Kök och meny

Måltider är en viktig del av dagen och ska präglas av en lugn och vacker miljö.

Vällagad mat

På Fridkullagatans äldreboende kommer det serveras frukostbuffé varje morgon där våra hyresgäster själva kan välja det dom önskar. Maten som serveras kommer från Örgryte/Härlandas kök.

Måltidernas huvudkomponent, såsom köttgrytor, kyckling, kålpudding, tillagas i storköket på Bagaregårdens äldreboende och levereras kyld till Fridkulla. Fisken levereras rå, men smörad och färdigkryddad, och lagas på plats strax innan servering. Tillbehör som potatis, ris, grönsaker och måltidsdryck är sådant som vi själva ansvarar för att beställa och tillaga.

Vi vet att många får sämre aptit som äldre. Därför fördelar vi måltiderna över fler tillfällen på dagen. Då behöver du inte äta och dricka så mycket varje gång för att må bra. Förutom frukost, lunch och middag, erbjuder vi mellanmål samt något litet på sängkanten både morgon och kväll.

Kom gärna med önskemål

Det finns kostombud på varje enhet och köket lyssnar gärna på önskemål om favoritmat. Du kan välja att äta i den gemensamma matsalen eller inne i din lägenhet. Alla måltider ingår i din matavgift.