Rådgivning

Frågor om föräldraskapet uppstår då och för alla: Ska det vara såhär? Hur kan jag hjälpa mitt barn i den här situationen? Det är inte alltid lätt att veta hur man ska lösa konflikter, sätta gränser eller få mer positiv tid tillsammans med sitt barn. Ofta kan vi prata och rådgöra med någon i vår närhet – men ibland kan det vara skönt att få tala med någon annan.

För dig med tonårsbarn

Är du orolig för din tonåring eller någon annan ung person i din närhet? Föräldrar, anhöriga och andra vuxna runt tonåringar kan ringa till föräldratelefonen för stöd och vägledning. Här får du prata med socialarbetare med erfarenhet av att träffa ungdomar som hamnat i svårigheter. Föräldratelefonen finns till för alla i Göteborg, det går bra att vara anonym och det är kostnadsfritt.

Föräldratelefon: 031-367 96 14

Individuellt föräldrastöd

Du som bor i Västra Göteborg kan ringa Resursenhetens ”föräldratelefon”. Där kan du som förälder få hjälp, råd och stöd i frågor, funderingar eller bekymmer rörande ditt barn eller tonåring. Det kan ske direkt med den familjebehandlare som svarar när du ringer. Du kan också välja att boka en tid för ett personligt möte med någon av Resursenhetens familjebehandlare för och få föräldrastöd individuellt eller i par.

Hos oss finns det möjlighet att:

  • få råd och stöd i din föräldraroll
  • hitta och utveckla dina styrkor som förälder
  • få nya verktyg och strategier som förälder

Kontaktuppgifter och telefontider till Resursenheten och föräldratelefon. 

Familjerådgivning

Behöver ni råd och stöd i parrelationen, kontakta Familjerådgivningen.