Fotograf: Lo Birgersson

Biblioteken

Kliv in i sagornas värld tillsammans med ditt barn. Flera bibliotek i Göteborg har sagoläsning för barn i olika åldrar med medföljande vuxen. Bibliotekarierna kan tipsa om böcker utifrån ålder, intresse eller familjesituation. Här finns böcker om barns utveckling, om föräldraskap och familjerelationer.

Vilket bibliotek vill du besöka?

Stadsbiblioteket på Götaplatsen är Göteborgs största bibliotek med ett stort och varierat utbud för barn och deras vuxna. Här finns böcker på många olika språk, spel, utklädningskläder och verkstad med mera.

Guldhedens bibliotek ligger i ett funkishus vid Dr Fries torg. Här finner du en mötesplats för alla åldrar. Du kan leka och läsa med barnen i barnens eget rum, koppla av med en kopp kaffe medan du läser tidningen eller botanisera bland alla böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer och musik.

Stadsbiblioteket 300m2 är ett mindre bibliotek i Brunnsparken som nästan alltid är öppet. Det saknar barnavdelning men det går att beställa barnböcker och litteratur hit. Här finns annars lite av varje, romaner, deckare, pocket, underhållande facklitteratur och tidningar.

Hitta bibliotek

Varför är läsning bra för barn?

Sagostunder ökar barns ordförråd, läsförståelse och förmåga att uttrycka sig. Berättelser skapar tankar och funderingar att prata om tillsammans. Det är dessutom både mysigt och enkelt. I den här filmen från Göteborgs Stadsbibliotek får du en inblick i vad läsning kan göra för ditt barn.

Vad är på gång för föräldrar och barn?

Se aktuella aktiviteter på biblioteken i Göteborgs Stads kalendarium.

Här kan du läsa mer om biblioteken