Fotograf Kari Uusijärvi

Om Formverkstan

Hit kan du som är konstintresserad vända dig för att arbeta i en kreativ miljö.

Vår verksamhet

Vi vänder oss till dig med intellektuell funktionsnedsättning och med ett konstintresse. Hos oss får du en individuell planering utifrån dina behov och intressen.

Du kommer att skapa tillsammans med andra i större grupper och det är därför viktigt att du är van vid det. I vår verksamhet har vi plats för cirka 18 deltagare.

Allt vi tillverkar säljer vi i vår egen butik, vilket innebär att du kommer att möta kunder varje dag.

Vår personal

Våra stödassistenter har även utbildning inom konst och design. Formverkstan har också en aktiveringspedagog, arbetsterapeut och bildterapeut. De är också kunniga i tecken som stöd och teckenspråk.

Vi använder oss av sociala berättelser och har ett allmänt lågaffektivt bemötande i vårt arbetssätt.

Det finns en stödpedagog kopplad till vår verksamhet, vi har även en arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska från den kommunala hälso- och sjukvården som kommer till oss vid behov.

Vår lokal

Vi finns i en butikslokal som är grundhandikappanpassad men har ett begränsat utrymme för rörelsehinder. Det finns ett gemensamt lunchrum där vi äter lunch och fikar ihop. Det finns även en innergård som vi delar med andra hyresgäster som vi använder under sommaren.

Resa hit

Vi finns på bottenplan på Karl Johansgatan 35. För att åka med kollektivtrafiken till oss, använd Västtrafiks reseplanerare. Om du kommer med färdtjänst finns det en vändplats utanför lokalen.