Foto: Lo Birgersson

Vår förskola

Förskolan Friggagatan 3b ligger vid Stampen och är en liten förskola med en avdelning. Vi gillar att experimentera och här får barnen upptäcka sin närmiljö då vi gärna gör utflykter.

Liten förskola i flerfamiljshus

Förskolan Friggagatan är en liten förskola där alla känner alla. Förskolan ligger i bottenvåningen av ett flerfamiljshus och består av en avdelning.

Förskolelokalerna består av många små rum. Det ger möjlighet att dela upp barnen i mindre grupper. Här finns exempelvis ett byggrum där barnen kan bygga torn, städer eller figurer med material som klossar och lego. Det finns en ateljé där barnen kan vara kreativa och skapa själva. Ett annat rum är möblerat som en köksvrå vilket kan locka barnen till rollek.

Lek på innergård och utflykter i närområdet

Trots det centrala läget ligger gården, som är nyrenoverad, skyddad på en innergård. Här finns bland annat klätterställning, sandlåda och konstgräs.

Vi leker också gärna på en intilliggande lekplats eller promenerar till lummiga Stampens kyrkogård. Vi gillar att göra utflykter och upptäcktsfärder i närmiljön. Eftersom förskolan ligger nära spårvagnshållplatsen är det enkelt för oss att också åka på utflykt till platser lite längre bort.

Miljö och hälsa i fokus

Förskolan arbetar aktivt för att göra barnen miljömedvetna. Vi jobbar gärna på ett undersökande sätt. Det innebär exempelvis att vi gör experiment som att ta reda på hur mycket vatten som går åt när man spolar en toalett. Vi väcker lust att lära.

Det är också viktigt att röra på sig på olika sätt. Vi är ute mycket och har varje vecka rörelselek till musik (Mini-Röris) för att öva kondition, rörlighet, styrka och avslappning.