Frågor och svar

Här har vi samlat några vanliga frågor om Frilagret. Om du inte hittar svaret på just din fråga så tveka inte att kontakta oss! Mejla till frilagret@kultur.goteborg.se eller ring oss på 031-368 32 50.

Vad är Frilagret?

Frilagret är ett ställe där unga mellan 13–30 år kan genomföra sina projekt och där alla åldrar är välkomna att besöka. Frilagret har även ett vegetariskt och veganskt kafé. Frilagret ligger i närheten av Järntorget, i Lagerhuset.

Vem driver Frilagret?

Frilagret ingår i Göteborgs Stads kulturförvaltning, med andra ord så är Frilagret är en del av kommunen.

Vad kostar det att besöka Frilagret?

Oftast kostar det ingenting. Det är de unga arrangörerna som bestämmer om de vill ta inträde eller inte. Som max får det kosta 50 kr att gå på något som händer på Frilagret.

Vad kostar det att arrangera på Frilagret?

Det kostar ingenting att arrangera på Frilagret. Som arrangör får du tillgång till våra lokaler utan kostnad. Är det en konsert står vi även för ljudtekniker. Frilagret har också alltid personal på plats under event.

Är Frilagret en ungdomsgård?

Nej, Frilagret är en plats för kultur. På Frilagret kan unga personer mellan 13–30 år arrangera sina event, t.ex. konserter, workshops, föreläsningar m.m.

Är jag för gammal för Frilagret om jag är 24 år?

Nej, till Frilagret är du välkommen oavsett ålder. De flesta saker som arrangeras i huset har ingen åldersgräns vare sig uppåt eller neråt. Om du själv vill arrangera något på Frilagret vill vi gärna att du är mellan 13–30 år.

Går det att arrangera klubb med alkohol på Frilagret?

Nej, Frilagret är helt alkoholfritt. Ingen alkohol får drickas i lokalerna, det gäller i hela lokalen alltså även i t.ex. logen. Självklart är Frilagret även drogfritt. Vi gör inga undantag från den regeln.

Är det säkert att gå på klubb som arrangeras på Frilagret?

Frilagret har mycket tydliga säkerhetsföreskrifter som alltid följs. Självklart finns tydligt markerade nödutgångar som kontrolleras före varje arrangemang. Vid större klubbar finns också anställd vaktpersonal på plats.

Kan jag komma till Frilagret om jag har en funktionsvariation?

Självklart! Alla är lika välkomna på Frilagret och lokalen är tillgänglig med breda dörrar, ramper, stor toalett osv. Vi har även hörselhjälp. Om du vill läsa mer om detaljerna kring tillgängligheten kan du kolla i tillgänglighetsdatabasen.

Går det att hyra Frilagret?

Nej, vi hyr inte ut Frilagret utan här kan alla mellan 13-30 år själva arrangera sina event utan kostnad. Läs mer om hur det funkar på Frilagret här.

Finns det internet i ert kafé?

Ja, det går bra att använda nätverket som heter culturewifi-free.

Måste jag handla något för att få sitta i kaféet?

Nej, det går bra att sitta i kaféet utan att köpa något. I kaféet kan du t.ex. ha möten, sitta och plugga eller något annat. Du får även ha med egen mat men vi kan dessvärre inte låna ut bestick och mikrovågsugn.

Jag är vegan, finns det nåt för mig i kaféet?

Javisst, vi har alltid veganska alternativ.

Såg att ni har ett kreativt labb, vad kan en göra där?

Kom och skapa vad du vill i vårt kreativa labb Frilabbet. Tisdagar, onsdagar, torsdagar samt lördagar är du välkommen att göra sådant som kanske inte går att göra hemma. Andreas är på plats för frågor och stöd. Du kanske vill måla, tälja, sy, klippa och klistra, virka, jobba med en skulptur eller experimentera. Då är vi den perfekta platsen! Klicka här för att komma till Frilabbets sida.

Vad är en blackbox?

En blackbox är ett rum som har helt svartmålade väggar, golv och tak. Det betyder att när ljuset släcks så kan rummet bli i princip helt kolsvart (lite ströljus från nödutgångsskyltar går inte komma ifrån). Det kan t.ex. passa bra vid teaterföreställningar.

Får jag ha med min hund in på Frilagret?

Ja, det går bra, så länge du är med hunden i “hörnan” som är längst in i vårt kafé.

Varför är det inte billigare i kaféet?

Frilagret är en del av kommunen och får därför inte konkurrera med andra kaféverksamheter och måste därför hålla priserna på den nivån vi har. Vi är också måna om att vår personal får bra betalt för jobbet de gör, samt att vi arbetar med bra råvaror.