Tips och råd

Här kan du som förälder eller annan viktig vuxen få tips och råd. Vi vägleder dig vidare till information från till exempel hälso- och sjukvård och andra verksamheter som arbetar för att stötta föräldrar och ge barn en god uppväxt.

Läs högt för ditt barn

Sagostunder ökar barns ordförråd, läsförståelse och förmåga att uttrycka sig. Berättelser skapar tankar och funderingar att prata om tillsammans och det ger dig och ditt barn en mysig stund. Ett besök på närmaste bibliotek kan ge mycket inspiration. Där finns personal som gärna delar med sig av bokskatter, tips och råd för just högläsning och bokprat med barn. Biblioteken finns för alla. För dig som vill och kan läsa, för dig som vill men ännu inte kommit igång, för dig som vill men kanske inte kan läsa.

På alla folkbibliotek finns bokpåsar med utvalda barnböcker. Böcker som är fantastiska att läsa högt med barn 3-6 år. Besök gärna Stadsbibliotekets sida Läs ♥ högt.

Goda råd om barns tänder

Barn behöver hjälp att borsta tänderna tills de är i tioårsåldern. Hjälp ditt barn att borsta tänderna morgon och kväll. Här finns råd om tänder och tandborstning:

Gör tandborstningen till dagens roligaste stund! Ladda ner appen Rocka munnen, ett spel som hjälper barnen att leka fram en god vana, samtidigt som de lär sig borsta tänderna på rätt sätt.

Barn och trafiksäkerhet

Hur länge håller en bilbarnstol? När rekommenderas att barn börjar gå och cykla själva till skolan? Min ungdom ska börja köra moped. NTF sammanfattar vad som är viktigt som förälder att tänka på när det gäller barn och trafik.