Vad säger anhöriga

Här berättar anhöriga till ett par av Fridkullas hyresgäster vad de tycker om vård- och omsorgsboendet, personalen och cheferna.

Ann-Christine Sterner, dotter till Margit:

"När mamma flyttade in fick hon flera grannar som var demenssjuka och svåra att kommunicera med. Vi klagade och då ordnade Eva en likadan lägenhet med uteplats, som mamma ville ha, i en annan del av huset. I närheten bodde kvinnor som hon kunde umgås med. Lägenheten var sliten så de målade om väggarna efter mammas önskemål och hon fick också en fondvägg till sin konst. Eva är oerhört mån om att mamma ska trivas och förstår att detta är mammas hem. Vi är urnöjda, det är hotellkänsla på äldreboendet och de ordnar fantastiskt mycket trevligt som vi kan följa i deras Facebook-grupp.”

Lars Wallerstedt, son till Majbritt:

”Mamma trivs jättebra, hon får god mat och har gått upp i vikt, får intellektuell stimulans och har börjat läsa igen. Hon har fått nya vänner och är mycket mer alert än tidigare”.

Ann Ferm, dotter till Gösta:

”Vi är jättenöjda med Fridkulla. Pappa får allt han behöver, det är god mat, trevlig personal och cheferna är jättetrevliga och lätta att ha att göra med”.

Claes Svensson, son till Maud:

”Hon trivs, det ser vi på henne. Mamma gillar uppmärksamhet och det får hon på Fridkulla. De har också mycket utflykter, de badar, elcyklar och har en egen buss så de kan ta sig ut, i somras var de i Varberg. Som anhörig känns det bra”.

Gunilla Johansson, dotter till Solveig:

"Hon trivs jättebra. Läget är bra med fina promenadstråk och personalen är fantastisk, de ordnar quiz, bowling och barn hälsar på. Som anhörig får jag en trygghet att mamma har personal nära som tycker om henne. Dessutom ordnar de anhörigträffar två gånger per år. Då träffas vi alla; hyresgäster, personal, chefer och anhöriga och får jättegod mat. Det är väldigt trevligt och mamma brukar klä upp sig".