohjälp) 17-18:30.

Bokinkast

Just nu kan du lämna tillbaka under hela Kulturhusets öppettider i bokinkastet utanför bibliotekets entré.

Det finns ett bokinkast utanför biblioteket. Där kan du lämna dina böcker med mera när biblioteket är stängt och Kulturhuset har öppet.

Kulturhusets öppettider:
Måndag-torsdag kl 06.45-21.00
Fredag kl 06.45-20.00
Lördag-söndag kl 09.30-17.00