Livet i familjen - föräldraträffar för dig med barn 3 månader-2år

För våra barn är alla föräldrar oerhört viktiga. I denna föräldragrupp får du möjlighet att dela och reflektera kring dina upplevelser av föräldraskapet, familjelivet och din relation med ditt barn med andra föräldrar. Att vara en trygg, nyfiken och närvarande förälder ger stora vinster för ditt barns utveckling genom hela dess uppväxt och detta pratar vi mer om i denna föräldragrupp. Träffarna riktar sig till dig som förälder med barn 3 månader-2 år.

Upplägg för träffarna

Vi träffas fyra gånger, en och en halv timme per tillfälle. Gruppen träffas i digitala videomöten via Microsoft Teams. Du kommer få länkar till alla träffarna i din mejl efter att du fått en bekräftelse på att du har fått en plats. Sitter du via dator kommer du via länken i mejlet att få tillgång till samtalet via din webbläsare. Sitter du via en telefon eller surfplatta kommer du behöva ladda ner Microsoft Teams app och kan därefter via länken i mejlet kunna logga in till samtalet som gäst. Du behöver alltså inte skapa ett konto via Teams. Prova gärna tekniken så snart du fått länken. Skulle du stöta på tekniska bekymmer så hör av dig så försöker vi tillsammans få det att fungera.

Träff 1: Introduktion, förändringar och att vara förälder
Träff 2: Mitt barns behov
Träff 3: Mitt barns känslor och hur möter jag dessa?
Träff 4: Parrelationen

Ditt barn är absolut välkommen att vara med under träffarna men upplägget riktar sig mer till dig som förälder genom reflektioner och diskussioner.

Det är viktigt att försöka vara med varje gång då träffarna bygger på varandra och kontinuiteten ger bättre förutsättningar för ett förtroligt klimat i gruppen. Varje deltagare bestämmer själv hur mycket man vill dela med sig men träffarna bygger mycket på era exempel, reflektioner och tankar. Vi som gruppledare har stort fokus på att försöka skapa goda förutsättningar för en trygg och utvecklande tid tillsammans.

Gruppledare för denna grupp är:

  • Rebecca Ekberg – specialpedagog och familjehandledare
  • Louise Doshé - socionom och föräldrarådgivare

Datum och tider

Fredagar klockan 13.30-15.00 den 3/9, 10/9, 17/9 och 24/9.

Anmälan

Anmälan öppnar 19 augusti, 13.00. Anmäl dig genom att mejla till:

Louise Doshé
louise.doshe@socialcentrum.goteborg.se

Skriv med följande uppgifter när du anmäler dig:
Ditt namn, ditt telefonnummer, ditt barns namn och ditt barns födelsedatum.

Frågor?
Du är välkommen att mejla till Louise om du har frågor om gruppen.