Fotograf: Lo Birgersson

Biblioteken

Kliv in i sagornas värld tillsammans med ditt barn. Flera bibliotek i Göteborg har sagoläsning för barn i olika åldrar med medföljande vuxen. Bibliotekarierna kan tipsa om böcker utifrån ålder, intresse eller familjesituation. Och här finns böcker om barns utveckling, om föräldraskap och familjerelationer.

Sagostunder ökar barns ordförråd, läsförståelse och förmåga att uttrycka sig. Berättelser skapar tankar och funderingar att prata om tillsammans. Det är dessutom både mysigt och enkelt. Se filmen om vad läsning kan göra för ditt barn:

Film om läsning

En film av Göteborgs Stadsbibliotek

Vilket bibliotek vill du besöka i Västra Hisingen?

Biblioteken i Västra Hisingen består av Biskopsgårdens, Torslanda och Trulsegårdens bibliotek. På biblioteken kan du och ditt barn låna böcker, ljudböcker, filmer och Tv-spel.

Det finns även tidningar och tidskrifter att låna och läsa, och datorer att använda. Det finns ett antal studieplatser och trådlöst internet. Biblioteken har många aktiviteter för barn, unga och föräldrar som exempelvis bebisrytmik, sagoläsning, skaparstunder, läxhjälp, bokcirklar och språkcafé.

Biskopsgårdens bibliotek

Torslanda bibliotek

Trulsegårdens bibliotek

Stadsbiblioteket på Götaplatsen är Göteborgs största bibliotek, som också har ett stort och varierat utbud för barn och deras vuxna. Böcker på många olika språk, spel, lekhörna, utklädningskläder och verkstad med mera.

Hitta bibliotek i Göteborgs Stad.

Vad är på gång för föräldrar och barn?

Se aktuella aktiviteter på biblioteken i Göteborgs Stads kalendarium.

Här kan du läsa mer om biblioteken