Utställning: When the lion learns to speak

Tisdag 9 april – Lördag 27 april

Arrangör Frilagret
Kostnad Gratis

Integrering säger man när man menar assimilering. Många av oss befinner sig i ett ingemansland av identitet. Vi känner till om för lite av vår kultur för att bekvämt passa in i hemlandet, och aldrig tillräckligt för att någonsin glömma att vi inte är här ifrån. Vi får inte glömma. Vad har vi annars att ge vidare?

Den här utställningen är uppdelad i tre verk. 

Den första är av sex tavlor, tre av vilket är helt målade vit, bredvid varje tavla finns det en identisk tavla där färgen har försökt torkas bort medan den fortfarande var blött, men som har torkat med vit färg kvar.

Varje torkad bild visar ett kulturellt föremål mot en tom bakgrund, som om den var på museum. 

Detta för att visa att vi alltid har en chans att lära oss om vår kultur, men att dessa föremål har lika stor betydelse för oss som om vi såg de på museum.

Den andra är av en liknande vit tavla med en tillhörande dikt till den första och tredje verken. 

Den tredje verket är en somalisk diraac, doppad i vit färg. Diraac är en högtidlig somalisk klädnad av vackra och dyra tyger som oftast bärs till bröllop. Den här har blivit doppad i vit färg. Detta ska främst symbolisera att det syns, även i miljöer där vi är omringade av vårt folk, att vi växte upp i andra länder.

Visas i Kaféhörnan.

Om utställaren Gioia:

Jag är född och uppvuxen i sverige och har alltid bott i lilla göteborg, även om varje sommar tillbringades utomlands i ett nytt och spännande land. Både då och nu är resandet viktigt för mig och har hjälpt mig förstå identitet och likheterna som finns när den inte är särkild stark. 

Jag tycker kultur är otroligt viktigt och tror att man måste förstå sina rötter för att kunna växa stadigt och utvecklas. Jag har varit i nära kontakt med konst sedan barndomen och "kreativ" har varit ett ord som förföljt mig lika länge. Dock, är det inte förens nu som jag har valt att skapa min första utställning. Det var viktigt för mig att det handlar om något som jag ofta tänker på, och frågan om identitet har länge varit just det.

Jag arbetar i olika medium, främst akryl och digitalt men har valt att doppa tårna i skulpturering för min första utställning.

PRAKTISK INFORMATION
Frilagret är ett kulturhus vars innehåll skapas av unga i åldern 13–30 år och där alla är välkomna, oavsett ålder. Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörselhjälp.

DU KAN KOMMA ATT FILMAS
Frilagret vill alltid att fler ska komma på våra arrangemang men även inspireras till att arrangera själva. Därför filmar vi ofta vår verksamhet och publicerar det som innehåll på sociala medier i olika former.

Det kan hända att du som besöker Frilagret syns i dessa publiceringar. Vill du inte det så prata med Frilagrets personal på plats. Syns du på våra sociala medier men vill bli borttagen kontakta Frilagret på e-postadressen frilagret@kultur.goteborg.se 

Datum

Tisdag 9 april – Lördag 27 april

Lägg till i kalendern

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.953378907713793,57.702176744896676] }, "properties":{ "title": "Utställning: When the lion learns to speak", "content": "Aktiviteter för Frilagret" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium