Om Forumgruppen

På Forumgruppen är vi tolv deltagare i en förmiddagsgrupp och tolv i en eftermiddagsgrupp. Vi vänder oss till dig med yngre demens och förvärvade hjärnskador.

Arbetssätt och metoder

Vi arbetar utifrån metoderna KASAM och lågaffektivt bemötande. Här får du stöd att hitta lugn och ro i tillvaron. Du får träffa andra och vara med i gemensamma aktiviteter eller arbeta med egna uppgifter.

Personal

Vi är två stödassistenter och en stödpedagog. Det finns arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska kopplade till verksamheten som kommer vid behov. Det finns en bred språkkompetens bland personalen.

Lokaler

Forumgruppen håller till på bottenplan i Forumhuset på Kortedala torg. Forumhuset är en offentlig lokal där flera andra kommunala verksamheter har sin arbetsplats. Huset hyr också ut lokaler till föreningar, verksamheter och privatpersoner.

Inne

Lokalerna är ljusa med öppen planlösning. Det finns kök och en avskild yta för massage.

Hjälpmedel

VI har olika typer av tekniska hjälpmedel som hjälper dig att förflytta dig inne i verksamhet. Vi skaffar hjälpmedel efter dina behov.

Ute

Kortedala torg är ett levande torg med butiker och restauranger. Kortedala har flera grönområden där vi kan promenera.

Res hit

Du tar dig lätt till Forumhuset med kollektivtrafiken. Spårvagnshållplatsen är Kortedala Torg och tar dig nästan ända fram till dörren. Kommer du med bil finns parkeringsplatser i närheten och färdtjänst kan släppa av dig precis utanför porten.