Foto: Lo Birgersson

Föräldraträffar och gruppverksamhet

Inspireras och utvecklas i ditt föräldraskap! Träffa andra föräldrar och dela erfarenheter, utmaningar och tips. Ta del av forskningsbaserade råd och verktyg för att stärka relationen till ditt barn. Stödet är kostnadsfritt och de som arbetar har tystnadsplikt.

Kurser och föräldragrupper

Med anledning av situationen kring Covid-19 är alla grupper i ABC och Glädje och Utmaningar inställda tillsvidare. Du som förälder kan fortfarande kontakta oss och ställa er i kö till höstens aktiviteter.

Glädje och utmaningar – att vara småbarnsförälder idag
För dig som har barn 1-2,5 år

Glädje och utmaningar består av fem träffar som är på dagtid, på stadsdelens öppna förskolor. Föräldraträffarna leds av personal från öppna förskolan och består av både diskussioner, erfarenhetsutbyten, information och tips. Detta är en möjlighet att på ett trevligt och givande sätt se glädje och utmaningar i föräldraskapet.

Varje träff varar i två och en halv timma varav trettio minuter är avsatt till fikapaus. Barn under 1 år är välkomna att följa med på träffarna (om inte barnvakt kan lösas.)

Äldre syskon som har förskoleplats på 15 timmar kan vid dessa tillfällen vara på förskolan och byta till annan ledig dag.

För mer information och anmälan, kontakta din närmsta Öppna förskola:

Backa - Öppna förskola

Kärra - Öppna förskolan - Norra Parken

Tuve - Öppna förskolan - Tuve Familjecentral

ABC-träffar för dig som har barn mellan 2–8 år

Vill du ha råd och stöd i hur du kan hantera utmaningar i föräldraskapet? Då kan ABC-träffar vara något för dig. ABC ger dig som är förälder till barn 2–8 år råd och stöd och praktisk övning i ditt föräldraskap.

Vi varvar diskussioner, tips och råd med filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling. ABC består av fem träffar på kvällstid och går en gång per termin på någon av Norra Hisingens öppna förskolor. Träffarna är gratis och vi bjuder på fika. Oftast finns möjlighet till barnpassning, så uppge om du har behov av det vid anmälan.

Löpande anmälan per telefon eller e-post:
Telefon: 031-366 82 83 eller 031-366 86 46
E-post: abc@forskola.goteborg.se