Aktiviteter

Här hittar du alla utomhusaktiviteter du kan anmäla dig till under veckan. För att vi ska kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer så måste du anmäla dig till alla aktiviteter, förutom till poängpromenaden.

Detta gäller under våra aktiviteter

  • Vi håller avstånd till varandra.
  • Stanna hemma om du är sjuk.
  • Du som deltar behöver känna dig helt frisk och inte ha några förkylnings- eller influensasymptom såsom snuva, hosta, halsont eller feber.
  • God handhygien

Här fokuserar vi helt på de aktiviteter du kan anmäla dig till under veckan. Var med och håll igång både kropp och själ, och glöm inte att klä dig varmt och gött när det behövs.

Alla våra aktiviteter sker utomhus under de tre kommande veckorna enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vill rekommendera dig att endast delta på aktiviteter i ditt närområde för att undvika att åka kollektivt.

Vänligen notera att det är föranmälan till alla aktiviteter, inga undantag förutom till poängpromenaden. Antalet platser på våra aktiviteter är begränsat.

De flesta av våra aktiviteter är återkommande varje vecka. Vet du redan nu att du vill vara med nästa vecka

Jul och nyårsaktiviteter

På onsdag, 16 december skickar vi ut ett extra aktivitetsbrev med de aktiviteter vi anordnar mellan 21/12-8/1.
Måndag 11 januari återkommer de mer ordinära programpunkterna.

BalkongBingo

Nu kör vi igång med BalkongBingo. Kryssa för de saker och företeelser du upptäcker från din balkong eller ditt fönster. När brickan är full skickar du in den till ss så drar vi en vinnare varje vecka. Vi bifogar brickan i vårt Aktivitetsbrev för er som kan skriva ut den själva. Annars går det bra att knacka på Verket eller Mötesplats-Kulturhus så får du en bricka.

Veckans vinnare: Anita Olsson

Prat & promenad

Nu kan vi erbjuda en förutsättningslös promenad i ditt närområde tillsammans med personal från Hälsofrämjande- och förebyggandeenheten. Promenaden kan vara enskild eller i mindre grupp. Tid och dag bestäms när du ringer någon av nedanstående personal i ditt närområde.

Ps. Det är helt okej att bara ringa och prata lite! Ds.

Landala:
Carina 031 - 365 76 90
Agneta 031 - 365 77 93
Christian 031 - 365 78 26

Stampen:
Fredrik 031 - 365 76 81
Marina 031 - 365 78 68

Guldheden:
Amela 031 - 365 78 71

Framnäs:
Lena 031 – 365 78 31

Morgongymnastik

Tisdagar kl. 10-10.30
Kinesisk hälsogymnastik i Vasaparken med Xiu Li Fang. Begränsat antal deltagare. Föranmälan till 031 – 365 76 90

Skulpturvandring i Vasastan och Haga

Tisdag kl. 13-14:15

Vilka av stadsdelens alla offentliga konstverk och skulpturer känner du till? Följ med på vandring och bekanta dig med dem!

Den här veckan kollar vi in skulpturer i Vasastan och Haga. Vi samlas utanför Mötesplats-Kulturhus, Karl Gustavsgatan 63, kl.12.55 och promenerar sedan i lugnt tempo cirka 2 kilometer med avslutning vid Järntorget.

Föranmälan via telefon till 031 – 365 76 81

Digital Qigong

Onsdagar kl. 11-11.30
Corona har utan tvekan ställt till med mycket, men inget ont som inte har något gott med sig. Vi har fått tänka nytt och modernt och kan nu erbjuda Qigong digitalt. Ingen förkunskap krävs, vi hjälper er att komma igång.
Vill du testa? Ring 031 – 365 76 85 för anmälan och information.

