Mötesplatser för dig och ditt barn

Träffa andra familjer, föräldrar och barn för umgänge, lek, inspiration och samtal. På följande mötesplatser finns även personal som du kan vända dig till med dina frågor om föräldraskapet eller ditt barns utveckling.

Mötesplatser stänger eller flyttar ut sin verksamhet på grund av covid-19

Många mötesplatser väljer att stänga eller flytta ut sin verksamhet på grund av smittspridningen av covid-19. För aktuell information, läs mer på respektive arrangörs webbsida. Länkar finns nedan.

Familjecentralen Sandarna

Välkommen till familjecentralen Sandarna. Här samarbetar öppen förskola, barnavårdscentral (BVC), socialtjänstens föräldrarådgivare och barnmorska, för att ge dig och ditt barn stöd och service utifrån era behov. Du är alltid välkommen till oss med dina frågor.

Till webbsida för familjecentralen Sandarna

Öppna förskolor

Kojan, en del av familjecentralen

På familjecentralen Sandarna finns öppna förskolan "Kojan". Hit är du och ditt barn välkomna till dess att barnet fyllt sex år. Det är gratis att besöka öppna förskolan och du behöver inte anmäla dig i förväg, förutom vid särskilda tillfällen.

Till öppna förskolan "Kojan"

Kyrkans öppna förskolor

Öppen förskola finns i Kungsladugårds kyrka och i Oscar Fredriks kyrka. De erbjuder även andra aktiviteter och stöd för barn och familjer.

Familjecentret Solens öppna förkola (för barn 0 - 6 år)

Öppna förskolan i Oscar Fredriks kyrka, webbplats (för barn 0 - 3 år)

Öppna förskolan i Kungsladugårds kyrka, webbplats (för barn 0 - 5 år)

Samtal kring föräldraskapet på öppna förskolan i Kungsladugård

På tisdagar efter sångstunden som är klockan 10 är det öppna samtal kring föräldraskap på öppna förskolan i Kungsladugård. Om du vill ta upp en fråga kan du antingen maila i förväg eller ta upp den direkt under samtalet.

Kontakt
Ida-Maria Runsten, pedagog.
E-post: ida-maria.runsten@svenskakyrkan.se

Mia Rydberg, diakon.
​E-post: mia.rydberg@svenskakyrkan.se

Fler öppna förskolor i Göteborg

Du kan även besöka öppen förskola i andra delar av Göteborg.

Hitta fler öppna förskolor i Göteborg

Familjecentret Solen

Frälsningsarméns familjecenter Solen erbjuder öppen förskola, babycafé och samtal för föräldrar. På Solen finns också Familjeeftermiddag där du som ensamstående förälder tillsammans med ditt/dina barn möter andra familjer i liknande situation.

Läs mer på Frälsningsarméns familjecenter Solen

Bibliotekens träffar för föräldrar och barn

Kliv in i sagornas värld tillsammans med ditt barn. Biblioteken erbjuder en mängd aktiviteter för barn i olika åldrar och för dig som förälder, bland annat bebisfika och teaterföreställningar. Bibliotekarierna kan tipsa om böcker utifrån ålder, intresse eller familjesituation. Och här finns böcker om barns utveckling, om föräldraskap och familjerelationer. ​

Aktiviteter för barn och familj på biblioteken i Majorna-Linné

Slottsskogen

Slottsskogen är en av Göteborgs största, äldsta och mest populära parker. Här finns stora gräsytor för picknick och många promenadvägar för motion. Parken är en mötesplats året runt med lekplatser, olika aktivitetsytor och en av Sveriges äldsta djurparker – öppen året om och gratis att besöka.

Slottsskogens webbsida

Plikta

Plikta ligger i Slottsskogen och är en av flera bemannade lekplatser i Göteborg. Här kan du låna cyklar, spel och lekredskap. Hit är alla välkomna. Personal håller i aktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 6-16 år. I det röda huset på lekplatsen finns mikrovågsugn, skötbord och toaletter som alla besökare får lov att låna. Lekplatsen är öppen att besöka dygnet runt. Personal finns på plats varje dag klockan 10-17. Tid för aktiviteter är måndag-fredag, klockan 15-17.

Här kan du läsa mer om lekplatsen Plikta

Här hittar du fler bemannade lekplatser i Göteborg.

Mariaträffen

Mariaträffen är en generationsöverskridande träffpunkt som ligger vid Mariaplan. Träffpunkten riktar sig till vuxna och till barn i vuxens sällskap. På Mariaträffen utgår aktiviteterna i programmet ifrån besökarnas behov och önskemål. För dig som bara vill komma förbi och ta en kopp kaffe, läsa tidningen, pyssla eller kanske bara se vad som händer så är det bara att komma.

Mariaträffens webbsida