Om oss

Göteborg ska vara en bra stad att åldras i. Vi erbjuder dig som är senior och bor i Centrum hjälp och stöd som underlättar din vardag. Här är ett urval av allt som förebyggande och hälsofrämjande enheten erbjuder dig som är senior i stadsdelen Centrum.


Möt nya och gamla vänner!

I Centrum finns fyra träffpunkter, en av dem är Mötesplats-Kulturhus. Här kan du umgås med andra, fika och ta del av föredrag, workshops och aktiviteter. Du har inflytande över verksamheten och det är din lust som styr vad du vill vara delaktig i.

Få trygg hjälp av fixaren

En fixare utför arbetsuppgifter som är ett riskmoment i ditt hem, exempelvis sätter upp gardiner eller byter glödlampor. Här kan du läsa mer och beställa fixartjänst.

Förenkla din vardag

Du är välkommen att besöka vår visningsmiljö på Karl Gustavsgatan 65 för att se vilka produkter kan du använda i vardagen för din personliga vård.

Stödjer du någon? Vi stödjer dig!

Du som vårdar en närstående kan få stöd och hjälp. Kontakta Anhörigcenter om du vill veta mer eller prata med någon kring din vardagssituation.

Vill du bli frivillig!

Har du tid och lust att göra skillnad för en annan människa? En frivillig insats ger möjlighet att träffa människor och få nya erfarenheter. Som frivillig gör du en isats, utan ekonomisk ersättning, i någon av Centrums verksamheter. Läs mer om att vara volontär i centrum.

Social samvaro i en lugn miljö

Du som är äldre med demenssjukdom eller behov av social samvaro kan besöka någon av våra dagverksamheter i centrum. Där får du träffa andra tillsammans ta del av måltider, promenader och diverse aktiviteter som är anpassade efter dina intresse.