Mat och dryck

Våra måltider ska smaka gott, locka ögat och du ska få äta i en vacker miljö. Hos oss ska alla känna sig välkomna antingen du vill äta i sällskap eller i lugn och ro på ditt eget rum.

Hotellfrukost, grillkvällar och restaurangbesök

På Fridkulla gillar vi att variera hur maten serveras. Ibland får vi mat från ett kök, vi lagar mat tillsammans, grillar och ibland åker vi på utflykt med vår buss.

Varje morgon serveras en frukostbuffé där våra hyresgäster själva kan välja det de önskar. Vi fördelar måltiderna över fler tillfällen på dagen. Då behöver du inte äta och dricka så mycket varje gång för att må bra. Förutom frukost, lunch och middag, erbjuder vi mellanmål samt något litet på sängkanten både morgon och kväll.

På helgerna har vi en extra fin frukost, vi kallar den hotellfrukost. regnbågsforeller, vitlök och citron

Måltidernas huvudkomponent som köttgrytor, kyckling och kålpudding kommer från köket på Bagaregårdens vård- och omsorgsboende. Vi värmer maten på avdelningen. Fisken levereras rå, men smörad och färdigkryddad och lagas på plats strax innan servering. Tillbehör som potatis, ris, grönsaker och måltidsdryck är sådant som vi själva ansvarar för att beställa och tillaga. Fotot visar ingredienser till Truites aux Amandes, färsk regnbågsforell med smörbrynt mandel och rostad vitlökspotatis som serveras med ett glas iskallt, torrt, vitt vin till.

Frukost, desserter samt mellanmål tillagas på avdelningen.

Kom gärna med önskemål

Det finns kostombud på varje enhet och köket lyssnar gärna på önskemål om favoritmat. Du kan välja att äta i den gemensamma matsalen eller inne i din lägenhet. Alla måltider ingår i din matavgift. Ett önskemål vi fått från nuvarande hyresgäster är hemlagad mat. Därför lagar vi middagsmaten på Fridkulla två till tre gånger i veckan.

”Vi kom ut till dukat bord och man känner att det är så skönt att personalen vill göra det lite goare för oss. Det är så bra så det är inte klokt, säger Majbritt Wallerstedt, hyresgäst.

Vill du veta mer?

Här kan du läsa om hur vi arbetar med mat inom äldreomsorgen över hela Göteborgs Stad.