Fallförebyggande stationsträning

Torsdagar kl. 11-12 Mötesplats-Kulturhus
Vi träffas utanför Mötesplats-Kulturhus och går med stavar ca 1 km. Vi kommer stanna vid sex stationer och utföra fallförebyggande styrkeövningar med kroppen som vikt. Stavar finns för utlåning och träningen anpassas utifrån din fysiska kapacitet.

Föranmälan via telefon till 031-365 77 93

Parra-walk - Hälsans stig

Fredagar kl. 10-11
Ordet parra tycks vara ett ord som bara finns i göteborgskan. Det betyder ’fart, hastighet’.
Det är precis så vi tar oss igenom Hälsans Stig vid Mossen i 4,2 km. Detta är passet för dig som vill promenera lite snabbare! Promenaden tar cirka 1 timma.
Vi samlas vid hållplats A, till höger om Chalmers huvudingång.
Föranmälan via telefon till 031 – 365 78 26


Qigong utomhus på Verket

Fredagar kl. 11 och kl. 13
Vi kombinerar långsamma och mjuka rörelser med andning och koncentration. Övningar görs stående. Alla är välkomna oavsett kunskaper. Utbildad ledare Amela Sako.
Föranmälan via telefon till 031 – 365 78 71.

Utomhuskaffe på Verket

Fredagar kl. 13–14
Sugen på kaffe och goa samtal? Då är du välkommen till Verket, Lilla Stampgatan 1a. Vi bjuder på kaffe, eventuellt fikabröd tas med av deltagaren själv.

Föranmälan via telefon till 031 – 365 78 68

Boule i alla väder – Mötesplats-Kulturhus

Fredagar kl. 11.30-12.30

Vi trotsar vädrets makter och kör utomhusboule på Karl Gustavsgatan 65 året om. Kläder efter väder. Inga förkunskaper behövs.

Föranmälan via telefon till 031- 365 76 90

Poängpromenad när du själv har tid och lust!

Utmana dig med knepiga frågor och få frisk luft och motion på köpet! Det finns tre rundor att välja på - Längs åarna i Stampenområdet, Guldhedsturen eller Mossen. Samma frågor och samma tävling på bägge.

Från och med måndag kl:13.00 är den nya poängpromenaden på plats och sitter kvar veckan ut. Denna vecka har Röhsska museet skapat frågorna.

Svar mejlar du som vanligt till senior@centrum.goteborg.se eller skriver upp på ett papper och lämnar i dörrbrevlådan på antingen Verket, Lilla Stampgatan 1a, Träffpunkt Guldheden, Doktor Weltzins Gata 1 eller Mötesplats-Kulturhus, Karl Gustavsgatan 65. Skriv gärna vilken runda du gått när du skickar in dina svar.

Varje måndag ersätts frågorna med nya. Promenera själv eller med någon du känner, tänk bara på att hålla lite avstånd mellan er om ni är flera. Om någon fråga skulle saknas, meddela oss gärna via mejl eller telefon så sätter vi upp ett nytt exemplar snarast möjligt.

Kartor och väganvisningar:

Längs åarna

Med start i höjd med Valhallabadet, följ Mölndalsån ned till Ågrändsbron, fortsätt över bron och under Ullevigatan och vidare längs Fattighusån, med mål där Stampens kyrkogård slutar.

En bild som visar text, karta

Automatiskt genererad beskrivning

Guldhedsturen

Med start och mål på Doktor Fries Torg på utsidan av Nordic Wellness, promenera i parken som finns mellan Doktor Heymans Gata och Doktor Saléns Gata.

En bild som visar text, karta

Automatiskt genererad beskrivning

Mossen

Starten går från Fysiken på Gibraltargatan och tar oss genom det natursköna Mossen-området runt Mossens idrottsplats för att nå målet som ligger nära Pilbågsgatans hållplats.

Med vänliga hälsningar

Hälsofrämjande- & förebyggandeenheten, Stadsdelsförvaltningen Centrum

Telefon: 031 - 365 78 26

E-post: senior@centrum.goteborg.se

www.goteborg.se/senioricentrum