Om vård- och omsorgsboendet

Här trivs hyresgäster och medarbetare lika bra, teamkänslan är stark och vi firar ofta. Vi har fokus på aktiviteter och gör ofta utflykter. Det är hyresgästerna behov som styr vad vi ska göra tillsammans.

Familjär miljö

På Fridkullagatan i Johanneberg bor 59 hyresgäster. Här arbetar undersköterskor, två enhetschefer, en omsorgshandledare, två administratörer, en vaktmästare och sjuksköterskor.

Vi som jobbar här, anser att åldrandet är en naturlig del av livet och att få åldras med värdighet och en guldkant på vardagen en rättighet. Därför strävar vi varje dag att uppfylla behov och önskemål så långt det är möjligt. Vår värdegrund bygger på självbestämmande och delaktighet.

Vi har en lättsam atmosfär i en hemlik miljö och dörren står alltid öppen för dig.

”Jag är nöjd med allting både mat, rum och personal. Det kan inte bli bättre, jag har kommit till himlen! De ställer alltid upp, det är som att bo på Park Avenue säger Gösta Roslund, hyresgäst.

Mer om lägenheterna på Fridkullagatan

Mer om avgifter och kostnader

Vi firar ofta!

Det finns alltid något att fira. Vi vill att du ska kunna leva ditt liv precis som tidigare och ha roligt med vänner och äta god mat. På helgen gör vi extra fint med hotellfrukost och uppmärksammar olika traditioner som Fettisdagen, Valborg, midsommar, Sveriges nationaldag, 4 juli, kräftskiva och jul eller bjuder in till fest med tema som till exempel Hawaii.

Mer om mat och dryck

Du kan påverka

Du blir inbjuden till hyresgästmöte varje månad. Där kan du framföra dina behov och önskemål. Efter en månad får du återkoppling på dina idéer. Ett exempel är att många av våra hyresgäster tycker om hemlagad mat. Därför lagar vi egen mat två till tre gånger i veckan. Övriga dagar får vi vår mat från köket på Bagaregårdens vård- och omsorgsboende.

Kontaktuppgifter för Fridkulla

Lämna synpunkter på verksamheten

Tre aktiviteter varje dag

Fridkulla har en årskalender med aktiviteter. Varje dag erbjuds tre aktiviteter. I gemensamhetslokalen på entréplan erbjuds till exempel chi gong, yoga, mindfulness och föreläsningar. Vi ordnar också fotbollskvällar och äter hemlagad mat tre gånger i veckan.

Vi har en egen buss som vi tar när vi gör utflykter. Vi åker och badar, besöker Liseberg, museum och äter ute.

Aktiviteter kan ske både enskilt och i mindre eller större grupp. Vi har t ex en elparcykel.

”I somras var vi på Amundön och badade. De körde först ner mig (med rullstolen) och så fick de bära mig den sista biten. Det blev bara kallare och kallare – och då gav jag skall. När jag var i var det skönt. Jag älskar ju havet!”, säger Maud Svensson, hyresgäst.

två medarbetare hjälper en hyresgäst att bada

Husdjur är välkomna

På Fridkullagatan är ditt husdjur välkommet att flytta in.

Organisation och bemanning

På Fridkullagatan finns undersköterskor, omsorgshandledare, administratör, vaktmästare, städerskor och sjuksköterska dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker dig vid behov. Vi samarbetar med Capio vårdcentral i Gårda.

Som nyinflyttad får du ett välkomstsamtal för att vi ska lära känna dig. En medarbetare blir din kontaktpersonal och har ett särskilt ansvar för dig. Tillsammans med dig planerar kontaktpersonalen din omvårdnad. Anhöriga är välkomna att vara med.

Annan service

Vill du klippa dig hos din frisör gör vi besöket till en utflykt. I huset finns medicinsk fotvård. Vi samarbetar med Folktandvården.

För dig som är anhörig finns stöd att få på stadsdelens anhörigcenter.

Besök oss

För att kunna flytta till en lägenhet på Fridkullas vård- och omsorgsboende krävs ett biståndsbeslut. Rätten till bistånd utreds och beslutas av den stadsdelsförvaltning som du tillhör.

Har du fått ett biståndsbeslut och funderar du på om du vill flytta till Fridkullas vård- och omsorgsboende? Kontakta en av våra enhetschefer för att boka ett besök.