Fotograf: Lo Birgersson

Rådgivning

Som förälder och/eller vårdnadshavare har du möjlighet att få råd och stöd i din föräldraroll. Enheten för familjestöd kan ge dig rådgivning både via telefon och i personliga möten.

Frågor om föräldraskapet uppstår då och då för alla: Ska det vara såhär? Hur kan jag hjälpa mitt barn i den här situationen?

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska lösa konflikter, sätta gränser eller få mer positiv tid tillsammans med sitt barn. Ofta kan vi prata och rådgöra med någon i vår närhet – men ibland kan det vara skönt att få tala med någon annan.

Hos oss finns det möjlighet att:

  • få råd och stöd i din föräldraroll
  • hitta och utveckla dina styrkor som förälder
  • få nya verktyg och strategier som förälder

Telefonrådgivning och föräldrasamtal

Du kan välja att få rådgivning av familjebehandlare via telefonsamtal eller träff. Under en träff kan du välja att komma själv eller ta med partner och/eller barn. Ring eller mejla för att boka en tid. Beroende på vad du önskar för råd och stöd träffas vi upp till fem gånger. Vi dokumenterar inte dessa samtal.

Önskar du rådgivning på telefon är du välkommen att ta kontakt med oss och prata in ett meddelande i telefonsvararen, så ringer vi upp. Om vi under samtalet märker att du söker annan typ av stöd hänvisar vi dig vidare så du hamnar rätt.

Föräldratelefon

Är du orolig för din tonåring eller någon annan ung person i din närhet? Föräldrar, anhöriga och andra vuxna runt tonåringar kan ringa till föräldratelefonen för stöd och vägledning. Här får du prata med socialarbetare med erfarenhet av att träffa ungdomar som hamnat i svårigheter. Föräldratelefonen finns till för alla i Göteborg, det går bra att vara anonym och det är kostnadsfritt.

Föräldratelefon: 031-367 96 14

Kontakt

Kontakta enheten för familjestöd

Du kan också ansöka om fördjupat stöd eller vända dig till familjerådgivningen vid social resursförvaltning.

Fördjupat stöd

Behöver du och din familj mer fördjupat stöd, är du välkommen att ansöka om det genom socialkontoret i Örgryte-Härlanda.

Familjerådgivning

Behöver ni råd och stöd i parrelationen, kontakta Familjerådgivningen i Göteborgs Stad.