Frågor och svar
Här har vi samlat några vanliga frågor om Frilagret. Om du inte hittar svaret på just din fråga så tveka inte att kontakta oss! Mejla till frilagret@kultur.goteborg.se eller ring oss på 031-368 32 50.
Vad händer med Frilagret/Lagerhuset framöver?
Läs mer om förändringarna i Lagerhuset på sidan Förändringar på Frilagret.
Kan man inte arrangera längre?
Du som är 13–30 år kan fortfarande få hjälp att skapa event, ställa ut konst och möta publik i Göteborg. Verksamheten som tidigare funnits på Frilagret lever nu vidare på våra andra arenor. Läs mer på: arrangera på kulturhusen.
Vad var Frilagret?
Frilagret var ett ställe där unga mellan 13–30 år kunde genomföra sina projekt och där alla åldrar var välkomna att besöka.
Vem drev Frilagret?
Frilagret ingick i Göteborgs Stads kulturförvaltning, med andra ord så var Frilagret är en del av kommunen.
Vad kostade det att besöka Frilagret?
Oftast kostade det ingenting. Det var de unga arrangörerna som bestämde om de vill ta inträde eller inte. Som max fick det kosta 50 kr att gå på något som hände på Frilagret.
Vad kostade det att arrangera på Frilagret?
Det kostade ingenting att arrangera på Frilagret. Som arrangör fick du tillgång till våra lokaler utan kostnad. Var det en konsert stod vi även för ljudtekniker. Frilagret hade också alltid personal på plats under event.
Var Frilagret en ungdomsgård?
Nej, Frilagret var en plats för kultur. På Frilagret kunde unga personer mellan 13–30 år arrangera sina event, t.ex. konserter, workshops, föreläsningar m.m.
Gick det att arrangera klubb med alkohol på Frilagret?
Nej, Frilagret var helt alkoholfritt. Ingen alkohol fick drickas i lokalerna, det gällde i hela lokalen alltså även i t.ex. logen. Självklart var Frilagret även drogfritt. Vi gjorde inga undantag från den regeln.